My Name, hyee !

Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here

MyWord

:: Jangan kata 'DONE FOLLOW' kalau belum follow ye, please BE HONEST and BE POLITE, TQ ::




Banner

Banner

Happiness is free

Happiness is free

My Question for my visitor

pollcode.com free polls
Blog saya pada mata readerz sume macam mana?
chanteQ cute besh happening oweyz look lonely boring juz only diary Whatever ..   

About Me

Foto Saya
Miss Duranni Alin
Ħʏɛ.. . Ѧαиʏ ρɛσρℓɛ cαℓℓ мɛ Δℓιи σя Ɯαωα. Ƭαρι, ƨαʏα тι∂ακ κιƨαн καℓαʋ κσяαиɢ ωαит тσ cαℓℓ мɛ ωнαт. ƨΔƳΔ ƨɛσяαиɢ ρɛяɛмρʋαи ʏαиɢ мιиαтκαи иσʌɛℓ.. Δ∂αℓαн ƨɛƨɛтɛиɢαн σяαиɢ мɛмαиɢɢιℓ ƨαʏα 'Ħαитʋ Иσʌɛℓ'..ʏɛ κɛ?..ɛн, мαиα-мαиα ℓα..καℓαʋ вσℓɛн, κσяαиɢ ωαит тσ иσω мɛ..ғσℓℓσω мɛ ιи вℓσɢɢɛя σκαʏ..
Lihat profil lengkap saya

Followers

Khamis, 22 Disember 2011

My memory & Say Goodbye 2011


Hye sume, apa kabar ? ..Tentunya korang sume baik2, samalah mcm Alin .. Hmm, dh lama kan tak update blog ni .. smpai tak terkira msa dibuatnya .. hehe .. Alin update blog ni bukan for suka2,k .. tp .. juz nk say Goodbye .. n this will be de last entry for 2011 .. sbb lepas ni blum tntu Alin akan pegang laptop ni .. mybe wk2 holiday skolah bru ingt nk update .. Ok, bck to our topic ..tntunya korang byk kenangan in diz year, right ?? .. mcm Alin, byk sgt knangan msa kat skolah fom4 .. msuk fom5 nanti mesti rindu dgn farah, zimah, farhana, syafawatie , n sume mber2 4A1 .. mna tidaknya fom5 ni Alin dgn diorang dh tak sma kelz lagi .. nk tahu sbb apa, utk prtama kalinya Alin diturunkan kelas dari A1 ke A2 fom5 ni .. tak sngka lah pulak .. Haissh .. Ya, Alin mmng raSA tercabar kawan maitain klz A1, Alin ni pulak yg kena cmpak ke klz A2 .. okay, fine .. Alin terima masuk klz tu, Alin kan kuat.. smestinya blh terima sbb knpa cg msukkn Alin kelz tu.. Tp, klu dipikirkan, Mybe sebab exam EA thun lepas kot, memang kurang memuaskan,hehe [ whatever, yg penting usaha ! ]  .. Bak kata farah, bezfriend kita, anggap itu satu dorongan dan cabaran .. Ya ! Alin ingat pesanan anda, kawan .. Alin kat cnie cuma brharap, kita nextyear dh tak sma klz, jgn pulak korang lupa dgn kita kat cnie .. hmm, sedih la pulak .. huhu :'( mishhh korang .. tc !
Oh ya, goodluck next year SPM <3 .. 


:: Alin nk mohon maaf lah klu salunya Alin update entry byk mcm ler, itu lah .. klu ada trkasar bhasa ke, Minta maaf , k .. Jumpa nextyear, 2012 .. ::
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Ahad, 11 Disember 2011

Azam 2012


Assalamualaikum semua,..
 topic Alin hari ni ialah Azam 2012 Alin .. Sudah pstinya anda semua ada azam baru kan for de next year,right ? Mustahillah klu korang takde .. Hmm, setelah di pikir2, wahh [ nmpak macam mseh main2 ] .. ok2, serius now .. Spt yg kita tahu .. tnggal 3weeks lagi kita nk masuk thun 2012 .. Alin harap thun tu akan mbwa byk knangan manis brbanding thun ni ..
So, Azam Alin thun 2012 ialah, focus dgn SPM. .. tu je, yg Alin fikirkan skrng .. hobi yg lain ketepikan .. macam novel, fb ? opcoz, Alin akan Deactive .. habis SPM bru Alin akan Active balik .. Nak tahu sbb apa ??Bcoz, I know .. slagi fb ni on, slagi tu tgn Alin ni gatai nk pegang .. Lepas tu, Alin dh set dlm otak, pasal kawan2 Alin .. perasaan diorang , Alin ketepikan.. Lantaklah, yg pnting SPM .. Pd Alin, perasaan diorang dh salu sgt dijaga.. cukuplah smpai saat ni .. Dh tak larat .. Hmm, sbb Alin tahu, hbis fom5, Alin pindah .. kluar dri Sarikei .. tu yg Alin dgr drpd familylah .. Tp, baguslah mcm tu .. mybe, dgn tnggalkn sarikei, sume knangan yg pahit akan hilang .. 
Ok2,.. bck to our topic .. tinggal 2hari lgi my little brother nk lahir, semoga hero yg bakal kluar tu akan jd sumber inspirasi utk Alin .. Alin nk jd cntoh kat adik2, itu tnggungjawab besar Alin skrng sbgai anak sulung dlm keluarga .. 
Habis SPM, Alin akan focus dgn menulis novel .. smpai novel tu siap .. Alin bukannya apa, nk juga jd seorng penulis yg brjaya .. hehehe .. lgipun, bkan snng nk jd seorang penulis .. 
hmm, rasanya smpai cnie je entry kali ni .. jumpa lagi, di lain entry yaa .. 
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Novel 'Tentang Rasa' Riyadh vs Safaraz


Assalamualaikum para pmbc sume, .. actually, Alin sbnarnya nk cita2 ckit pasal watak Riyadh dgn Safaraz .. korang sume msti ada bc kan kisah pendek novel 'Tentang Rasa' yg Alin share kat fb .. Cpa yg tak bc tu memang rugi ler .. bukan senang nk buat .. klu nk bc .. add je fb Alin .. cari kat note, mesti ada punya ..
Nak bc, korang blh buka link kat bawah ni ::


-kisah-pendek-tentang-rasa-part-1
novel-tentang-rasa-kisah-pendek-part2-

Mesti korang ada terbaca, pasal Hero dlm novel ni.. tak ingat muka dia ?? ala2 gni ..






<-- yg kat sblah ni watak Heronya, Riyadh Amsyar .. mula2 nk cari watak yg sesuai utk hero memang susah nk cari .. Tak tau lak, nape Alin suka watak yg jenis kacukan2 .. pd Alin bes la .. Adventure ckit nk buat jln cerita .. hahaha .. Sorry arhh, first pix muka hero tak mcm ni .. muka dia macho ckit .. 
nak tngok ? [ hero-tentang-rasa ] clik link dlm kurungan di sebelah .. hehe .. 












Now, Alin nk share pulak cam ne muka Safaraz Daris,.. watak Antagonis .. Kan kita prnah story, muka Safaraz ni ala2 Will Quah .. hmm, Alin rasa mcm tak sesuai lh pulak .. So, Alin tukaa .. nk tngok ?? .. 




<-- Aha, ini dia .. nk tahu cpa? cari lah sndri ek .. mwahahaha .. Muka Safaraz Daris ala2 gni lah .. Klu korang nk tahu Araz ni cpa ?? dye ni lh ex Amalina Luciana .. dlm novel ada diceritakan knpa diorang ni putus .. Tiba2 pula blh jumpaa , smbung blaja kat tmpat yg sama .. nk tahu apa kisahnyaa ?? Tunggulahh yee .. 


















:: Hurm , stop smpai cni je entry kita sal novel ni .. klu ada lagi brita trkini pasal novel ni .. kita story2 .. ::


Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Selasa, 6 Disember 2011

Tentang saya, Wahida Amalin


Assalamualaikum sume, apa kabar ? juz fine jwb korang, haha .. actually, Alin mlm ni borink gler,dowhh.. jp, mari kita tngok jam, wah, sudh tepat pukul 11.45 Alin update ini blog ma.. mwahhaha ..
tp, korang pun memang sdah tahu kan yg Alin mmang suka updte entry mlm2.. ok, bck to our topic. 


-Apa? [ soaln tnyk dri-sndri ] looks like mode merepek xtntu pasal,lolZ ] haha ..
-Ya, ur right . 
-topic kita hari ni ialah abt me, 
Spt yang anda kthui, orng salu panggil kita dgn panggilan Alin or Elin .. Yes, klu mber2 kat sklh, pnggil nama kita Wahida, Wawa .. tu jee .. klu nma femes dlm fb, blog Alin gitu .. Tp, klu fmily, sumenya panggil kita Elin .. Nk tahu mna orng dpt nickname tu? ..
Check dis out, cuba korang tngok nama full kita ,
WAHIDA AMALIN .. aha, ada tngok nma yg dgriskan tuuu ? dri situlah mreka dpt,.. ahaha .. ok, Alin ni ank sulung drpd 4orng adik-bradik, tak lama lagi nk msuk 5 .. sbb 14hb December ni ada ahli baru .. tak sabar rasanya .. 
Oh ya, nk cita gak, Alin ni orng nya mcm mana .. Alin kan ank sulung, memang prlu ajar adik , tegur adik ape sume tu .. kdang2 Alin strict dgn diorng, smpaikan diorang pun bole bengang dgn Alin.. Oh, do I care ? .. haha .. korang sume nk tahu mcm mana Alin nk disiplinkan adik2 .. 


1) Krja dekat umah, kena buat jdual .. klu tdak grenti tak akan buat punya ..
2) Buat krja jgn terhegeh-terhegeh, buang masa ..
3) Bab blaja ? tngok masalah, klu mmng mnggu exam, Alin orng pling bsing lah .. nsihat diorng be4 exam apelagi exam2 pnting ..
4) Bngun pagi, tak bole trus on9 [ Alin orng pling pntang tngok orng on9 pgi2, tak buat krja .. memang diorang kena bebel ] haha ..
Sbnarnya, byk lagi .. tp, Alin tak pndai susun ayat .,. Klu korang nk tahu, Alin ni kdang2 merungut juga sbb djdkan ank sulung .. nk tahu sbb apa ?? .. Sbb jd ank sulung bkn senang .. Ayah kita sndri dh cakap, klu blum lepas SPM, memang tak akan freedom, hoho, dhla nextyear SPM, cepat btul msa brlalu .. kan orng salu cakap ank sulung ni hrpan kluarga, susahh tu .. dhla byk pesaing, kwn2 bkn main lg terer2 .. tp, takpe, prsaingan sihat nmanya kan .. Takde jln pintas dlm mnuju kejayaan kan .. haha ..Lepas tu kan, jd kakak susahhh , ..klu adik buat hal,m opcoz sy juga yg kena .. memang nsibla .. ahaha .. Tp, tak kisah pun.. Im still epy ..


-Oklah, smpai cnie je lah, soe arhh klu Alin byk mrepek dlm entry ni, mwahahha .. out luu -
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Jumaat, 2 Disember 2011

'Hero Tentang Rasa '


Assalamualaikum para pembaca .. hari ni kita nk share ckit abt novel Tentang Rasa yg kita buat .. dlm proses, baru masuk bab7.. 
Alin nak cita ckit abt Hero dlm novel Tentang Rasa ..
Aeperti yang kita tahu, nama hero dlm novel tu RIYADH AMSYAR. Beliau merupakan seorang jejaka berdarah kacukan Thailand .. yes, dlm proses pmbuatan novel ni, Alin kena blajar byk bhasa Thailand . mana nk kena traslate lagi. Macam blaja bhasa Korea juga Thailand itu .. nk sebut pun susah ..
Okay berbalik kpd topik kita tadi, RIYADH AMSYAR wataknya periang, poyo, tp, klu bab2 fall in love memang susah .. tetapi, dlm novel ni, dia blh fall in love dgn Amalina Luciana .nAk tahu mcm mana mereka dua ni blh jmpa ?? .. nnti kita share dlm fb, in my note .. Sebab Alin tahu, tulis dkat cnie blum tentu orng bc .. haha .. Dalam novel ni, Alin dpt bg korang imagine lah mcm mna muka si Riyadh tuu .. muka dia ala-ala mcm ni ...




Aha, yang kat atas tu lah, Namanya Toni Rakkaen . Tp, klu Riyadh senyumannya pasti ada lesung pipi disebelah kiri.. 
Firstly, nak buat cita ni susah ckit, sbb idea mmng ada .. tp, nk susun jln cita tun yg susah ckit .. 
Tp, alhamdulillah .. Bayangan muka heroin blum jumpa lagi .. 

oklah, smpai cnie je entry kali ni .. 
http://www.facebook.com/note.php?note_id=317340584959909




Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Selasa, 29 November 2011

Holiday ?? blaa.. bla..


Hey sume, borink ler.. holiday ni byk dok umah je.. 
Ntahla, kdang2 asa plek gak.. sbb dlm otak ni terpk nk beli bju baru le .. Mak ? ,Ayah ? .. g shopping ju .. Alin, Duin ngn Ainin tringin nkn beli bju baru mak .. T/hari tadi kita orng ada tngok baju kat FB Batik Valley .. bju kat dlm tu byk chantik2 .. mak pun grenti suka tngok .. Tp, lain kali je la .. holiday masa pnjang kata mak .. hehe .. tak lama lagi, kita orng nk dpt baby baru .. hehe ..


Hurm, .. mak cakap, lepas baby kluar, kita blik kmpung .. yess, I Like .. Makin duk ck ni tesion arhh .. nak balik kmpung, realease tension, tenang je rasa .. Alin nk main ngn baby Qirin dgn Baby Danish.. Miss betul la nk main ngn baby2 ni .. Baby Adni ni pun sma .. haha .. Kadang2 Alin pk ler, lepas SPM tringin pulak nk krja part tyme jd Guru Tdika .. mesti bess.. maen ngn budak2, layan kerenah cdak .. ohoho .. 
Hurm .. jd budak kecik pun bez gak kan .. sbb kita blum tau apa2 .. xda nk pk hal2 yg mcm ni kan .. buat pusing kepala jeee .. Alahaii .. besss ny klu difikir-fikir,bhaaa .. Lolzzz .. 


>>Baca punya baca, byk betul yg di pk orng punya ni klu jd budak kecik balik .. mcm2 .. n bla.. bla.. bla .. <<


:: Smpai cnie je la entry kali .. blur dh kepalo den nk menaip nyoo .. :: 
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Ahad, 27 November 2011

Share info ckit abt novel baru ~


Assalamualaikum ,.. hari ni topik Alin ialah pasal NOVEL baru aLIN .. kan da dlm satu entry tu mood Alin spoil sdikit ler sbb novel Alin yg satu lagi tu hilang, .. sume data2 yg Alin simpan dlm pendrive hilang .. sayang betul la kan .. tp, lepas je beberapa hari kes tu, Alin dpt ilham baru .. masa tu Alin borink juz sit dlm bilik je smbil dgr2 lagu .. lagu apa ya masa tu, eh tu pun mau kasi tau ke .. smestinya kan .. hehe .. lagu 'BOSAN' drpd Stacy .. dh nma kita bosan msa tu .. so, kita buka la lagu tu kan, haha .. What so funny, blaaa .. muahahahaha ..  nk tahu Alin buat novel apa ? .. Btw, Alin tak rasa nk cita sume nya kat cnie.. bhaya tau .. So, Alin juz share biodata watak2 dlm novel, k ..dmana wataknya sama mcm novel yg hilang yg Alin karang sblummya.. cuma diolah sedikit ..

Watak dan Perwatakan .
Hero ( Riyadh Amsyar )
1) Seorng pemuda berdarah kacukan Thailand+Melayu .. 
2) Berumur 19 thun, blajar di sebuah institusi (UiTM)
3) mngambil jurusan Fakulti Komunikasi & Pengajian Media (MC)
4) Mempunyai rupa paras yg tinggi, mempunyai lesung pipit dibahagian pipi sblah kiri, 
5) Aktif brsukan, suka lakukan prkara yg lasak .

Heroin ( Amalina Luciana )
1) Seorng gadis melayu ttpi mmpunyai raut wjh spt prmpuan cina .
2) Berumur 19 thun, blaja di tempatt yg sama (UiTM)
3) mngambil jurusan Fakulti Pendidikan dimana cita2 beliau mnat mnjd seorng pesyarah .
4) Seorng gadis brselendang cntik, simple, lemah lembut,mempunyai rupa paras yg sderhana . Juga mmpunyai lesung pipit dbahagian kedua-dua blah pipi .
5) Suka brimaginasi, menulis 

WATAK ANTAGONIS
Perempuan ( Meisya Almy )
1) Seorg gdis kacukan Belanda
2) Seorng gadis cantik, mempunyai rupa paras yg menggoda.
3) 19 thun, mngambil jurusan yg sma spt Riyadh.
4) Bekas tman wanita Riyadh smasa zaman sklh mnengh .
5) Berperanan utk mnjatuhkn hbungan Amalina dan Riyadh.

LELAKI ( Safaraz Daris )
1) Seorng lelaki melayu kacukan Inggeris, mempunyai rupa paras seakan-akan Will Quah .
2) 19 thun, mngambil jurusan Fakulti Pengurusan Perniagaan (BM).
3) Bekas teman lelaki kpd Amalina, beliau berusaha mngambil smula Amalina drpd Riyadh .

Aha, smpai sini saja nk share pasal novel tu .. itupun biodata . Sbnarnya Prolog novel tu dh siap .. tp, blum type lagi .. Alin juz buat draft dlm buku .. oklah, smpai sini je story Alin ya pasal novel ni .. klu ada pae2 lagi, kita g tau ..

p/s :: mcm biasa ya .. hv nica day, .. ::





Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Khamis, 24 November 2011

Halo, share story abt im kids


Assalamualaikum, today, Alin nk story ckit dgn korang abt my kids story, wah mulalah my broken bi.. haha .. Eh, btw, juz forget abt entry Alin yg psal mrah2 my friends tu .. mood ok ni nk share ckit .. 
Nak tahu ? Dlu Alin sklh Tdika kat Tadika Kemas, Kota Tinggi, Johor .. Dimana kat situ byk btul memori .. w/pun tyme tu Im still kids tp maseh ingt smpai skrang, .. bhaa.. Muahahahaha .. 




Hurm, Apa?  nk tngok pix masa Alin mseh kecil ? .. Ok, wait for a second ya, nk upload ..hehe .. 
(OOPS, sorry pixta ni gelap ckit, pix lama, biasa la tu .. ehe )


 eH,wait ya, .. kita upload lagi, ni pix yg mmng ada dlm fb, Alin upload jee ..
Haha, ya, dat its me .. dulu muka masih kecil, kurus je .. Dulu masa dkat skolah tdika, Alin active dlm menari .. nk tau tarian apa ? 

Tu, yg kat atas tu, Tarian Zapin, .. sbnarnya byk lagi pix.. slain drpd Zapin, Alin ada ambil bhgian dlm Dikir barat .. ada pix nya .. tp tu lah, camera da prob ckit msa nk ambil.. haha .. 
Sorry, pix atas tu tak mnampakkan Alin .. 




<-- Aha, ni dia Alin, nmpak kan ?.. haha .. cuba nilai beza rupa dlu dgn skrang .. haha .. ok, skrng nk upload pix dgn mber zapin kecik2 dlu .. 








<-- Yg arah ank panah ni , itu lah Alin .. hehe .. msa tu tak perasan ada orng ambil pix .. mber lain tu bkn main lagi pose.. haha .. miss btul masa tu .. Selain tu, nk tunjuk gak pix masa Alin prtnding mwarna ..jap2 ..




<-- Ni lah rupa situasi prtndingn mwarna .. nk tngok kita dmana ??






















<-- Taraaa, aha, yg rmbut ala2 tnggi tu .. blh nmpak kn ? mustahilla klu korng tak nmpak.. sorng je prempuan kat situ .. dat iz me yeahhh .. hahaha ..
















And, pix lastly now is .... 


<-- Ini la mber2 kecil yg salu maen ngn Alin masa kat Johor .. ehe, posing sakan masa ni,. . Ingt2 ler, yg jd photographer tu cpa ya ?.. my father, mybe .. hehe .. upload pix ni, jd ingt pulak dgn korng, .. hurrm,.. mcm mana lah upa korng skrng .. msti handsome klu laki2 tu .. klu prempuan opcoz chantek2 sume.. haha  .. Mish korng sngt la.. Hope dpt jmpa korng ler nnti, Oneday.. Someday,mybe ..ehe


Eh, stop smpai cnie lh dlu .. soe klu pix dlm ni ckit je .. nnti Alin upload lagi,yeahh .. hehe ..


:: P/s , Macam biasa ya, hihi .. hope epy bc entry kali ni ::
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Rabu, 23 November 2011

Kawan , .. ow kawanku ~


Helo readerz sume, .. hurm, hari ni mcm2 bnda jd, .. nak tahu pertama apa ? 


 Dhla novel Alin hilang sume data2 tu .. byk dh page tu, tiba2 lesap mcm tu .. Hish, mana orng tak bengang .. n then settle je hal ni dtg balik kes ptg tadi.. nang polh mood Alin spoil habihh ..
Sbenarnya, ptg tadi kan Alin ngn kawan ada plan nk kuar ptg .. Alin mcz dia dri pukul 3 nk tnya jd ke tidak,.. tp, takda eply, .. send lagi mcz pukul 3.30,maseh takde .. send lagi mcz kol 4, no respon lagi .. Last2 Alin kol la tnya jd ke tidak.. dia cakap jd, eh tngokla .. pasya Alin letak phne, siap2 la .. dh orng siap ape sume, last2 nk tahu ape jwapannya .. 'TAK JADI' Ahhh, mna ny Alin tak fedup dgn ny ..klu di ikutkn hati, .. nk Alin cakap ngn dia, "Pehal msa kol tadi xpd cancel trus ?? .. xnyusah orng" .. tp, Alin pk juak prasaan nya kelak .. ada kelak ny pdh kita blame ny ka apa ka .. 
__ "Hello, aku x akan blame kau mun kau pdh awl2 ok.. tp, memang slh kau pun,.. kau yg tetapkan msa kuar aku ikut jaxq, last2 xjd, .. ni ny aku xbengang dgn kau ... ahhhhh .. dsbbkn kau bestfriend aku , aku jga perasaan kau ok .. w/pun aku dh lama sabar .. n aku juz maok kau tauk aku paling anti orng yg x tepati masa lngsung .. then, suka buat suatu cancel last minute .. I hate it .. Wei, orng sabar ada batasnya juak la .. kau pk kau sorng jak blh luah dlm fb ?? .. aku pun blh la wei .. tp, aku bkn jnis yg suka sgt nk mngotorkan wall aku stakat nk marah org .. aku ada prinsip ok .. cukup setakat aku luah dlm blog pun jd la .. "
See, Alin tak prnah nk marah orng pun .. cuma nk luah ckit je, .. dh byk sgt hal pndam dlm hati .. hurm ,.. Alin kdng2 trtnya-tnya la, knpa sume kwn Alin tak prnah nk faham Alin .. Asyik Alin jaxq yg mngalah .. faham cdak .. tak faham lngsung .. ::


::P/s : klu ada trkasar bhsa, kecik kan ati sesiapa ka,.. awal kita say sorry, ya .. ::
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Isnin, 21 November 2011

:: My Friends , ..


Assalamualaikum sume, .. hurm (sbenarnya mood Alin spoil nk update blog ni, sbb prob, .. aduh , lantakla, kesalahan sndri ) .. 


Today, muahaha.. w/pun ada prob still dpt nk epykan orng, k .. hmm, hari ni Alin nk cita pasal kwn2 Alin tak kiralah skolh rendah ke ape ke .. menengah ke .. 


Long tyme ago, msa skolh rendah ..Alin dulu ada genx tau .. 




<-- Ini dye, .. Alin namakn sorng2 ye.. ehee, opss, dulu Alin tak pakai tdung, .. btw, itu pix lama,.. ignore it ok .. hehe .. dulu tyme kat skolah rendah nilah genx Alin .. Nak tahu camne Alin blh knl n kwn dgn diorng ?? 


citanya bermula .. check dis out .. kat bawah ..




:: Msa tu Alin pndah kat ck, msa drjah 3, sklh Methidist Anglo-Chinese .. budak pindahan dri Kuching .. tyme tu lngsung lum knl cpa2 .. orng 1st yg kita knl masa msuk klz 3A, iaitu Izzati .. siap brjabat tgn lagi .. tp, kami dua blum rapat lagi mklumlah budak bru, pndiam pulak tu ..dhla tak pndai kaka Srwak .. Mana taknye Alin dlu prnah Sekolah kat Smenanjung .. dhla cakap berAwak-awak, saya2 .. lah .. haha, 
Seingt Alin, Zati sorng je yg sma klz dgn Alin msa tu.. Yg lain tu, klz 3B .. tyme agama kita knl ..
Msuk je drjah4, bru kita orng sama kelz, kelz 4A, .. blh dikatakn kmi rapat ler, .. Siap ada nama group lgi tu, haha .. ape ya nma group tu, Aha 'Crazy girl' .. hihi .. tp, im not crazy,k .. nama je tu .. Tyme tu kita paling rapat dgn Nurul smpai drjah 6 ..  ..memng rapat, salu share story..
Masuk je sklh Mnengah kmi dh tak rapat,.. lgpun sklh tak sama .. Alin St,Anthony ..eh, lupa, kcuali Ayunie, sma2 sklh.. Dia orng pulak SMK Bandar .. mmng asa sedih la xdpt jmpa kwn .. cntct pun jarang .. Tp, mmng ada cntct, tp biasalah 6ber hp mreka slau tuka2.. tu yg ssah, nk jmpa pun ssah .. huhu ..


So, kwn yg rapat dgn Alin msuk sklh mnengah smpai skrng iaitu ..




<<-- Nilah, kwn yg pling rapat .. Nmanya Farah Nadzirah .. Kmi mula rpt msuk je skolh mnengh .. w/pun tak sama klz, fom1 salu la singgah klz Si Farah ni,.. dia klz A,.. klu Alin ni klz B .. msuk fom4, bru sama klz,.Farah ni spatutny Sc site,.. tp dia tukar Art sma ngn Alin .. jdnya, klz 4A1.. hehe .. kmi dua mmng rapat,.. salu jln sma, dduk dlm klz sama, nk g intrview lib pun sma,.. klu dia tugas,Alin tmankn, klu Alin tugas, dia wajib tmankan .. klu takde Farah, ssah gak,.. klu ada prob Alin salu crita kat dia,.. sume bnda cita kat dia.. klu dulu, nk ajak g umah grk pun msti Farah ni wajib tmankan.. hehe .. Klu xcayak tnyk Farah, sume cita, masalah sdih, duka, epy .. grenti dia ni tau .. hehe  ..
:: Jd, tu kisah Farah Nadzirah .. ::


Skrng kwn yg salu lepak sama dlm kelz .. position tmpat dduk pun dkat je .. 
Aha, atas tu lah .. hehe, Farhana dgn Hazzimah .. Kwn dgn mreka dua ni besh sgt .. Epy gitu .. hehe .. Klu nk tau, kami salu cakap2 kat blakang klz, .. haha.. Kantoi, bhaa .. 
Hazzimah pulak ska cita2 .. lepas tu baik gik ya.. salu bagi kmi Coklat .. Halo Zimah, bla gik maok g cklat ? .. ala, lmbat lagi.. tnggu buka sklh jwb nye lahh .. haha .. Kami orng salu juak lepak rah Sugarbun tyme ptng, .. On9 ,... haha .. Jln sama2 .. 
::_Stop smpai cnie je lah Alin Story ye, .. eh, tulis punya tulis, lupa pulak dgn hal novel, Allah,.. hmmm .. ::


p/S:: Klu de trslh tyme ka ape ka.. tak fham, tnye je .. Sorry ::
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Ahad, 20 November 2011

Share room dgn Adik umur7thun ~


Halo sume warga pmbaca, .. hehe .. hari ni nk share ckit pasal hari ni .. Hari ni, wk2 pukul brape ye >??.. eh, kejap .. nk ingt .. hmm.. 1minit kemudian


Aha, pukul2 ptg mcm tulah, Alin borink giler ,dhla dok dlm bilik dgr lagu, .. tiba2 kita tngok bilik ni Eeeee, .. berhabuk betoi ler .. Tak suke nyee ..(keluar pulak dh word gedikzz, huh, whatever la) .. hehe, .. pastu terus kita alih meja, buku pun letak atas kali ape sume, sbb ape? .. nk vakium (betol ke tidak ejaan,vakium,ya,hehe.. sukati je aku buat ejaan tu,eh, mana2, ada aku keshah juak,bhaa, hahaha .. ).. Pas tu, start je bunyi vakium tu kan, tiba2 ayah dtg, .. 'kan bagus mcm ni,.. drpd duduk trperuk dlm bilik, kan' .. hehe .. Alin juz bagi snyuman je..


Dah kemas punya kemas, .. Alin susun balik sume barang yg dh berterabur dsbbkan Alin sndri,hehe .. Huh, puas hati juga lah tngok bilik ni kemas, bersih dh .. dgn ceria, bilik yg byk bahan kartun2 kat dinding, .. Alin suka bilik yg dinding nya corak kartun2.. klu ade sticker memang siap ler bilik tu di design,.. mcm bilik baby la pulak .. hehehe .. 


:: -Jap2 nk ingt balik masa lepas ni, ahaha .. lepas beberapa jam kemudian, kira malam la tu .. tyme lepak ngn adik kecik dlm bilik yg umur 7thun tu ..  ::


Masa tu kita orng lepak dgn adik, yg namanya Izzah Nasreen, dia ni tubuh kecik je, tp, Ya Allah.. mulut .. kalah my parents brcakap .. hehe .. Alin cakap dgn dia 'nanti, baby kluar, Izzah bru tdu cni, k' .. Alulah si Izzah buat hal.. ' xmaok, mlm tuk juak, asyik2 tnggu baby jaxq, .. ' .. dhla dgn gaya kaki ke dinding habih sticker mickey kt dinding nk trcabut.. Marah Alin lepas tu .. Eeee .. dhla siap ugut Alin lagi, siap xmaok brik hp kita balik,.. Alin peduli ape, hp ya bkn ada ape2 pun .. dgr lagu je.. last2 mngalah Alin dibuatnya .. Hish, .. last2 share bilik la dgn dia mulai hari ni, .. Siap dgn peraturan tau .. Klu orng dh share room ngn Alin, memang ada peraturan .. biasala, orng dh biasa tdo sorng, .. hehe .. nak tahu peraturannya .. 


*Jgn bawa mainan dlm bilik ..
*Klu Kakak blaja, menulis ke ape ke, jgn msuk ..
*Jgn buat bising .. 
*Bilik jgn buat sepah,.. slalu kemas .. 


hehe, tu je syaratnye, .. takde la tegas sgt, .. klu adik yg 2orng lagi tu baru tegas,.. tu yg adik orng salu pnggil ala2 twins tu .. Hampeh .. susah .. hehe .. 
-Hurm, smpai cnie je lah, k .. _


P/s :: spt biasa, .. klu slh type, sorry ::
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Sabtu, 19 November 2011

Tulisan Skrip dpn novel Kau Yang Satu ::


Tertutup pintu hati ,Minda tak berfungsi ..
Di ketika itu,Tak tahu menilai 
Mana yang tulen, Mana yang palsu
Di akhir-akhir ini, Ketika aku
Dalam kesepian
Terasa kejahilan itu, Bagiku satu kerugian
Andainya di situ, Ada ruang
Bolehkah kiranya, Aku menumpang ..
Andai ada sisa kemaafan, Maafkan diri ini
Yang dulu aku kesempatan, Ku buktikan keikhlasan
Menepis ego aku untuk kita
Demi suatu masa, Kupohon darimu
Ketulusan hati
Menjalin kembali
Perhubungan suci....
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Jumaat, 18 November 2011

borink, cit ape ntah ~


Assalamualaikum para pmbc yg setia, ~hee  .. lama gak tak mlyan blogger ni,.. mna nya, tak mnyempat-nyempat nk update blog .. update status jaxq keje.. Sebenarnya, Alin penat la, balik joging tdi bknnya eleks.. trus dikasi job olh mak, cuci bju, jmur bju n bla2 .. bla.. mna tak penatnya.. smpat tdo ckit tdi .. sbb dkejutkn olh sms kwn nurin,.. Aiyoo, mngganggu shj .. Tp, ok gak sbb klu bngun je dri tdo, palak Alin gerenti pening .. Nak tahu tak satu benda msa Alin joging kat tman tasik tdi .. kan msuk je dri kompleks, buat pmanasan bdn jp .. pastu jln2 ckit .. pas jln, kita orng larila .. bukn mcm orng joging pun, lari pecut tau tak .. lari punya lari,.. looks like kaki Alin xpat control sbb lari xingt dunia .. dhla brhenti scra mgejut .. pastu elek kejap, jln la kat atas ape tu .. tepi2 tmpat joging tu kan ada batu , sblah batu tu ada longkang, .. Alin jln lah atas tuu .. Jln punya jln , .. last2 rasa nk pitam, nasib dpt balance bdn ,.. klu tidak msti jatuh dlm longkang .. nyaris2 je tadi .. budak2 kecik dgn Alin tdi, bknnya nk smpati ke ape ke .. nu tidak, ketawa je .. Eee.. geramnyaa .. tp, lantakla, yg penting im epy .. hilang suma tension dlm otak .. lari sana dgn adik2 trsayang. .. hehe .. thanks my sister, love you .. 


P/s  :: soe, klu slh bhasa ke, tak sempat nk check dua tiga kali, hehe :: 
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Jumaat, 11 November 2011

Holiday Mood


Assalamualaikum para pembaca sume, dan selamat Malam.. Lama betul tak update blog nie, .. bz sgt ler sblum nie,.. yg sempat on tu pun  Facebook .. itu pun kejap OFF kejap ON balik, hehe .. para readers nk tahu tak, Alin update blog ni dgn mata yg trsangat ler mng antuk, .. tp, mana2 lah,.. lagipun, holiday dh mula.. tidur akhir ckit pun takpe .. lgpun, ptg tadi tiba2 terasa ler borink, nasib baek ada orng yg sudi teman Alin bermecz.. itu pun kejap je .. Huh, .. Tak sabar rasanya esok, Alin sekeluarga nak balik kampung, sbb lusa da majlis kahwin saudara kita .. dpt ler kita maen ngn Baby Qirin dan Baby Danish, hehe ,, besh,, besshh .. klu korang nk tahu, tak lama lagi pun Alin nk dpt adik baru .. bulan 12 nie, tak sabar rasanya nk tngok adik lahir,.. semestinya chomey like me kan.. mcm kakak2 dia .. haha .. Alamai Ai, nmpak sgt puji diri masing2, .. tp, Alin peduli apa, saya punya hal lahh .. bhha .. tp, wah, byk tp tp nie. haha .. semestinya Adik2 Alin chantik, chomey2 sumanyaa .. kann .. hehe .. okaylah, dh blur nk tulis apa nie, hurrmm ,.. so epy Holiday ler .. 

:: p/s , Epy Holiday suma yaa klu tersalah type ape ka, im soe::

Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Jumaat, 14 Oktober 2011

Entry Suka-Suki , abt exam ??


Hello, sume my readerz,hurm.. apa cita?? bole dikatakn 1week Alin tak buat entry baru.. ni pun semadi je buat haha .. (semadi ?? yaka??haha.. pelik bunyinya.. gasak jaxq la.. ) hehe ..Sebenarya, Alin xtauk maok cita ape?? okay .. 
Aha??, xlamak gik exam .. wahaha.. seminggu exam tu nanti Alin tak akan sentuh fb atau blog ni lagi .. habih exam, baru on benda2 ni .. hehe.. dh la exam ni kena buat betul2,.. takut next year kena tukar kelaz pulak, huhu.. Saya tak mau .. huhu .. hope exam kali ni dapat buat yg trbaik .. Mana tahu bole dapat banyak A .. A- pun jadi lah .. yg pnting purata naik .. InsyaAllah .. 
Para readerz pun tolong doakan la ye .. itupun klu sudi, tak paksa pun .. heheh .. Tapi, klu takde usaha pun xda gunanya.. takdenye markah nya nak mningkat .. hurrmm ..
Dahla exam bulan Ogos tu merosot teruk, .. mana parents tak bising.. huhuhu .. naseb baek, mrkah purata tak turun mlebihi 5% .. klu tidak parah tuu .. nangis den dibuatnya .. 
Huh, dahla.. lupakan hal exam yg lepas.. Past is past .. hehe .. xmaok ingtkan exam yg teruk tuu .. huhu .. hurrm, macam tak rasa je yg tak lama lagi kita nak masuk form5, nextyear tuu .. SPM tu !! So, kena study mula dari skrng,.. klu tidak nak mula mana lagi kan .. Aie,.. pk2 la kan, terpksa la kita tnggalkan hobi kita tu smentara ni.. Novel !! huhu .. oklah, stop cnie dlulah .. tak de idea dh ni .. haha .. 

P/s :: Jd, sesiapa yg nanti bakal mnghdpi exam minggu ni nanti, Goodluck, k ::
This Entry made by ::



Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Sabtu, 8 Oktober 2011

3days ago I go where, huh??


Assalamualaikum , n hye sume my readerz .. hurm, hari ni topik nya where im go 3days ago, sbenarnya.. Alin tak pergi pun ke kuching .. Alin sekeluarga balik kampung .. nak tahu sbbnyaa.. okay, Alin cita .. 


Hurm, pagi Khamis tu, kami sekeluarga memang dh packing sume brng dlm keta.. tp, before otw ke kch.. kami singgah ke Balai Polis ttmpat ayah Alin habis kerja .. then, mak dpt phone dari Maksu .. dia tnya ayah mana.. mak cakapla ayah ambil brng .. phone pun tertinggal .. sampai je ayah dlm keta.. terus mak bg phone kat ayah .. pastu dh habih je cakap2 .. phone pun diletak .. mak pun tanya, kenapa? apa cita .. maksu tak suruh cita kat mak.. tp, last2 ayh cakap gak yg suaminya accident .. Mak kejut .. waktu Alin sibuk bc novel dlm keta pun terkejut .. lepas tu cepat2 kami ke IPD nk check cita tu betul ke tidak .. smpai je kat IPD , orng tu cakap orng tu accident, ninggal .. Ya Allah, mak mengucap, kami adik-beradik lagilah .. so, kami sekeluarga cancel g kuching .. terus balik kmpung .. 
hurm, sampai sekarang Alin tak cayalah, rasa macam mimpi je, dh puas tampar diri sndri, tapi sakit yg ada .. huhu ,.. yg kesiannya tngok si kecil dua orang anak arwah, tak tau apa2, .. hurm, yg Alin cuma dpt buat berdoa, smoga arwah ditempatkan di tempa2 org yg beriman, AL-FATIHAH, .. amim .. kadang2, hati terasa gak nak nangis, tapi, kena coverline juga.. hurrm, rasa baru smalam je jumpa Arwah .. huhu .. =(


:: P/s : tersalah bhsa, maaf .. ::

Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Jumaat, 30 September 2011

Surprising Bday Party ..


Halo my dear readers, lama dh tak update blog ni, asa2nya dh berbulan-bulan tak sentuh blog ni .. patut ler blog ni nmpak sunyi semacam, dh berhabuk sakan nmpak gaya blog ni hah ,.. Adess, hehe ..
Hurm,  hari ni kita nk share ngn korang abt hari ni .. Hari ni kita dpt surprise ler dari kawan , smbut bday prty yg ke2, w/pun sambutannya simple, but im epyy .. hehe .. tak sngka ler pulak kawan kita nk sanggup tempah cake skali lagi utk celebrate wif me.. hehe.. mana tak nya 1st celebration pas jogerthon kita kena balik, ikut family g cbu,.. urgent katanya,.. klu diikutkan ati tak mau sy ikut .. Tp, apakan daya, sy tidak dpt brbuat apa2 .. hehe .. mau see pixta yg diambil ?? .. jupp ..













Aha, de tngok pixta2 atas tu .. TOday bday Ema dgn Aniey, .. epy sgt ler dpt celebrate bday diorang ari nie,.. hehe .. smpaikan ada satu benda yg trlupa nk bagi ,.. Hadian drpd Farhana utk si Ema, oh God, mcm mana ler aku bole trlupa, Afehh,.. terpksa tnggu hari isnin bagi ya.. haha .. wokey ler stop cnie topix abt bday2.. haha .. C:

P/s:: Sekiranya de trsalah apa, im soee ..

Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Khamis, 15 September 2011

CerCter Lagi ..


Halo sume my readers, lama dh tak update blog ni kan,..hehe .. blog ni looks like berhabukk dh kan,..haha .. tp, dh okay skrng ni, dh chantekk .. hehe .. 
      hurm, hari ni nak cita apa ya ??..oh, cita pasal kawan kita ni lah dats it Farah,.. hehe .. hurm, tyme tu kat sekolah kita cakap2 ler kat dye .. lepas tu, kita terpandang ler kwn kita yg sorng nie pegi smbunyikan spek dye ni .. Lepas tu kita berkomplot la tadi nak buli si dye ni,.. hehe .. smpaila waktu tu dye tersedar yg spek dye ni hilang,.. bukan maen panik lagi Farah cari.. bingung padahnya.. kita yg dok sblah dye bukan maen gik mngawal ketawa.. Haah !! ada ku keshah juak .. salunya ny yg ngco kita, skrng ler masa kami nk kenakan dye..hahaha .. dhla tyme ya masa seni,.. cg suruh kami salin nota bukan maen lagi dye ngerepak, membebel tak tentu pasal, "ney pegi spek kmk ni".. tnyk ny an mek .. so mek juz jawab " ney la saya tahu,, lupa dlm bilik agama kot".. alulah ny jawab" aie, pastuk g bilik agama aih," .. kmk ape gik .. xtahan,last2 tetak.. xla ny tauk spek ny da an kwn nya yg sorng ya,.. so, kita still xkesah.. mulalah mek orng salin note,.. si Farah tu pulak tercongok kat cia,.. kesian juak sy tengok dye xpat nulis without spek,hehe .. maok tolong, suruh ny salin nngga buku mek tp malangnya nya ya ney pande bc terbalek,.. kmk tuk kidal.. yala texq,.. alulah xnulis nyaa yaa .. sengsara betul sy tngok si Farah ya,..hahaha .. dh habih jaxq masa seni,.. mek orng sngja ngkah spek ya balek rah meja nya.. eksen la texq, polh cita da orng berik pas2 texq, tp sbenarnya neyda.. mek orng punya kerja .. dhla ny manas pas ya,kmk ketwa jaxq !! hehehe.. keciannn .... nasib jaxq ny xmarahhh .. hehe .. so itulah keshah buat hari ni .. hehe


p/s :: im soe klu de word slh or what okay,, !! C:
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Ahad, 28 Ogos 2011

DontKnownakgtitle apa??


Ai sume, apa kabar ?? eh, asanya kita lupa nak say something la kat readerz sume, hehe .. kejap pk dlu apa yg kta lupa yaa.. eh itulah..lupa nk g Salam kat readerss .. okay, Ini dyaaaa...


hehe .. C= actually, tak tau nk cita ape.. hmm, spt yg korang tahu tak lama lgi kta nk sambut EdilFitri, wahh, mesti besh kan ??dpt rya ngn family,maen ngn kzen, maen mrcun.. dpt jmpa ngn ank buah msing2 bha.. tp, kta belum punya ank buah lagi lerh .. hehe ..epy tu memang epy tp kan ..... hmmm, takde pape lah .. blum masa yg sesuai lagi nk cita kat korang.. nanti spoild mood nk rya kan..hehe .. hal pribadi je.. 


Kita sbenarnya tak saba nk blik kampung,.. so, sesiapa yg balik kmpung tu hope .. see pixta yg kat sblh niee .. -->>


hehe .. Asa lawak je tngok new entry nie..
buat je ska ski ..hahaha .. 
sngja bwat byk dgn pixta2.. biar nmpak epy ckit korang bc entry kali ni yaa ..




jap.. nak tunjuk .. epy ckit .. just need ur smile only like thiss ,
<<-- waaahhh, chomeyy nya korang smile.. like baby ..lah .. hahaha .. xdala, gurau je.. orng nk raya ni.. smangat nk buat korang epy .. ntahla.. aku buat je entry ni .. haahhaha .. wokeyla stop smpai sini je kta potpet2 wokey .. 




Jumpa korang di entry yg akan datang,.. See ya !! Assalamualaikumm.. =))
p/s :: klu ada slh ktika publish entry ni minta maaf byk2 .. Selamat hari Raya SUME !! .. 


Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Sabtu, 13 Ogos 2011

Aha, Last day update blog .. dlm bulan Ogos ..


Assalamualaikum W.B.T .. halo my dear readers, hee ~ hari ni last day kta update blog .. bukan utk slamanya.. tp, just for this month only ler.. haha .. Hurm ,.. bukanyan ape.. kta lepas nie tak dpt on9 blog or fb sbb mnggu ni dh mula exam .. so, kta nk focus dgn exam buat msa ni yaa.. So, nanti lama ler tak story2 ngn korang kan ?? .. Takpe2, korang tnggu je kan .. setia tu lebih baek bak kata sy sndri.. hahaha .. ape la yg sy merepek d cnie hah !! Whateber lah.. Adeh3 .. wokey ler tak dpt nk cakap lagi,.. otak blur, hehehe .. byee.. tnggu korng 2mnggu akan dtng .. lepas rya la mksdny nie,.. hahhaa .. Wassaalammm .. !!


p/s :: Last, Saya ingin mngucapkan Selamat Hari raya kpd sume w/pun kta tahu mseh awal.. tp, lepass nie tak de update blog .. lepas raya bru ada wokeyyy !! klu de slh dan silap ke, atau terkasar bhasa ke dlm fb nie,.. minta maaf sgt .. byee !! =)
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Khamis, 22 Disember 2011

My memory & Say Goodbye 2011

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 8:31 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Hye sume, apa kabar ? ..Tentunya korang sume baik2, samalah mcm Alin .. Hmm, dh lama kan tak update blog ni .. smpai tak terkira msa dibuatnya .. hehe .. Alin update blog ni bukan for suka2,k .. tp .. juz nk say Goodbye .. n this will be de last entry for 2011 .. sbb lepas ni blum tntu Alin akan pegang laptop ni .. mybe wk2 holiday skolah bru ingt nk update .. Ok, bck to our topic ..tntunya korang byk kenangan in diz year, right ?? .. mcm Alin, byk sgt knangan msa kat skolah fom4 .. msuk fom5 nanti mesti rindu dgn farah, zimah, farhana, syafawatie , n sume mber2 4A1 .. mna tidaknya fom5 ni Alin dgn diorang dh tak sma kelz lagi .. nk tahu sbb apa, utk prtama kalinya Alin diturunkan kelas dari A1 ke A2 fom5 ni .. tak sngka lah pulak .. Haissh .. Ya, Alin mmng raSA tercabar kawan maitain klz A1, Alin ni pulak yg kena cmpak ke klz A2 .. okay, fine .. Alin terima masuk klz tu, Alin kan kuat.. smestinya blh terima sbb knpa cg msukkn Alin kelz tu.. Tp, klu dipikirkan, Mybe sebab exam EA thun lepas kot, memang kurang memuaskan,hehe [ whatever, yg penting usaha ! ]  .. Bak kata farah, bezfriend kita, anggap itu satu dorongan dan cabaran .. Ya ! Alin ingat pesanan anda, kawan .. Alin kat cnie cuma brharap, kita nextyear dh tak sma klz, jgn pulak korang lupa dgn kita kat cnie .. hmm, sedih la pulak .. huhu :'( mishhh korang .. tc !
Oh ya, goodluck next year SPM <3 .. 


:: Alin nk mohon maaf lah klu salunya Alin update entry byk mcm ler, itu lah .. klu ada trkasar bhasa ke, Minta maaf , k .. Jumpa nextyear, 2012 .. ::

Ahad, 11 Disember 2011

Azam 2012

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 8:18 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum semua,..
 topic Alin hari ni ialah Azam 2012 Alin .. Sudah pstinya anda semua ada azam baru kan for de next year,right ? Mustahillah klu korang takde .. Hmm, setelah di pikir2, wahh [ nmpak macam mseh main2 ] .. ok2, serius now .. Spt yg kita tahu .. tnggal 3weeks lagi kita nk masuk thun 2012 .. Alin harap thun tu akan mbwa byk knangan manis brbanding thun ni ..
So, Azam Alin thun 2012 ialah, focus dgn SPM. .. tu je, yg Alin fikirkan skrng .. hobi yg lain ketepikan .. macam novel, fb ? opcoz, Alin akan Deactive .. habis SPM bru Alin akan Active balik .. Nak tahu sbb apa ??Bcoz, I know .. slagi fb ni on, slagi tu tgn Alin ni gatai nk pegang .. Lepas tu, Alin dh set dlm otak, pasal kawan2 Alin .. perasaan diorang , Alin ketepikan.. Lantaklah, yg pnting SPM .. Pd Alin, perasaan diorang dh salu sgt dijaga.. cukuplah smpai saat ni .. Dh tak larat .. Hmm, sbb Alin tahu, hbis fom5, Alin pindah .. kluar dri Sarikei .. tu yg Alin dgr drpd familylah .. Tp, baguslah mcm tu .. mybe, dgn tnggalkn sarikei, sume knangan yg pahit akan hilang .. 
Ok2,.. bck to our topic .. tinggal 2hari lgi my little brother nk lahir, semoga hero yg bakal kluar tu akan jd sumber inspirasi utk Alin .. Alin nk jd cntoh kat adik2, itu tnggungjawab besar Alin skrng sbgai anak sulung dlm keluarga .. 
Habis SPM, Alin akan focus dgn menulis novel .. smpai novel tu siap .. Alin bukannya apa, nk juga jd seorng penulis yg brjaya .. hehehe .. lgipun, bkan snng nk jd seorang penulis .. 
hmm, rasanya smpai cnie je entry kali ni .. jumpa lagi, di lain entry yaa .. 

Novel 'Tentang Rasa' Riyadh vs Safaraz

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 1:31 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum para pmbc sume, .. actually, Alin sbnarnya nk cita2 ckit pasal watak Riyadh dgn Safaraz .. korang sume msti ada bc kan kisah pendek novel 'Tentang Rasa' yg Alin share kat fb .. Cpa yg tak bc tu memang rugi ler .. bukan senang nk buat .. klu nk bc .. add je fb Alin .. cari kat note, mesti ada punya ..
Nak bc, korang blh buka link kat bawah ni ::


-kisah-pendek-tentang-rasa-part-1
novel-tentang-rasa-kisah-pendek-part2-

Mesti korang ada terbaca, pasal Hero dlm novel ni.. tak ingat muka dia ?? ala2 gni ..






<-- yg kat sblah ni watak Heronya, Riyadh Amsyar .. mula2 nk cari watak yg sesuai utk hero memang susah nk cari .. Tak tau lak, nape Alin suka watak yg jenis kacukan2 .. pd Alin bes la .. Adventure ckit nk buat jln cerita .. hahaha .. Sorry arhh, first pix muka hero tak mcm ni .. muka dia macho ckit .. 
nak tngok ? [ hero-tentang-rasa ] clik link dlm kurungan di sebelah .. hehe .. 












Now, Alin nk share pulak cam ne muka Safaraz Daris,.. watak Antagonis .. Kan kita prnah story, muka Safaraz ni ala2 Will Quah .. hmm, Alin rasa mcm tak sesuai lh pulak .. So, Alin tukaa .. nk tngok ?? .. 




<-- Aha, ini dia .. nk tahu cpa? cari lah sndri ek .. mwahahaha .. Muka Safaraz Daris ala2 gni lah .. Klu korang nk tahu Araz ni cpa ?? dye ni lh ex Amalina Luciana .. dlm novel ada diceritakan knpa diorang ni putus .. Tiba2 pula blh jumpaa , smbung blaja kat tmpat yg sama .. nk tahu apa kisahnyaa ?? Tunggulahh yee .. 


















:: Hurm , stop smpai cni je entry kita sal novel ni .. klu ada lagi brita trkini pasal novel ni .. kita story2 .. ::

Selasa, 6 Disember 2011

Tentang saya, Wahida Amalin

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 8:04 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum sume, apa kabar ? juz fine jwb korang, haha .. actually, Alin mlm ni borink gler,dowhh.. jp, mari kita tngok jam, wah, sudh tepat pukul 11.45 Alin update ini blog ma.. mwahhaha ..
tp, korang pun memang sdah tahu kan yg Alin mmang suka updte entry mlm2.. ok, bck to our topic. 


-Apa? [ soaln tnyk dri-sndri ] looks like mode merepek xtntu pasal,lolZ ] haha ..
-Ya, ur right . 
-topic kita hari ni ialah abt me, 
Spt yang anda kthui, orng salu panggil kita dgn panggilan Alin or Elin .. Yes, klu mber2 kat sklh, pnggil nama kita Wahida, Wawa .. tu jee .. klu nma femes dlm fb, blog Alin gitu .. Tp, klu fmily, sumenya panggil kita Elin .. Nk tahu mna orng dpt nickname tu? ..
Check dis out, cuba korang tngok nama full kita ,
WAHIDA AMALIN .. aha, ada tngok nma yg dgriskan tuuu ? dri situlah mreka dpt,.. ahaha .. ok, Alin ni ank sulung drpd 4orng adik-bradik, tak lama lagi nk msuk 5 .. sbb 14hb December ni ada ahli baru .. tak sabar rasanya .. 
Oh ya, nk cita gak, Alin ni orng nya mcm mana .. Alin kan ank sulung, memang prlu ajar adik , tegur adik ape sume tu .. kdang2 Alin strict dgn diorng, smpaikan diorang pun bole bengang dgn Alin.. Oh, do I care ? .. haha .. korang sume nk tahu mcm mana Alin nk disiplinkan adik2 .. 


1) Krja dekat umah, kena buat jdual .. klu tdak grenti tak akan buat punya ..
2) Buat krja jgn terhegeh-terhegeh, buang masa ..
3) Bab blaja ? tngok masalah, klu mmng mnggu exam, Alin orng pling bsing lah .. nsihat diorng be4 exam apelagi exam2 pnting ..
4) Bngun pagi, tak bole trus on9 [ Alin orng pling pntang tngok orng on9 pgi2, tak buat krja .. memang diorang kena bebel ] haha ..
Sbnarnya, byk lagi .. tp, Alin tak pndai susun ayat .,. Klu korang nk tahu, Alin ni kdang2 merungut juga sbb djdkan ank sulung .. nk tahu sbb apa ?? .. Sbb jd ank sulung bkn senang .. Ayah kita sndri dh cakap, klu blum lepas SPM, memang tak akan freedom, hoho, dhla nextyear SPM, cepat btul msa brlalu .. kan orng salu cakap ank sulung ni hrpan kluarga, susahh tu .. dhla byk pesaing, kwn2 bkn main lg terer2 .. tp, takpe, prsaingan sihat nmanya kan .. Takde jln pintas dlm mnuju kejayaan kan .. haha ..Lepas tu kan, jd kakak susahhh , ..klu adik buat hal,m opcoz sy juga yg kena .. memang nsibla .. ahaha .. Tp, tak kisah pun.. Im still epy ..


-Oklah, smpai cnie je lah, soe arhh klu Alin byk mrepek dlm entry ni, mwahahha .. out luu -

Jumaat, 2 Disember 2011

'Hero Tentang Rasa '

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 5:40 PG
Reaksi: 
4 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum para pembaca .. hari ni kita nk share ckit abt novel Tentang Rasa yg kita buat .. dlm proses, baru masuk bab7.. 
Alin nak cita ckit abt Hero dlm novel Tentang Rasa ..
Aeperti yang kita tahu, nama hero dlm novel tu RIYADH AMSYAR. Beliau merupakan seorang jejaka berdarah kacukan Thailand .. yes, dlm proses pmbuatan novel ni, Alin kena blajar byk bhasa Thailand . mana nk kena traslate lagi. Macam blaja bhasa Korea juga Thailand itu .. nk sebut pun susah ..
Okay berbalik kpd topik kita tadi, RIYADH AMSYAR wataknya periang, poyo, tp, klu bab2 fall in love memang susah .. tetapi, dlm novel ni, dia blh fall in love dgn Amalina Luciana .nAk tahu mcm mana mereka dua ni blh jmpa ?? .. nnti kita share dlm fb, in my note .. Sebab Alin tahu, tulis dkat cnie blum tentu orng bc .. haha .. Dalam novel ni, Alin dpt bg korang imagine lah mcm mna muka si Riyadh tuu .. muka dia ala-ala mcm ni ...




Aha, yang kat atas tu lah, Namanya Toni Rakkaen . Tp, klu Riyadh senyumannya pasti ada lesung pipi disebelah kiri.. 
Firstly, nak buat cita ni susah ckit, sbb idea mmng ada .. tp, nk susun jln cita tun yg susah ckit .. 
Tp, alhamdulillah .. Bayangan muka heroin blum jumpa lagi .. 

oklah, smpai cnie je entry kali ni .. 
http://www.facebook.com/note.php?note_id=317340584959909



Selasa, 29 November 2011

Holiday ?? blaa.. bla..

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 6:53 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Hey sume, borink ler.. holiday ni byk dok umah je.. 
Ntahla, kdang2 asa plek gak.. sbb dlm otak ni terpk nk beli bju baru le .. Mak ? ,Ayah ? .. g shopping ju .. Alin, Duin ngn Ainin tringin nkn beli bju baru mak .. T/hari tadi kita orng ada tngok baju kat FB Batik Valley .. bju kat dlm tu byk chantik2 .. mak pun grenti suka tngok .. Tp, lain kali je la .. holiday masa pnjang kata mak .. hehe .. tak lama lagi, kita orng nk dpt baby baru .. hehe ..


Hurm, .. mak cakap, lepas baby kluar, kita blik kmpung .. yess, I Like .. Makin duk ck ni tesion arhh .. nak balik kmpung, realease tension, tenang je rasa .. Alin nk main ngn baby Qirin dgn Baby Danish.. Miss betul la nk main ngn baby2 ni .. Baby Adni ni pun sma .. haha .. Kadang2 Alin pk ler, lepas SPM tringin pulak nk krja part tyme jd Guru Tdika .. mesti bess.. maen ngn budak2, layan kerenah cdak .. ohoho .. 
Hurm .. jd budak kecik pun bez gak kan .. sbb kita blum tau apa2 .. xda nk pk hal2 yg mcm ni kan .. buat pusing kepala jeee .. Alahaii .. besss ny klu difikir-fikir,bhaaa .. Lolzzz .. 


>>Baca punya baca, byk betul yg di pk orng punya ni klu jd budak kecik balik .. mcm2 .. n bla.. bla.. bla .. <<


:: Smpai cnie je la entry kali .. blur dh kepalo den nk menaip nyoo .. :: 

Ahad, 27 November 2011

Share info ckit abt novel baru ~

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 8:03 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum ,.. hari ni topik Alin ialah pasal NOVEL baru aLIN .. kan da dlm satu entry tu mood Alin spoil sdikit ler sbb novel Alin yg satu lagi tu hilang, .. sume data2 yg Alin simpan dlm pendrive hilang .. sayang betul la kan .. tp, lepas je beberapa hari kes tu, Alin dpt ilham baru .. masa tu Alin borink juz sit dlm bilik je smbil dgr2 lagu .. lagu apa ya masa tu, eh tu pun mau kasi tau ke .. smestinya kan .. hehe .. lagu 'BOSAN' drpd Stacy .. dh nma kita bosan msa tu .. so, kita buka la lagu tu kan, haha .. What so funny, blaaa .. muahahahaha ..  nk tahu Alin buat novel apa ? .. Btw, Alin tak rasa nk cita sume nya kat cnie.. bhaya tau .. So, Alin juz share biodata watak2 dlm novel, k ..dmana wataknya sama mcm novel yg hilang yg Alin karang sblummya.. cuma diolah sedikit ..

Watak dan Perwatakan .
Hero ( Riyadh Amsyar )
1) Seorng pemuda berdarah kacukan Thailand+Melayu .. 
2) Berumur 19 thun, blajar di sebuah institusi (UiTM)
3) mngambil jurusan Fakulti Komunikasi & Pengajian Media (MC)
4) Mempunyai rupa paras yg tinggi, mempunyai lesung pipit dibahagian pipi sblah kiri, 
5) Aktif brsukan, suka lakukan prkara yg lasak .

Heroin ( Amalina Luciana )
1) Seorng gadis melayu ttpi mmpunyai raut wjh spt prmpuan cina .
2) Berumur 19 thun, blaja di tempatt yg sama (UiTM)
3) mngambil jurusan Fakulti Pendidikan dimana cita2 beliau mnat mnjd seorng pesyarah .
4) Seorng gadis brselendang cntik, simple, lemah lembut,mempunyai rupa paras yg sderhana . Juga mmpunyai lesung pipit dbahagian kedua-dua blah pipi .
5) Suka brimaginasi, menulis 

WATAK ANTAGONIS
Perempuan ( Meisya Almy )
1) Seorg gdis kacukan Belanda
2) Seorng gadis cantik, mempunyai rupa paras yg menggoda.
3) 19 thun, mngambil jurusan yg sma spt Riyadh.
4) Bekas tman wanita Riyadh smasa zaman sklh mnengh .
5) Berperanan utk mnjatuhkn hbungan Amalina dan Riyadh.

LELAKI ( Safaraz Daris )
1) Seorng lelaki melayu kacukan Inggeris, mempunyai rupa paras seakan-akan Will Quah .
2) 19 thun, mngambil jurusan Fakulti Pengurusan Perniagaan (BM).
3) Bekas teman lelaki kpd Amalina, beliau berusaha mngambil smula Amalina drpd Riyadh .

Aha, smpai sini saja nk share pasal novel tu .. itupun biodata . Sbnarnya Prolog novel tu dh siap .. tp, blum type lagi .. Alin juz buat draft dlm buku .. oklah, smpai sini je story Alin ya pasal novel ni .. klu ada pae2 lagi, kita g tau ..

p/s :: mcm biasa ya .. hv nica day, .. ::




Khamis, 24 November 2011

Halo, share story abt im kids

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:52 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum, today, Alin nk story ckit dgn korang abt my kids story, wah mulalah my broken bi.. haha .. Eh, btw, juz forget abt entry Alin yg psal mrah2 my friends tu .. mood ok ni nk share ckit .. 
Nak tahu ? Dlu Alin sklh Tdika kat Tadika Kemas, Kota Tinggi, Johor .. Dimana kat situ byk btul memori .. w/pun tyme tu Im still kids tp maseh ingt smpai skrang, .. bhaa.. Muahahahaha .. 




Hurm, Apa?  nk tngok pix masa Alin mseh kecil ? .. Ok, wait for a second ya, nk upload ..hehe .. 
(OOPS, sorry pixta ni gelap ckit, pix lama, biasa la tu .. ehe )


 eH,wait ya, .. kita upload lagi, ni pix yg mmng ada dlm fb, Alin upload jee ..
Haha, ya, dat its me .. dulu muka masih kecil, kurus je .. Dulu masa dkat skolah tdika, Alin active dlm menari .. nk tau tarian apa ? 

Tu, yg kat atas tu, Tarian Zapin, .. sbnarnya byk lagi pix.. slain drpd Zapin, Alin ada ambil bhgian dlm Dikir barat .. ada pix nya .. tp tu lah, camera da prob ckit msa nk ambil.. haha .. 
Sorry, pix atas tu tak mnampakkan Alin .. 




<-- Aha, ni dia Alin, nmpak kan ?.. haha .. cuba nilai beza rupa dlu dgn skrang .. haha .. ok, skrng nk upload pix dgn mber zapin kecik2 dlu .. 








<-- Yg arah ank panah ni , itu lah Alin .. hehe .. msa tu tak perasan ada orng ambil pix .. mber lain tu bkn main lagi pose.. haha .. miss btul masa tu .. Selain tu, nk tunjuk gak pix masa Alin prtnding mwarna ..jap2 ..




<-- Ni lah rupa situasi prtndingn mwarna .. nk tngok kita dmana ??






















<-- Taraaa, aha, yg rmbut ala2 tnggi tu .. blh nmpak kn ? mustahilla klu korng tak nmpak.. sorng je prempuan kat situ .. dat iz me yeahhh .. hahaha ..
















And, pix lastly now is .... 


<-- Ini la mber2 kecil yg salu maen ngn Alin masa kat Johor .. ehe, posing sakan masa ni,. . Ingt2 ler, yg jd photographer tu cpa ya ?.. my father, mybe .. hehe .. upload pix ni, jd ingt pulak dgn korng, .. hurrm,.. mcm mana lah upa korng skrng .. msti handsome klu laki2 tu .. klu prempuan opcoz chantek2 sume.. haha  .. Mish korng sngt la.. Hope dpt jmpa korng ler nnti, Oneday.. Someday,mybe ..ehe


Eh, stop smpai cnie lh dlu .. soe klu pix dlm ni ckit je .. nnti Alin upload lagi,yeahh .. hehe ..


:: P/s , Macam biasa ya, hihi .. hope epy bc entry kali ni ::

Rabu, 23 November 2011

Kawan , .. ow kawanku ~

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:03 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Helo readerz sume, .. hurm, hari ni mcm2 bnda jd, .. nak tahu pertama apa ? 


 Dhla novel Alin hilang sume data2 tu .. byk dh page tu, tiba2 lesap mcm tu .. Hish, mana orng tak bengang .. n then settle je hal ni dtg balik kes ptg tadi.. nang polh mood Alin spoil habihh ..
Sbenarnya, ptg tadi kan Alin ngn kawan ada plan nk kuar ptg .. Alin mcz dia dri pukul 3 nk tnya jd ke tidak,.. tp, takda eply, .. send lagi mcz pukul 3.30,maseh takde .. send lagi mcz kol 4, no respon lagi .. Last2 Alin kol la tnya jd ke tidak.. dia cakap jd, eh tngokla .. pasya Alin letak phne, siap2 la .. dh orng siap ape sume, last2 nk tahu ape jwapannya .. 'TAK JADI' Ahhh, mna ny Alin tak fedup dgn ny ..klu di ikutkn hati, .. nk Alin cakap ngn dia, "Pehal msa kol tadi xpd cancel trus ?? .. xnyusah orng" .. tp, Alin pk juak prasaan nya kelak .. ada kelak ny pdh kita blame ny ka apa ka .. 
__ "Hello, aku x akan blame kau mun kau pdh awl2 ok.. tp, memang slh kau pun,.. kau yg tetapkan msa kuar aku ikut jaxq, last2 xjd, .. ni ny aku xbengang dgn kau ... ahhhhh .. dsbbkn kau bestfriend aku , aku jga perasaan kau ok .. w/pun aku dh lama sabar .. n aku juz maok kau tauk aku paling anti orng yg x tepati masa lngsung .. then, suka buat suatu cancel last minute .. I hate it .. Wei, orng sabar ada batasnya juak la .. kau pk kau sorng jak blh luah dlm fb ?? .. aku pun blh la wei .. tp, aku bkn jnis yg suka sgt nk mngotorkan wall aku stakat nk marah org .. aku ada prinsip ok .. cukup setakat aku luah dlm blog pun jd la .. "
See, Alin tak prnah nk marah orng pun .. cuma nk luah ckit je, .. dh byk sgt hal pndam dlm hati .. hurm ,.. Alin kdng2 trtnya-tnya la, knpa sume kwn Alin tak prnah nk faham Alin .. Asyik Alin jaxq yg mngalah .. faham cdak .. tak faham lngsung .. ::


::P/s : klu ada trkasar bhsa, kecik kan ati sesiapa ka,.. awal kita say sorry, ya .. ::

Isnin, 21 November 2011

:: My Friends , ..

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:46 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum sume, .. hurm (sbenarnya mood Alin spoil nk update blog ni, sbb prob, .. aduh , lantakla, kesalahan sndri ) .. 


Today, muahaha.. w/pun ada prob still dpt nk epykan orng, k .. hmm, hari ni Alin nk cita pasal kwn2 Alin tak kiralah skolh rendah ke ape ke .. menengah ke .. 


Long tyme ago, msa skolh rendah ..Alin dulu ada genx tau .. 




<-- Ini dye, .. Alin namakn sorng2 ye.. ehee, opss, dulu Alin tak pakai tdung, .. btw, itu pix lama,.. ignore it ok .. hehe .. dulu tyme kat skolah rendah nilah genx Alin .. Nak tahu camne Alin blh knl n kwn dgn diorng ?? 


citanya bermula .. check dis out .. kat bawah ..




:: Msa tu Alin pndah kat ck, msa drjah 3, sklh Methidist Anglo-Chinese .. budak pindahan dri Kuching .. tyme tu lngsung lum knl cpa2 .. orng 1st yg kita knl masa msuk klz 3A, iaitu Izzati .. siap brjabat tgn lagi .. tp, kami dua blum rapat lagi mklumlah budak bru, pndiam pulak tu ..dhla tak pndai kaka Srwak .. Mana taknye Alin dlu prnah Sekolah kat Smenanjung .. dhla cakap berAwak-awak, saya2 .. lah .. haha, 
Seingt Alin, Zati sorng je yg sma klz dgn Alin msa tu.. Yg lain tu, klz 3B .. tyme agama kita knl ..
Msuk je drjah4, bru kita orng sama kelz, kelz 4A, .. blh dikatakn kmi rapat ler, .. Siap ada nama group lgi tu, haha .. ape ya nma group tu, Aha 'Crazy girl' .. hihi .. tp, im not crazy,k .. nama je tu .. Tyme tu kita paling rapat dgn Nurul smpai drjah 6 ..  ..memng rapat, salu share story..
Masuk je sklh Mnengah kmi dh tak rapat,.. lgpun sklh tak sama .. Alin St,Anthony ..eh, lupa, kcuali Ayunie, sma2 sklh.. Dia orng pulak SMK Bandar .. mmng asa sedih la xdpt jmpa kwn .. cntct pun jarang .. Tp, mmng ada cntct, tp biasalah 6ber hp mreka slau tuka2.. tu yg ssah, nk jmpa pun ssah .. huhu ..


So, kwn yg rapat dgn Alin msuk sklh mnengah smpai skrng iaitu ..




<<-- Nilah, kwn yg pling rapat .. Nmanya Farah Nadzirah .. Kmi mula rpt msuk je skolh mnengh .. w/pun tak sama klz, fom1 salu la singgah klz Si Farah ni,.. dia klz A,.. klu Alin ni klz B .. msuk fom4, bru sama klz,.Farah ni spatutny Sc site,.. tp dia tukar Art sma ngn Alin .. jdnya, klz 4A1.. hehe .. kmi dua mmng rapat,.. salu jln sma, dduk dlm klz sama, nk g intrview lib pun sma,.. klu dia tugas,Alin tmankn, klu Alin tugas, dia wajib tmankan .. klu takde Farah, ssah gak,.. klu ada prob Alin salu crita kat dia,.. sume bnda cita kat dia.. klu dulu, nk ajak g umah grk pun msti Farah ni wajib tmankan.. hehe .. Klu xcayak tnyk Farah, sume cita, masalah sdih, duka, epy .. grenti dia ni tau .. hehe  ..
:: Jd, tu kisah Farah Nadzirah .. ::


Skrng kwn yg salu lepak sama dlm kelz .. position tmpat dduk pun dkat je .. 
Aha, atas tu lah .. hehe, Farhana dgn Hazzimah .. Kwn dgn mreka dua ni besh sgt .. Epy gitu .. hehe .. Klu nk tau, kami salu cakap2 kat blakang klz, .. haha.. Kantoi, bhaa .. 
Hazzimah pulak ska cita2 .. lepas tu baik gik ya.. salu bagi kmi Coklat .. Halo Zimah, bla gik maok g cklat ? .. ala, lmbat lagi.. tnggu buka sklh jwb nye lahh .. haha .. Kami orng salu juak lepak rah Sugarbun tyme ptng, .. On9 ,... haha .. Jln sama2 .. 
::_Stop smpai cnie je lah Alin Story ye, .. eh, tulis punya tulis, lupa pulak dgn hal novel, Allah,.. hmmm .. ::


p/S:: Klu de trslh tyme ka ape ka.. tak fham, tnye je .. Sorry ::

Ahad, 20 November 2011

Share room dgn Adik umur7thun ~

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 6:36 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Halo sume warga pmbaca, .. hehe .. hari ni nk share ckit pasal hari ni .. Hari ni, wk2 pukul brape ye >??.. eh, kejap .. nk ingt .. hmm.. 1minit kemudian


Aha, pukul2 ptg mcm tulah, Alin borink giler ,dhla dok dlm bilik dgr lagu, .. tiba2 kita tngok bilik ni Eeeee, .. berhabuk betoi ler .. Tak suke nyee ..(keluar pulak dh word gedikzz, huh, whatever la) .. hehe, .. pastu terus kita alih meja, buku pun letak atas kali ape sume, sbb ape? .. nk vakium (betol ke tidak ejaan,vakium,ya,hehe.. sukati je aku buat ejaan tu,eh, mana2, ada aku keshah juak,bhaa, hahaha .. ).. Pas tu, start je bunyi vakium tu kan, tiba2 ayah dtg, .. 'kan bagus mcm ni,.. drpd duduk trperuk dlm bilik, kan' .. hehe .. Alin juz bagi snyuman je..


Dah kemas punya kemas, .. Alin susun balik sume barang yg dh berterabur dsbbkan Alin sndri,hehe .. Huh, puas hati juga lah tngok bilik ni kemas, bersih dh .. dgn ceria, bilik yg byk bahan kartun2 kat dinding, .. Alin suka bilik yg dinding nya corak kartun2.. klu ade sticker memang siap ler bilik tu di design,.. mcm bilik baby la pulak .. hehehe .. 


:: -Jap2 nk ingt balik masa lepas ni, ahaha .. lepas beberapa jam kemudian, kira malam la tu .. tyme lepak ngn adik kecik dlm bilik yg umur 7thun tu ..  ::


Masa tu kita orng lepak dgn adik, yg namanya Izzah Nasreen, dia ni tubuh kecik je, tp, Ya Allah.. mulut .. kalah my parents brcakap .. hehe .. Alin cakap dgn dia 'nanti, baby kluar, Izzah bru tdu cni, k' .. Alulah si Izzah buat hal.. ' xmaok, mlm tuk juak, asyik2 tnggu baby jaxq, .. ' .. dhla dgn gaya kaki ke dinding habih sticker mickey kt dinding nk trcabut.. Marah Alin lepas tu .. Eeee .. dhla siap ugut Alin lagi, siap xmaok brik hp kita balik,.. Alin peduli ape, hp ya bkn ada ape2 pun .. dgr lagu je.. last2 mngalah Alin dibuatnya .. Hish, .. last2 share bilik la dgn dia mulai hari ni, .. Siap dgn peraturan tau .. Klu orng dh share room ngn Alin, memang ada peraturan .. biasala, orng dh biasa tdo sorng, .. hehe .. nak tahu peraturannya .. 


*Jgn bawa mainan dlm bilik ..
*Klu Kakak blaja, menulis ke ape ke, jgn msuk ..
*Jgn buat bising .. 
*Bilik jgn buat sepah,.. slalu kemas .. 


hehe, tu je syaratnye, .. takde la tegas sgt, .. klu adik yg 2orng lagi tu baru tegas,.. tu yg adik orng salu pnggil ala2 twins tu .. Hampeh .. susah .. hehe .. 
-Hurm, smpai cnie je lah, k .. _


P/s :: spt biasa, .. klu slh type, sorry ::

Sabtu, 19 November 2011

Tulisan Skrip dpn novel Kau Yang Satu ::

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 6:51 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Tertutup pintu hati ,Minda tak berfungsi ..
Di ketika itu,Tak tahu menilai 
Mana yang tulen, Mana yang palsu
Di akhir-akhir ini, Ketika aku
Dalam kesepian
Terasa kejahilan itu, Bagiku satu kerugian
Andainya di situ, Ada ruang
Bolehkah kiranya, Aku menumpang ..
Andai ada sisa kemaafan, Maafkan diri ini
Yang dulu aku kesempatan, Ku buktikan keikhlasan
Menepis ego aku untuk kita
Demi suatu masa, Kupohon darimu
Ketulusan hati
Menjalin kembali
Perhubungan suci....

Jumaat, 18 November 2011

borink, cit ape ntah ~

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:46 PTG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum para pmbc yg setia, ~hee  .. lama gak tak mlyan blogger ni,.. mna nya, tak mnyempat-nyempat nk update blog .. update status jaxq keje.. Sebenarnya, Alin penat la, balik joging tdi bknnya eleks.. trus dikasi job olh mak, cuci bju, jmur bju n bla2 .. bla.. mna tak penatnya.. smpat tdo ckit tdi .. sbb dkejutkn olh sms kwn nurin,.. Aiyoo, mngganggu shj .. Tp, ok gak sbb klu bngun je dri tdo, palak Alin gerenti pening .. Nak tahu tak satu benda msa Alin joging kat tman tasik tdi .. kan msuk je dri kompleks, buat pmanasan bdn jp .. pastu jln2 ckit .. pas jln, kita orng larila .. bukn mcm orng joging pun, lari pecut tau tak .. lari punya lari,.. looks like kaki Alin xpat control sbb lari xingt dunia .. dhla brhenti scra mgejut .. pastu elek kejap, jln la kat atas ape tu .. tepi2 tmpat joging tu kan ada batu , sblah batu tu ada longkang, .. Alin jln lah atas tuu .. Jln punya jln , .. last2 rasa nk pitam, nasib dpt balance bdn ,.. klu tidak msti jatuh dlm longkang .. nyaris2 je tadi .. budak2 kecik dgn Alin tdi, bknnya nk smpati ke ape ke .. nu tidak, ketawa je .. Eee.. geramnyaa .. tp, lantakla, yg penting im epy .. hilang suma tension dlm otak .. lari sana dgn adik2 trsayang. .. hehe .. thanks my sister, love you .. 


P/s  :: soe, klu slh bhasa ke, tak sempat nk check dua tiga kali, hehe :: 

Jumaat, 11 November 2011

Holiday Mood

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:12 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum para pembaca sume, dan selamat Malam.. Lama betul tak update blog nie, .. bz sgt ler sblum nie,.. yg sempat on tu pun  Facebook .. itu pun kejap OFF kejap ON balik, hehe .. para readers nk tahu tak, Alin update blog ni dgn mata yg trsangat ler mng antuk, .. tp, mana2 lah,.. lagipun, holiday dh mula.. tidur akhir ckit pun takpe .. lgpun, ptg tadi tiba2 terasa ler borink, nasib baek ada orng yg sudi teman Alin bermecz.. itu pun kejap je .. Huh, .. Tak sabar rasanya esok, Alin sekeluarga nak balik kampung, sbb lusa da majlis kahwin saudara kita .. dpt ler kita maen ngn Baby Qirin dan Baby Danish, hehe ,, besh,, besshh .. klu korang nk tahu, tak lama lagi pun Alin nk dpt adik baru .. bulan 12 nie, tak sabar rasanya nk tngok adik lahir,.. semestinya chomey like me kan.. mcm kakak2 dia .. haha .. Alamai Ai, nmpak sgt puji diri masing2, .. tp, Alin peduli apa, saya punya hal lahh .. bhha .. tp, wah, byk tp tp nie. haha .. semestinya Adik2 Alin chantik, chomey2 sumanyaa .. kann .. hehe .. okaylah, dh blur nk tulis apa nie, hurrmm ,.. so epy Holiday ler .. 

:: p/s , Epy Holiday suma yaa klu tersalah type ape ka, im soe::

Jumaat, 14 Oktober 2011

Entry Suka-Suki , abt exam ??

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 8:28 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Hello, sume my readerz,hurm.. apa cita?? bole dikatakn 1week Alin tak buat entry baru.. ni pun semadi je buat haha .. (semadi ?? yaka??haha.. pelik bunyinya.. gasak jaxq la.. ) hehe ..Sebenarya, Alin xtauk maok cita ape?? okay .. 
Aha??, xlamak gik exam .. wahaha.. seminggu exam tu nanti Alin tak akan sentuh fb atau blog ni lagi .. habih exam, baru on benda2 ni .. hehe.. dh la exam ni kena buat betul2,.. takut next year kena tukar kelaz pulak, huhu.. Saya tak mau .. huhu .. hope exam kali ni dapat buat yg trbaik .. Mana tahu bole dapat banyak A .. A- pun jadi lah .. yg pnting purata naik .. InsyaAllah .. 
Para readerz pun tolong doakan la ye .. itupun klu sudi, tak paksa pun .. heheh .. Tapi, klu takde usaha pun xda gunanya.. takdenye markah nya nak mningkat .. hurrmm ..
Dahla exam bulan Ogos tu merosot teruk, .. mana parents tak bising.. huhuhu .. naseb baek, mrkah purata tak turun mlebihi 5% .. klu tidak parah tuu .. nangis den dibuatnya .. 
Huh, dahla.. lupakan hal exam yg lepas.. Past is past .. hehe .. xmaok ingtkan exam yg teruk tuu .. huhu .. hurrm, macam tak rasa je yg tak lama lagi kita nak masuk form5, nextyear tuu .. SPM tu !! So, kena study mula dari skrng,.. klu tidak nak mula mana lagi kan .. Aie,.. pk2 la kan, terpksa la kita tnggalkan hobi kita tu smentara ni.. Novel !! huhu .. oklah, stop cnie dlulah .. tak de idea dh ni .. haha .. 

P/s :: Jd, sesiapa yg nanti bakal mnghdpi exam minggu ni nanti, Goodluck, k ::
This Entry made by ::


Sabtu, 8 Oktober 2011

3days ago I go where, huh??

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:36 PG
Reaksi: 
2 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum , n hye sume my readerz .. hurm, hari ni topik nya where im go 3days ago, sbenarnya.. Alin tak pergi pun ke kuching .. Alin sekeluarga balik kampung .. nak tahu sbbnyaa.. okay, Alin cita .. 


Hurm, pagi Khamis tu, kami sekeluarga memang dh packing sume brng dlm keta.. tp, before otw ke kch.. kami singgah ke Balai Polis ttmpat ayah Alin habis kerja .. then, mak dpt phone dari Maksu .. dia tnya ayah mana.. mak cakapla ayah ambil brng .. phone pun tertinggal .. sampai je ayah dlm keta.. terus mak bg phone kat ayah .. pastu dh habih je cakap2 .. phone pun diletak .. mak pun tanya, kenapa? apa cita .. maksu tak suruh cita kat mak.. tp, last2 ayh cakap gak yg suaminya accident .. Mak kejut .. waktu Alin sibuk bc novel dlm keta pun terkejut .. lepas tu cepat2 kami ke IPD nk check cita tu betul ke tidak .. smpai je kat IPD , orng tu cakap orng tu accident, ninggal .. Ya Allah, mak mengucap, kami adik-beradik lagilah .. so, kami sekeluarga cancel g kuching .. terus balik kmpung .. 
hurm, sampai sekarang Alin tak cayalah, rasa macam mimpi je, dh puas tampar diri sndri, tapi sakit yg ada .. huhu ,.. yg kesiannya tngok si kecil dua orang anak arwah, tak tau apa2, .. hurm, yg Alin cuma dpt buat berdoa, smoga arwah ditempatkan di tempa2 org yg beriman, AL-FATIHAH, .. amim .. kadang2, hati terasa gak nak nangis, tapi, kena coverline juga.. hurrm, rasa baru smalam je jumpa Arwah .. huhu .. =(


:: P/s : tersalah bhsa, maaf .. ::

Jumaat, 30 September 2011

Surprising Bday Party ..

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 8:29 PG
Reaksi: 
2 ulasan Pautan pada catatan ini
Halo my dear readers, lama dh tak update blog ni, asa2nya dh berbulan-bulan tak sentuh blog ni .. patut ler blog ni nmpak sunyi semacam, dh berhabuk sakan nmpak gaya blog ni hah ,.. Adess, hehe ..
Hurm,  hari ni kita nk share ngn korang abt hari ni .. Hari ni kita dpt surprise ler dari kawan , smbut bday prty yg ke2, w/pun sambutannya simple, but im epyy .. hehe .. tak sngka ler pulak kawan kita nk sanggup tempah cake skali lagi utk celebrate wif me.. hehe.. mana tak nya 1st celebration pas jogerthon kita kena balik, ikut family g cbu,.. urgent katanya,.. klu diikutkan ati tak mau sy ikut .. Tp, apakan daya, sy tidak dpt brbuat apa2 .. hehe .. mau see pixta yg diambil ?? .. jupp ..













Aha, de tngok pixta2 atas tu .. TOday bday Ema dgn Aniey, .. epy sgt ler dpt celebrate bday diorang ari nie,.. hehe .. smpaikan ada satu benda yg trlupa nk bagi ,.. Hadian drpd Farhana utk si Ema, oh God, mcm mana ler aku bole trlupa, Afehh,.. terpksa tnggu hari isnin bagi ya.. haha .. wokey ler stop cnie topix abt bday2.. haha .. C:

P/s:: Sekiranya de trsalah apa, im soee ..

Khamis, 15 September 2011

CerCter Lagi ..

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 8:40 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Halo sume my readers, lama dh tak update blog ni kan,..hehe .. blog ni looks like berhabukk dh kan,..haha .. tp, dh okay skrng ni, dh chantekk .. hehe .. 
      hurm, hari ni nak cita apa ya ??..oh, cita pasal kawan kita ni lah dats it Farah,.. hehe .. hurm, tyme tu kat sekolah kita cakap2 ler kat dye .. lepas tu, kita terpandang ler kwn kita yg sorng nie pegi smbunyikan spek dye ni .. Lepas tu kita berkomplot la tadi nak buli si dye ni,.. hehe .. smpaila waktu tu dye tersedar yg spek dye ni hilang,.. bukan maen panik lagi Farah cari.. bingung padahnya.. kita yg dok sblah dye bukan maen gik mngawal ketawa.. Haah !! ada ku keshah juak .. salunya ny yg ngco kita, skrng ler masa kami nk kenakan dye..hahaha .. dhla tyme ya masa seni,.. cg suruh kami salin nota bukan maen lagi dye ngerepak, membebel tak tentu pasal, "ney pegi spek kmk ni".. tnyk ny an mek .. so mek juz jawab " ney la saya tahu,, lupa dlm bilik agama kot".. alulah ny jawab" aie, pastuk g bilik agama aih," .. kmk ape gik .. xtahan,last2 tetak.. xla ny tauk spek ny da an kwn nya yg sorng ya,.. so, kita still xkesah.. mulalah mek orng salin note,.. si Farah tu pulak tercongok kat cia,.. kesian juak sy tengok dye xpat nulis without spek,hehe .. maok tolong, suruh ny salin nngga buku mek tp malangnya nya ya ney pande bc terbalek,.. kmk tuk kidal.. yala texq,.. alulah xnulis nyaa yaa .. sengsara betul sy tngok si Farah ya,..hahaha .. dh habih jaxq masa seni,.. mek orng sngja ngkah spek ya balek rah meja nya.. eksen la texq, polh cita da orng berik pas2 texq, tp sbenarnya neyda.. mek orng punya kerja .. dhla ny manas pas ya,kmk ketwa jaxq !! hehehe.. keciannn .... nasib jaxq ny xmarahhh .. hehe .. so itulah keshah buat hari ni .. hehe


p/s :: im soe klu de word slh or what okay,, !! C:

Ahad, 28 Ogos 2011

DontKnownakgtitle apa??

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 12:03 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Ai sume, apa kabar ?? eh, asanya kita lupa nak say something la kat readerz sume, hehe .. kejap pk dlu apa yg kta lupa yaa.. eh itulah..lupa nk g Salam kat readerss .. okay, Ini dyaaaa...


hehe .. C= actually, tak tau nk cita ape.. hmm, spt yg korang tahu tak lama lgi kta nk sambut EdilFitri, wahh, mesti besh kan ??dpt rya ngn family,maen ngn kzen, maen mrcun.. dpt jmpa ngn ank buah msing2 bha.. tp, kta belum punya ank buah lagi lerh .. hehe ..epy tu memang epy tp kan ..... hmmm, takde pape lah .. blum masa yg sesuai lagi nk cita kat korang.. nanti spoild mood nk rya kan..hehe .. hal pribadi je.. 


Kita sbenarnya tak saba nk blik kampung,.. so, sesiapa yg balik kmpung tu hope .. see pixta yg kat sblh niee .. -->>


hehe .. Asa lawak je tngok new entry nie..
buat je ska ski ..hahaha .. 
sngja bwat byk dgn pixta2.. biar nmpak epy ckit korang bc entry kali ni yaa ..




jap.. nak tunjuk .. epy ckit .. just need ur smile only like thiss ,
<<-- waaahhh, chomeyy nya korang smile.. like baby ..lah .. hahaha .. xdala, gurau je.. orng nk raya ni.. smangat nk buat korang epy .. ntahla.. aku buat je entry ni .. haahhaha .. wokeyla stop smpai sini je kta potpet2 wokey .. 




Jumpa korang di entry yg akan datang,.. See ya !! Assalamualaikumm.. =))
p/s :: klu ada slh ktika publish entry ni minta maaf byk2 .. Selamat hari Raya SUME !! .. 

Sabtu, 13 Ogos 2011

Aha, Last day update blog .. dlm bulan Ogos ..

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 9:22 PTG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum W.B.T .. halo my dear readers, hee ~ hari ni last day kta update blog .. bukan utk slamanya.. tp, just for this month only ler.. haha .. Hurm ,.. bukanyan ape.. kta lepas nie tak dpt on9 blog or fb sbb mnggu ni dh mula exam .. so, kta nk focus dgn exam buat msa ni yaa.. So, nanti lama ler tak story2 ngn korang kan ?? .. Takpe2, korang tnggu je kan .. setia tu lebih baek bak kata sy sndri.. hahaha .. ape la yg sy merepek d cnie hah !! Whateber lah.. Adeh3 .. wokey ler tak dpt nk cakap lagi,.. otak blur, hehehe .. byee.. tnggu korng 2mnggu akan dtng .. lepas rya la mksdny nie,.. hahhaa .. Wassaalammm .. !!


p/s :: Last, Saya ingin mngucapkan Selamat Hari raya kpd sume w/pun kta tahu mseh awal.. tp, lepass nie tak de update blog .. lepas raya bru ada wokeyyy !! klu de slh dan silap ke, atau terkasar bhasa ke dlm fb nie,.. minta maaf sgt .. byee !! =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BliQbLink


MyCapturSymbol




Symbolise cursor

Welcome


My Blog List