My Name, hyee !

Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here

MyWord

:: Jangan kata 'DONE FOLLOW' kalau belum follow ye, please BE HONEST and BE POLITE, TQ ::




Banner

Banner

Happiness is free

Happiness is free

My Question for my visitor

pollcode.com free polls
Blog saya pada mata readerz sume macam mana?
chanteQ cute besh happening oweyz look lonely boring juz only diary Whatever ..   

About Me

Foto Saya
Miss Duranni Alin
Ħʏɛ.. . Ѧαиʏ ρɛσρℓɛ cαℓℓ мɛ Δℓιи σя Ɯαωα. Ƭαρι, ƨαʏα тι∂ακ κιƨαн καℓαʋ κσяαиɢ ωαит тσ cαℓℓ мɛ ωнαт. ƨΔƳΔ ƨɛσяαиɢ ρɛяɛмρʋαи ʏαиɢ мιиαтκαи иσʌɛℓ.. Δ∂αℓαн ƨɛƨɛтɛиɢαн σяαиɢ мɛмαиɢɢιℓ ƨαʏα 'Ħαитʋ Иσʌɛℓ'..ʏɛ κɛ?..ɛн, мαиα-мαиα ℓα..καℓαʋ вσℓɛн, κσяαиɢ ωαит тσ иσω мɛ..ғσℓℓσω мɛ ιи вℓσɢɢɛя σκαʏ..
Lihat profil lengkap saya

Followers

Selasa, 29 November 2011

Holiday ?? blaa.. bla..


Hey sume, borink ler.. holiday ni byk dok umah je.. 
Ntahla, kdang2 asa plek gak.. sbb dlm otak ni terpk nk beli bju baru le .. Mak ? ,Ayah ? .. g shopping ju .. Alin, Duin ngn Ainin tringin nkn beli bju baru mak .. T/hari tadi kita orng ada tngok baju kat FB Batik Valley .. bju kat dlm tu byk chantik2 .. mak pun grenti suka tngok .. Tp, lain kali je la .. holiday masa pnjang kata mak .. hehe .. tak lama lagi, kita orng nk dpt baby baru .. hehe ..


Hurm, .. mak cakap, lepas baby kluar, kita blik kmpung .. yess, I Like .. Makin duk ck ni tesion arhh .. nak balik kmpung, realease tension, tenang je rasa .. Alin nk main ngn baby Qirin dgn Baby Danish.. Miss betul la nk main ngn baby2 ni .. Baby Adni ni pun sma .. haha .. Kadang2 Alin pk ler, lepas SPM tringin pulak nk krja part tyme jd Guru Tdika .. mesti bess.. maen ngn budak2, layan kerenah cdak .. ohoho .. 
Hurm .. jd budak kecik pun bez gak kan .. sbb kita blum tau apa2 .. xda nk pk hal2 yg mcm ni kan .. buat pusing kepala jeee .. Alahaii .. besss ny klu difikir-fikir,bhaaa .. Lolzzz .. 


>>Baca punya baca, byk betul yg di pk orng punya ni klu jd budak kecik balik .. mcm2 .. n bla.. bla.. bla .. <<


:: Smpai cnie je la entry kali .. blur dh kepalo den nk menaip nyoo .. :: 
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Ahad, 27 November 2011

Share info ckit abt novel baru ~


Assalamualaikum ,.. hari ni topik Alin ialah pasal NOVEL baru aLIN .. kan da dlm satu entry tu mood Alin spoil sdikit ler sbb novel Alin yg satu lagi tu hilang, .. sume data2 yg Alin simpan dlm pendrive hilang .. sayang betul la kan .. tp, lepas je beberapa hari kes tu, Alin dpt ilham baru .. masa tu Alin borink juz sit dlm bilik je smbil dgr2 lagu .. lagu apa ya masa tu, eh tu pun mau kasi tau ke .. smestinya kan .. hehe .. lagu 'BOSAN' drpd Stacy .. dh nma kita bosan msa tu .. so, kita buka la lagu tu kan, haha .. What so funny, blaaa .. muahahahaha ..  nk tahu Alin buat novel apa ? .. Btw, Alin tak rasa nk cita sume nya kat cnie.. bhaya tau .. So, Alin juz share biodata watak2 dlm novel, k ..dmana wataknya sama mcm novel yg hilang yg Alin karang sblummya.. cuma diolah sedikit ..

Watak dan Perwatakan .
Hero ( Riyadh Amsyar )
1) Seorng pemuda berdarah kacukan Thailand+Melayu .. 
2) Berumur 19 thun, blajar di sebuah institusi (UiTM)
3) mngambil jurusan Fakulti Komunikasi & Pengajian Media (MC)
4) Mempunyai rupa paras yg tinggi, mempunyai lesung pipit dibahagian pipi sblah kiri, 
5) Aktif brsukan, suka lakukan prkara yg lasak .

Heroin ( Amalina Luciana )
1) Seorng gadis melayu ttpi mmpunyai raut wjh spt prmpuan cina .
2) Berumur 19 thun, blaja di tempatt yg sama (UiTM)
3) mngambil jurusan Fakulti Pendidikan dimana cita2 beliau mnat mnjd seorng pesyarah .
4) Seorng gadis brselendang cntik, simple, lemah lembut,mempunyai rupa paras yg sderhana . Juga mmpunyai lesung pipit dbahagian kedua-dua blah pipi .
5) Suka brimaginasi, menulis 

WATAK ANTAGONIS
Perempuan ( Meisya Almy )
1) Seorg gdis kacukan Belanda
2) Seorng gadis cantik, mempunyai rupa paras yg menggoda.
3) 19 thun, mngambil jurusan yg sma spt Riyadh.
4) Bekas tman wanita Riyadh smasa zaman sklh mnengh .
5) Berperanan utk mnjatuhkn hbungan Amalina dan Riyadh.

LELAKI ( Safaraz Daris )
1) Seorng lelaki melayu kacukan Inggeris, mempunyai rupa paras seakan-akan Will Quah .
2) 19 thun, mngambil jurusan Fakulti Pengurusan Perniagaan (BM).
3) Bekas teman lelaki kpd Amalina, beliau berusaha mngambil smula Amalina drpd Riyadh .

Aha, smpai sini saja nk share pasal novel tu .. itupun biodata . Sbnarnya Prolog novel tu dh siap .. tp, blum type lagi .. Alin juz buat draft dlm buku .. oklah, smpai sini je story Alin ya pasal novel ni .. klu ada pae2 lagi, kita g tau ..

p/s :: mcm biasa ya .. hv nica day, .. ::





Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Khamis, 24 November 2011

Halo, share story abt im kids


Assalamualaikum, today, Alin nk story ckit dgn korang abt my kids story, wah mulalah my broken bi.. haha .. Eh, btw, juz forget abt entry Alin yg psal mrah2 my friends tu .. mood ok ni nk share ckit .. 
Nak tahu ? Dlu Alin sklh Tdika kat Tadika Kemas, Kota Tinggi, Johor .. Dimana kat situ byk btul memori .. w/pun tyme tu Im still kids tp maseh ingt smpai skrang, .. bhaa.. Muahahahaha .. 




Hurm, Apa?  nk tngok pix masa Alin mseh kecil ? .. Ok, wait for a second ya, nk upload ..hehe .. 
(OOPS, sorry pixta ni gelap ckit, pix lama, biasa la tu .. ehe )


 eH,wait ya, .. kita upload lagi, ni pix yg mmng ada dlm fb, Alin upload jee ..
Haha, ya, dat its me .. dulu muka masih kecil, kurus je .. Dulu masa dkat skolah tdika, Alin active dlm menari .. nk tau tarian apa ? 

Tu, yg kat atas tu, Tarian Zapin, .. sbnarnya byk lagi pix.. slain drpd Zapin, Alin ada ambil bhgian dlm Dikir barat .. ada pix nya .. tp tu lah, camera da prob ckit msa nk ambil.. haha .. 
Sorry, pix atas tu tak mnampakkan Alin .. 




<-- Aha, ni dia Alin, nmpak kan ?.. haha .. cuba nilai beza rupa dlu dgn skrang .. haha .. ok, skrng nk upload pix dgn mber zapin kecik2 dlu .. 








<-- Yg arah ank panah ni , itu lah Alin .. hehe .. msa tu tak perasan ada orng ambil pix .. mber lain tu bkn main lagi pose.. haha .. miss btul masa tu .. Selain tu, nk tunjuk gak pix masa Alin prtnding mwarna ..jap2 ..




<-- Ni lah rupa situasi prtndingn mwarna .. nk tngok kita dmana ??






















<-- Taraaa, aha, yg rmbut ala2 tnggi tu .. blh nmpak kn ? mustahilla klu korng tak nmpak.. sorng je prempuan kat situ .. dat iz me yeahhh .. hahaha ..
















And, pix lastly now is .... 


<-- Ini la mber2 kecil yg salu maen ngn Alin masa kat Johor .. ehe, posing sakan masa ni,. . Ingt2 ler, yg jd photographer tu cpa ya ?.. my father, mybe .. hehe .. upload pix ni, jd ingt pulak dgn korng, .. hurrm,.. mcm mana lah upa korng skrng .. msti handsome klu laki2 tu .. klu prempuan opcoz chantek2 sume.. haha  .. Mish korng sngt la.. Hope dpt jmpa korng ler nnti, Oneday.. Someday,mybe ..ehe


Eh, stop smpai cnie lh dlu .. soe klu pix dlm ni ckit je .. nnti Alin upload lagi,yeahh .. hehe ..


:: P/s , Macam biasa ya, hihi .. hope epy bc entry kali ni ::
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Rabu, 23 November 2011

Kawan , .. ow kawanku ~


Helo readerz sume, .. hurm, hari ni mcm2 bnda jd, .. nak tahu pertama apa ? 


 Dhla novel Alin hilang sume data2 tu .. byk dh page tu, tiba2 lesap mcm tu .. Hish, mana orng tak bengang .. n then settle je hal ni dtg balik kes ptg tadi.. nang polh mood Alin spoil habihh ..
Sbenarnya, ptg tadi kan Alin ngn kawan ada plan nk kuar ptg .. Alin mcz dia dri pukul 3 nk tnya jd ke tidak,.. tp, takda eply, .. send lagi mcz pukul 3.30,maseh takde .. send lagi mcz kol 4, no respon lagi .. Last2 Alin kol la tnya jd ke tidak.. dia cakap jd, eh tngokla .. pasya Alin letak phne, siap2 la .. dh orng siap ape sume, last2 nk tahu ape jwapannya .. 'TAK JADI' Ahhh, mna ny Alin tak fedup dgn ny ..klu di ikutkn hati, .. nk Alin cakap ngn dia, "Pehal msa kol tadi xpd cancel trus ?? .. xnyusah orng" .. tp, Alin pk juak prasaan nya kelak .. ada kelak ny pdh kita blame ny ka apa ka .. 
__ "Hello, aku x akan blame kau mun kau pdh awl2 ok.. tp, memang slh kau pun,.. kau yg tetapkan msa kuar aku ikut jaxq, last2 xjd, .. ni ny aku xbengang dgn kau ... ahhhhh .. dsbbkn kau bestfriend aku , aku jga perasaan kau ok .. w/pun aku dh lama sabar .. n aku juz maok kau tauk aku paling anti orng yg x tepati masa lngsung .. then, suka buat suatu cancel last minute .. I hate it .. Wei, orng sabar ada batasnya juak la .. kau pk kau sorng jak blh luah dlm fb ?? .. aku pun blh la wei .. tp, aku bkn jnis yg suka sgt nk mngotorkan wall aku stakat nk marah org .. aku ada prinsip ok .. cukup setakat aku luah dlm blog pun jd la .. "
See, Alin tak prnah nk marah orng pun .. cuma nk luah ckit je, .. dh byk sgt hal pndam dlm hati .. hurm ,.. Alin kdng2 trtnya-tnya la, knpa sume kwn Alin tak prnah nk faham Alin .. Asyik Alin jaxq yg mngalah .. faham cdak .. tak faham lngsung .. ::


::P/s : klu ada trkasar bhsa, kecik kan ati sesiapa ka,.. awal kita say sorry, ya .. ::
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Isnin, 21 November 2011

:: My Friends , ..


Assalamualaikum sume, .. hurm (sbenarnya mood Alin spoil nk update blog ni, sbb prob, .. aduh , lantakla, kesalahan sndri ) .. 


Today, muahaha.. w/pun ada prob still dpt nk epykan orng, k .. hmm, hari ni Alin nk cita pasal kwn2 Alin tak kiralah skolh rendah ke ape ke .. menengah ke .. 


Long tyme ago, msa skolh rendah ..Alin dulu ada genx tau .. 




<-- Ini dye, .. Alin namakn sorng2 ye.. ehee, opss, dulu Alin tak pakai tdung, .. btw, itu pix lama,.. ignore it ok .. hehe .. dulu tyme kat skolah rendah nilah genx Alin .. Nak tahu camne Alin blh knl n kwn dgn diorng ?? 


citanya bermula .. check dis out .. kat bawah ..




:: Msa tu Alin pndah kat ck, msa drjah 3, sklh Methidist Anglo-Chinese .. budak pindahan dri Kuching .. tyme tu lngsung lum knl cpa2 .. orng 1st yg kita knl masa msuk klz 3A, iaitu Izzati .. siap brjabat tgn lagi .. tp, kami dua blum rapat lagi mklumlah budak bru, pndiam pulak tu ..dhla tak pndai kaka Srwak .. Mana taknye Alin dlu prnah Sekolah kat Smenanjung .. dhla cakap berAwak-awak, saya2 .. lah .. haha, 
Seingt Alin, Zati sorng je yg sma klz dgn Alin msa tu.. Yg lain tu, klz 3B .. tyme agama kita knl ..
Msuk je drjah4, bru kita orng sama kelz, kelz 4A, .. blh dikatakn kmi rapat ler, .. Siap ada nama group lgi tu, haha .. ape ya nma group tu, Aha 'Crazy girl' .. hihi .. tp, im not crazy,k .. nama je tu .. Tyme tu kita paling rapat dgn Nurul smpai drjah 6 ..  ..memng rapat, salu share story..
Masuk je sklh Mnengah kmi dh tak rapat,.. lgpun sklh tak sama .. Alin St,Anthony ..eh, lupa, kcuali Ayunie, sma2 sklh.. Dia orng pulak SMK Bandar .. mmng asa sedih la xdpt jmpa kwn .. cntct pun jarang .. Tp, mmng ada cntct, tp biasalah 6ber hp mreka slau tuka2.. tu yg ssah, nk jmpa pun ssah .. huhu ..


So, kwn yg rapat dgn Alin msuk sklh mnengah smpai skrng iaitu ..




<<-- Nilah, kwn yg pling rapat .. Nmanya Farah Nadzirah .. Kmi mula rpt msuk je skolh mnengh .. w/pun tak sama klz, fom1 salu la singgah klz Si Farah ni,.. dia klz A,.. klu Alin ni klz B .. msuk fom4, bru sama klz,.Farah ni spatutny Sc site,.. tp dia tukar Art sma ngn Alin .. jdnya, klz 4A1.. hehe .. kmi dua mmng rapat,.. salu jln sma, dduk dlm klz sama, nk g intrview lib pun sma,.. klu dia tugas,Alin tmankn, klu Alin tugas, dia wajib tmankan .. klu takde Farah, ssah gak,.. klu ada prob Alin salu crita kat dia,.. sume bnda cita kat dia.. klu dulu, nk ajak g umah grk pun msti Farah ni wajib tmankan.. hehe .. Klu xcayak tnyk Farah, sume cita, masalah sdih, duka, epy .. grenti dia ni tau .. hehe  ..
:: Jd, tu kisah Farah Nadzirah .. ::


Skrng kwn yg salu lepak sama dlm kelz .. position tmpat dduk pun dkat je .. 
Aha, atas tu lah .. hehe, Farhana dgn Hazzimah .. Kwn dgn mreka dua ni besh sgt .. Epy gitu .. hehe .. Klu nk tau, kami salu cakap2 kat blakang klz, .. haha.. Kantoi, bhaa .. 
Hazzimah pulak ska cita2 .. lepas tu baik gik ya.. salu bagi kmi Coklat .. Halo Zimah, bla gik maok g cklat ? .. ala, lmbat lagi.. tnggu buka sklh jwb nye lahh .. haha .. Kami orng salu juak lepak rah Sugarbun tyme ptng, .. On9 ,... haha .. Jln sama2 .. 
::_Stop smpai cnie je lah Alin Story ye, .. eh, tulis punya tulis, lupa pulak dgn hal novel, Allah,.. hmmm .. ::


p/S:: Klu de trslh tyme ka ape ka.. tak fham, tnye je .. Sorry ::
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Ahad, 20 November 2011

Share room dgn Adik umur7thun ~


Halo sume warga pmbaca, .. hehe .. hari ni nk share ckit pasal hari ni .. Hari ni, wk2 pukul brape ye >??.. eh, kejap .. nk ingt .. hmm.. 1minit kemudian


Aha, pukul2 ptg mcm tulah, Alin borink giler ,dhla dok dlm bilik dgr lagu, .. tiba2 kita tngok bilik ni Eeeee, .. berhabuk betoi ler .. Tak suke nyee ..(keluar pulak dh word gedikzz, huh, whatever la) .. hehe, .. pastu terus kita alih meja, buku pun letak atas kali ape sume, sbb ape? .. nk vakium (betol ke tidak ejaan,vakium,ya,hehe.. sukati je aku buat ejaan tu,eh, mana2, ada aku keshah juak,bhaa, hahaha .. ).. Pas tu, start je bunyi vakium tu kan, tiba2 ayah dtg, .. 'kan bagus mcm ni,.. drpd duduk trperuk dlm bilik, kan' .. hehe .. Alin juz bagi snyuman je..


Dah kemas punya kemas, .. Alin susun balik sume barang yg dh berterabur dsbbkan Alin sndri,hehe .. Huh, puas hati juga lah tngok bilik ni kemas, bersih dh .. dgn ceria, bilik yg byk bahan kartun2 kat dinding, .. Alin suka bilik yg dinding nya corak kartun2.. klu ade sticker memang siap ler bilik tu di design,.. mcm bilik baby la pulak .. hehehe .. 


:: -Jap2 nk ingt balik masa lepas ni, ahaha .. lepas beberapa jam kemudian, kira malam la tu .. tyme lepak ngn adik kecik dlm bilik yg umur 7thun tu ..  ::


Masa tu kita orng lepak dgn adik, yg namanya Izzah Nasreen, dia ni tubuh kecik je, tp, Ya Allah.. mulut .. kalah my parents brcakap .. hehe .. Alin cakap dgn dia 'nanti, baby kluar, Izzah bru tdu cni, k' .. Alulah si Izzah buat hal.. ' xmaok, mlm tuk juak, asyik2 tnggu baby jaxq, .. ' .. dhla dgn gaya kaki ke dinding habih sticker mickey kt dinding nk trcabut.. Marah Alin lepas tu .. Eeee .. dhla siap ugut Alin lagi, siap xmaok brik hp kita balik,.. Alin peduli ape, hp ya bkn ada ape2 pun .. dgr lagu je.. last2 mngalah Alin dibuatnya .. Hish, .. last2 share bilik la dgn dia mulai hari ni, .. Siap dgn peraturan tau .. Klu orng dh share room ngn Alin, memang ada peraturan .. biasala, orng dh biasa tdo sorng, .. hehe .. nak tahu peraturannya .. 


*Jgn bawa mainan dlm bilik ..
*Klu Kakak blaja, menulis ke ape ke, jgn msuk ..
*Jgn buat bising .. 
*Bilik jgn buat sepah,.. slalu kemas .. 


hehe, tu je syaratnye, .. takde la tegas sgt, .. klu adik yg 2orng lagi tu baru tegas,.. tu yg adik orng salu pnggil ala2 twins tu .. Hampeh .. susah .. hehe .. 
-Hurm, smpai cnie je lah, k .. _


P/s :: spt biasa, .. klu slh type, sorry ::
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Sabtu, 19 November 2011

Tulisan Skrip dpn novel Kau Yang Satu ::


Tertutup pintu hati ,Minda tak berfungsi ..
Di ketika itu,Tak tahu menilai 
Mana yang tulen, Mana yang palsu
Di akhir-akhir ini, Ketika aku
Dalam kesepian
Terasa kejahilan itu, Bagiku satu kerugian
Andainya di situ, Ada ruang
Bolehkah kiranya, Aku menumpang ..
Andai ada sisa kemaafan, Maafkan diri ini
Yang dulu aku kesempatan, Ku buktikan keikhlasan
Menepis ego aku untuk kita
Demi suatu masa, Kupohon darimu
Ketulusan hati
Menjalin kembali
Perhubungan suci....
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Jumaat, 18 November 2011

borink, cit ape ntah ~


Assalamualaikum para pmbc yg setia, ~hee  .. lama gak tak mlyan blogger ni,.. mna nya, tak mnyempat-nyempat nk update blog .. update status jaxq keje.. Sebenarnya, Alin penat la, balik joging tdi bknnya eleks.. trus dikasi job olh mak, cuci bju, jmur bju n bla2 .. bla.. mna tak penatnya.. smpat tdo ckit tdi .. sbb dkejutkn olh sms kwn nurin,.. Aiyoo, mngganggu shj .. Tp, ok gak sbb klu bngun je dri tdo, palak Alin gerenti pening .. Nak tahu tak satu benda msa Alin joging kat tman tasik tdi .. kan msuk je dri kompleks, buat pmanasan bdn jp .. pastu jln2 ckit .. pas jln, kita orng larila .. bukn mcm orng joging pun, lari pecut tau tak .. lari punya lari,.. looks like kaki Alin xpat control sbb lari xingt dunia .. dhla brhenti scra mgejut .. pastu elek kejap, jln la kat atas ape tu .. tepi2 tmpat joging tu kan ada batu , sblah batu tu ada longkang, .. Alin jln lah atas tuu .. Jln punya jln , .. last2 rasa nk pitam, nasib dpt balance bdn ,.. klu tidak msti jatuh dlm longkang .. nyaris2 je tadi .. budak2 kecik dgn Alin tdi, bknnya nk smpati ke ape ke .. nu tidak, ketawa je .. Eee.. geramnyaa .. tp, lantakla, yg penting im epy .. hilang suma tension dlm otak .. lari sana dgn adik2 trsayang. .. hehe .. thanks my sister, love you .. 


P/s  :: soe, klu slh bhasa ke, tak sempat nk check dua tiga kali, hehe :: 
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Jumaat, 11 November 2011

Holiday Mood


Assalamualaikum para pembaca sume, dan selamat Malam.. Lama betul tak update blog nie, .. bz sgt ler sblum nie,.. yg sempat on tu pun  Facebook .. itu pun kejap OFF kejap ON balik, hehe .. para readers nk tahu tak, Alin update blog ni dgn mata yg trsangat ler mng antuk, .. tp, mana2 lah,.. lagipun, holiday dh mula.. tidur akhir ckit pun takpe .. lgpun, ptg tadi tiba2 terasa ler borink, nasib baek ada orng yg sudi teman Alin bermecz.. itu pun kejap je .. Huh, .. Tak sabar rasanya esok, Alin sekeluarga nak balik kampung, sbb lusa da majlis kahwin saudara kita .. dpt ler kita maen ngn Baby Qirin dan Baby Danish, hehe ,, besh,, besshh .. klu korang nk tahu, tak lama lagi pun Alin nk dpt adik baru .. bulan 12 nie, tak sabar rasanya nk tngok adik lahir,.. semestinya chomey like me kan.. mcm kakak2 dia .. haha .. Alamai Ai, nmpak sgt puji diri masing2, .. tp, Alin peduli apa, saya punya hal lahh .. bhha .. tp, wah, byk tp tp nie. haha .. semestinya Adik2 Alin chantik, chomey2 sumanyaa .. kann .. hehe .. okaylah, dh blur nk tulis apa nie, hurrmm ,.. so epy Holiday ler .. 

:: p/s , Epy Holiday suma yaa klu tersalah type ape ka, im soe::

Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Selasa, 29 November 2011

Holiday ?? blaa.. bla..

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 6:53 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Hey sume, borink ler.. holiday ni byk dok umah je.. 
Ntahla, kdang2 asa plek gak.. sbb dlm otak ni terpk nk beli bju baru le .. Mak ? ,Ayah ? .. g shopping ju .. Alin, Duin ngn Ainin tringin nkn beli bju baru mak .. T/hari tadi kita orng ada tngok baju kat FB Batik Valley .. bju kat dlm tu byk chantik2 .. mak pun grenti suka tngok .. Tp, lain kali je la .. holiday masa pnjang kata mak .. hehe .. tak lama lagi, kita orng nk dpt baby baru .. hehe ..


Hurm, .. mak cakap, lepas baby kluar, kita blik kmpung .. yess, I Like .. Makin duk ck ni tesion arhh .. nak balik kmpung, realease tension, tenang je rasa .. Alin nk main ngn baby Qirin dgn Baby Danish.. Miss betul la nk main ngn baby2 ni .. Baby Adni ni pun sma .. haha .. Kadang2 Alin pk ler, lepas SPM tringin pulak nk krja part tyme jd Guru Tdika .. mesti bess.. maen ngn budak2, layan kerenah cdak .. ohoho .. 
Hurm .. jd budak kecik pun bez gak kan .. sbb kita blum tau apa2 .. xda nk pk hal2 yg mcm ni kan .. buat pusing kepala jeee .. Alahaii .. besss ny klu difikir-fikir,bhaaa .. Lolzzz .. 


>>Baca punya baca, byk betul yg di pk orng punya ni klu jd budak kecik balik .. mcm2 .. n bla.. bla.. bla .. <<


:: Smpai cnie je la entry kali .. blur dh kepalo den nk menaip nyoo .. :: 

Ahad, 27 November 2011

Share info ckit abt novel baru ~

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 8:03 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum ,.. hari ni topik Alin ialah pasal NOVEL baru aLIN .. kan da dlm satu entry tu mood Alin spoil sdikit ler sbb novel Alin yg satu lagi tu hilang, .. sume data2 yg Alin simpan dlm pendrive hilang .. sayang betul la kan .. tp, lepas je beberapa hari kes tu, Alin dpt ilham baru .. masa tu Alin borink juz sit dlm bilik je smbil dgr2 lagu .. lagu apa ya masa tu, eh tu pun mau kasi tau ke .. smestinya kan .. hehe .. lagu 'BOSAN' drpd Stacy .. dh nma kita bosan msa tu .. so, kita buka la lagu tu kan, haha .. What so funny, blaaa .. muahahahaha ..  nk tahu Alin buat novel apa ? .. Btw, Alin tak rasa nk cita sume nya kat cnie.. bhaya tau .. So, Alin juz share biodata watak2 dlm novel, k ..dmana wataknya sama mcm novel yg hilang yg Alin karang sblummya.. cuma diolah sedikit ..

Watak dan Perwatakan .
Hero ( Riyadh Amsyar )
1) Seorng pemuda berdarah kacukan Thailand+Melayu .. 
2) Berumur 19 thun, blajar di sebuah institusi (UiTM)
3) mngambil jurusan Fakulti Komunikasi & Pengajian Media (MC)
4) Mempunyai rupa paras yg tinggi, mempunyai lesung pipit dibahagian pipi sblah kiri, 
5) Aktif brsukan, suka lakukan prkara yg lasak .

Heroin ( Amalina Luciana )
1) Seorng gadis melayu ttpi mmpunyai raut wjh spt prmpuan cina .
2) Berumur 19 thun, blaja di tempatt yg sama (UiTM)
3) mngambil jurusan Fakulti Pendidikan dimana cita2 beliau mnat mnjd seorng pesyarah .
4) Seorng gadis brselendang cntik, simple, lemah lembut,mempunyai rupa paras yg sderhana . Juga mmpunyai lesung pipit dbahagian kedua-dua blah pipi .
5) Suka brimaginasi, menulis 

WATAK ANTAGONIS
Perempuan ( Meisya Almy )
1) Seorg gdis kacukan Belanda
2) Seorng gadis cantik, mempunyai rupa paras yg menggoda.
3) 19 thun, mngambil jurusan yg sma spt Riyadh.
4) Bekas tman wanita Riyadh smasa zaman sklh mnengh .
5) Berperanan utk mnjatuhkn hbungan Amalina dan Riyadh.

LELAKI ( Safaraz Daris )
1) Seorng lelaki melayu kacukan Inggeris, mempunyai rupa paras seakan-akan Will Quah .
2) 19 thun, mngambil jurusan Fakulti Pengurusan Perniagaan (BM).
3) Bekas teman lelaki kpd Amalina, beliau berusaha mngambil smula Amalina drpd Riyadh .

Aha, smpai sini saja nk share pasal novel tu .. itupun biodata . Sbnarnya Prolog novel tu dh siap .. tp, blum type lagi .. Alin juz buat draft dlm buku .. oklah, smpai sini je story Alin ya pasal novel ni .. klu ada pae2 lagi, kita g tau ..

p/s :: mcm biasa ya .. hv nica day, .. ::




Khamis, 24 November 2011

Halo, share story abt im kids

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:52 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum, today, Alin nk story ckit dgn korang abt my kids story, wah mulalah my broken bi.. haha .. Eh, btw, juz forget abt entry Alin yg psal mrah2 my friends tu .. mood ok ni nk share ckit .. 
Nak tahu ? Dlu Alin sklh Tdika kat Tadika Kemas, Kota Tinggi, Johor .. Dimana kat situ byk btul memori .. w/pun tyme tu Im still kids tp maseh ingt smpai skrang, .. bhaa.. Muahahahaha .. 




Hurm, Apa?  nk tngok pix masa Alin mseh kecil ? .. Ok, wait for a second ya, nk upload ..hehe .. 
(OOPS, sorry pixta ni gelap ckit, pix lama, biasa la tu .. ehe )


 eH,wait ya, .. kita upload lagi, ni pix yg mmng ada dlm fb, Alin upload jee ..
Haha, ya, dat its me .. dulu muka masih kecil, kurus je .. Dulu masa dkat skolah tdika, Alin active dlm menari .. nk tau tarian apa ? 

Tu, yg kat atas tu, Tarian Zapin, .. sbnarnya byk lagi pix.. slain drpd Zapin, Alin ada ambil bhgian dlm Dikir barat .. ada pix nya .. tp tu lah, camera da prob ckit msa nk ambil.. haha .. 
Sorry, pix atas tu tak mnampakkan Alin .. 




<-- Aha, ni dia Alin, nmpak kan ?.. haha .. cuba nilai beza rupa dlu dgn skrang .. haha .. ok, skrng nk upload pix dgn mber zapin kecik2 dlu .. 








<-- Yg arah ank panah ni , itu lah Alin .. hehe .. msa tu tak perasan ada orng ambil pix .. mber lain tu bkn main lagi pose.. haha .. miss btul masa tu .. Selain tu, nk tunjuk gak pix masa Alin prtnding mwarna ..jap2 ..




<-- Ni lah rupa situasi prtndingn mwarna .. nk tngok kita dmana ??






















<-- Taraaa, aha, yg rmbut ala2 tnggi tu .. blh nmpak kn ? mustahilla klu korng tak nmpak.. sorng je prempuan kat situ .. dat iz me yeahhh .. hahaha ..
















And, pix lastly now is .... 


<-- Ini la mber2 kecil yg salu maen ngn Alin masa kat Johor .. ehe, posing sakan masa ni,. . Ingt2 ler, yg jd photographer tu cpa ya ?.. my father, mybe .. hehe .. upload pix ni, jd ingt pulak dgn korng, .. hurrm,.. mcm mana lah upa korng skrng .. msti handsome klu laki2 tu .. klu prempuan opcoz chantek2 sume.. haha  .. Mish korng sngt la.. Hope dpt jmpa korng ler nnti, Oneday.. Someday,mybe ..ehe


Eh, stop smpai cnie lh dlu .. soe klu pix dlm ni ckit je .. nnti Alin upload lagi,yeahh .. hehe ..


:: P/s , Macam biasa ya, hihi .. hope epy bc entry kali ni ::

Rabu, 23 November 2011

Kawan , .. ow kawanku ~

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:03 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Helo readerz sume, .. hurm, hari ni mcm2 bnda jd, .. nak tahu pertama apa ? 


 Dhla novel Alin hilang sume data2 tu .. byk dh page tu, tiba2 lesap mcm tu .. Hish, mana orng tak bengang .. n then settle je hal ni dtg balik kes ptg tadi.. nang polh mood Alin spoil habihh ..
Sbenarnya, ptg tadi kan Alin ngn kawan ada plan nk kuar ptg .. Alin mcz dia dri pukul 3 nk tnya jd ke tidak,.. tp, takda eply, .. send lagi mcz pukul 3.30,maseh takde .. send lagi mcz kol 4, no respon lagi .. Last2 Alin kol la tnya jd ke tidak.. dia cakap jd, eh tngokla .. pasya Alin letak phne, siap2 la .. dh orng siap ape sume, last2 nk tahu ape jwapannya .. 'TAK JADI' Ahhh, mna ny Alin tak fedup dgn ny ..klu di ikutkn hati, .. nk Alin cakap ngn dia, "Pehal msa kol tadi xpd cancel trus ?? .. xnyusah orng" .. tp, Alin pk juak prasaan nya kelak .. ada kelak ny pdh kita blame ny ka apa ka .. 
__ "Hello, aku x akan blame kau mun kau pdh awl2 ok.. tp, memang slh kau pun,.. kau yg tetapkan msa kuar aku ikut jaxq, last2 xjd, .. ni ny aku xbengang dgn kau ... ahhhhh .. dsbbkn kau bestfriend aku , aku jga perasaan kau ok .. w/pun aku dh lama sabar .. n aku juz maok kau tauk aku paling anti orng yg x tepati masa lngsung .. then, suka buat suatu cancel last minute .. I hate it .. Wei, orng sabar ada batasnya juak la .. kau pk kau sorng jak blh luah dlm fb ?? .. aku pun blh la wei .. tp, aku bkn jnis yg suka sgt nk mngotorkan wall aku stakat nk marah org .. aku ada prinsip ok .. cukup setakat aku luah dlm blog pun jd la .. "
See, Alin tak prnah nk marah orng pun .. cuma nk luah ckit je, .. dh byk sgt hal pndam dlm hati .. hurm ,.. Alin kdng2 trtnya-tnya la, knpa sume kwn Alin tak prnah nk faham Alin .. Asyik Alin jaxq yg mngalah .. faham cdak .. tak faham lngsung .. ::


::P/s : klu ada trkasar bhsa, kecik kan ati sesiapa ka,.. awal kita say sorry, ya .. ::

Isnin, 21 November 2011

:: My Friends , ..

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:46 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum sume, .. hurm (sbenarnya mood Alin spoil nk update blog ni, sbb prob, .. aduh , lantakla, kesalahan sndri ) .. 


Today, muahaha.. w/pun ada prob still dpt nk epykan orng, k .. hmm, hari ni Alin nk cita pasal kwn2 Alin tak kiralah skolh rendah ke ape ke .. menengah ke .. 


Long tyme ago, msa skolh rendah ..Alin dulu ada genx tau .. 




<-- Ini dye, .. Alin namakn sorng2 ye.. ehee, opss, dulu Alin tak pakai tdung, .. btw, itu pix lama,.. ignore it ok .. hehe .. dulu tyme kat skolah rendah nilah genx Alin .. Nak tahu camne Alin blh knl n kwn dgn diorng ?? 


citanya bermula .. check dis out .. kat bawah ..




:: Msa tu Alin pndah kat ck, msa drjah 3, sklh Methidist Anglo-Chinese .. budak pindahan dri Kuching .. tyme tu lngsung lum knl cpa2 .. orng 1st yg kita knl masa msuk klz 3A, iaitu Izzati .. siap brjabat tgn lagi .. tp, kami dua blum rapat lagi mklumlah budak bru, pndiam pulak tu ..dhla tak pndai kaka Srwak .. Mana taknye Alin dlu prnah Sekolah kat Smenanjung .. dhla cakap berAwak-awak, saya2 .. lah .. haha, 
Seingt Alin, Zati sorng je yg sma klz dgn Alin msa tu.. Yg lain tu, klz 3B .. tyme agama kita knl ..
Msuk je drjah4, bru kita orng sama kelz, kelz 4A, .. blh dikatakn kmi rapat ler, .. Siap ada nama group lgi tu, haha .. ape ya nma group tu, Aha 'Crazy girl' .. hihi .. tp, im not crazy,k .. nama je tu .. Tyme tu kita paling rapat dgn Nurul smpai drjah 6 ..  ..memng rapat, salu share story..
Masuk je sklh Mnengah kmi dh tak rapat,.. lgpun sklh tak sama .. Alin St,Anthony ..eh, lupa, kcuali Ayunie, sma2 sklh.. Dia orng pulak SMK Bandar .. mmng asa sedih la xdpt jmpa kwn .. cntct pun jarang .. Tp, mmng ada cntct, tp biasalah 6ber hp mreka slau tuka2.. tu yg ssah, nk jmpa pun ssah .. huhu ..


So, kwn yg rapat dgn Alin msuk sklh mnengah smpai skrng iaitu ..




<<-- Nilah, kwn yg pling rapat .. Nmanya Farah Nadzirah .. Kmi mula rpt msuk je skolh mnengh .. w/pun tak sama klz, fom1 salu la singgah klz Si Farah ni,.. dia klz A,.. klu Alin ni klz B .. msuk fom4, bru sama klz,.Farah ni spatutny Sc site,.. tp dia tukar Art sma ngn Alin .. jdnya, klz 4A1.. hehe .. kmi dua mmng rapat,.. salu jln sma, dduk dlm klz sama, nk g intrview lib pun sma,.. klu dia tugas,Alin tmankn, klu Alin tugas, dia wajib tmankan .. klu takde Farah, ssah gak,.. klu ada prob Alin salu crita kat dia,.. sume bnda cita kat dia.. klu dulu, nk ajak g umah grk pun msti Farah ni wajib tmankan.. hehe .. Klu xcayak tnyk Farah, sume cita, masalah sdih, duka, epy .. grenti dia ni tau .. hehe  ..
:: Jd, tu kisah Farah Nadzirah .. ::


Skrng kwn yg salu lepak sama dlm kelz .. position tmpat dduk pun dkat je .. 
Aha, atas tu lah .. hehe, Farhana dgn Hazzimah .. Kwn dgn mreka dua ni besh sgt .. Epy gitu .. hehe .. Klu nk tau, kami salu cakap2 kat blakang klz, .. haha.. Kantoi, bhaa .. 
Hazzimah pulak ska cita2 .. lepas tu baik gik ya.. salu bagi kmi Coklat .. Halo Zimah, bla gik maok g cklat ? .. ala, lmbat lagi.. tnggu buka sklh jwb nye lahh .. haha .. Kami orng salu juak lepak rah Sugarbun tyme ptng, .. On9 ,... haha .. Jln sama2 .. 
::_Stop smpai cnie je lah Alin Story ye, .. eh, tulis punya tulis, lupa pulak dgn hal novel, Allah,.. hmmm .. ::


p/S:: Klu de trslh tyme ka ape ka.. tak fham, tnye je .. Sorry ::

Ahad, 20 November 2011

Share room dgn Adik umur7thun ~

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 6:36 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Halo sume warga pmbaca, .. hehe .. hari ni nk share ckit pasal hari ni .. Hari ni, wk2 pukul brape ye >??.. eh, kejap .. nk ingt .. hmm.. 1minit kemudian


Aha, pukul2 ptg mcm tulah, Alin borink giler ,dhla dok dlm bilik dgr lagu, .. tiba2 kita tngok bilik ni Eeeee, .. berhabuk betoi ler .. Tak suke nyee ..(keluar pulak dh word gedikzz, huh, whatever la) .. hehe, .. pastu terus kita alih meja, buku pun letak atas kali ape sume, sbb ape? .. nk vakium (betol ke tidak ejaan,vakium,ya,hehe.. sukati je aku buat ejaan tu,eh, mana2, ada aku keshah juak,bhaa, hahaha .. ).. Pas tu, start je bunyi vakium tu kan, tiba2 ayah dtg, .. 'kan bagus mcm ni,.. drpd duduk trperuk dlm bilik, kan' .. hehe .. Alin juz bagi snyuman je..


Dah kemas punya kemas, .. Alin susun balik sume barang yg dh berterabur dsbbkan Alin sndri,hehe .. Huh, puas hati juga lah tngok bilik ni kemas, bersih dh .. dgn ceria, bilik yg byk bahan kartun2 kat dinding, .. Alin suka bilik yg dinding nya corak kartun2.. klu ade sticker memang siap ler bilik tu di design,.. mcm bilik baby la pulak .. hehehe .. 


:: -Jap2 nk ingt balik masa lepas ni, ahaha .. lepas beberapa jam kemudian, kira malam la tu .. tyme lepak ngn adik kecik dlm bilik yg umur 7thun tu ..  ::


Masa tu kita orng lepak dgn adik, yg namanya Izzah Nasreen, dia ni tubuh kecik je, tp, Ya Allah.. mulut .. kalah my parents brcakap .. hehe .. Alin cakap dgn dia 'nanti, baby kluar, Izzah bru tdu cni, k' .. Alulah si Izzah buat hal.. ' xmaok, mlm tuk juak, asyik2 tnggu baby jaxq, .. ' .. dhla dgn gaya kaki ke dinding habih sticker mickey kt dinding nk trcabut.. Marah Alin lepas tu .. Eeee .. dhla siap ugut Alin lagi, siap xmaok brik hp kita balik,.. Alin peduli ape, hp ya bkn ada ape2 pun .. dgr lagu je.. last2 mngalah Alin dibuatnya .. Hish, .. last2 share bilik la dgn dia mulai hari ni, .. Siap dgn peraturan tau .. Klu orng dh share room ngn Alin, memang ada peraturan .. biasala, orng dh biasa tdo sorng, .. hehe .. nak tahu peraturannya .. 


*Jgn bawa mainan dlm bilik ..
*Klu Kakak blaja, menulis ke ape ke, jgn msuk ..
*Jgn buat bising .. 
*Bilik jgn buat sepah,.. slalu kemas .. 


hehe, tu je syaratnye, .. takde la tegas sgt, .. klu adik yg 2orng lagi tu baru tegas,.. tu yg adik orng salu pnggil ala2 twins tu .. Hampeh .. susah .. hehe .. 
-Hurm, smpai cnie je lah, k .. _


P/s :: spt biasa, .. klu slh type, sorry ::

Sabtu, 19 November 2011

Tulisan Skrip dpn novel Kau Yang Satu ::

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 6:51 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Tertutup pintu hati ,Minda tak berfungsi ..
Di ketika itu,Tak tahu menilai 
Mana yang tulen, Mana yang palsu
Di akhir-akhir ini, Ketika aku
Dalam kesepian
Terasa kejahilan itu, Bagiku satu kerugian
Andainya di situ, Ada ruang
Bolehkah kiranya, Aku menumpang ..
Andai ada sisa kemaafan, Maafkan diri ini
Yang dulu aku kesempatan, Ku buktikan keikhlasan
Menepis ego aku untuk kita
Demi suatu masa, Kupohon darimu
Ketulusan hati
Menjalin kembali
Perhubungan suci....

Jumaat, 18 November 2011

borink, cit ape ntah ~

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:46 PTG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum para pmbc yg setia, ~hee  .. lama gak tak mlyan blogger ni,.. mna nya, tak mnyempat-nyempat nk update blog .. update status jaxq keje.. Sebenarnya, Alin penat la, balik joging tdi bknnya eleks.. trus dikasi job olh mak, cuci bju, jmur bju n bla2 .. bla.. mna tak penatnya.. smpat tdo ckit tdi .. sbb dkejutkn olh sms kwn nurin,.. Aiyoo, mngganggu shj .. Tp, ok gak sbb klu bngun je dri tdo, palak Alin gerenti pening .. Nak tahu tak satu benda msa Alin joging kat tman tasik tdi .. kan msuk je dri kompleks, buat pmanasan bdn jp .. pastu jln2 ckit .. pas jln, kita orng larila .. bukn mcm orng joging pun, lari pecut tau tak .. lari punya lari,.. looks like kaki Alin xpat control sbb lari xingt dunia .. dhla brhenti scra mgejut .. pastu elek kejap, jln la kat atas ape tu .. tepi2 tmpat joging tu kan ada batu , sblah batu tu ada longkang, .. Alin jln lah atas tuu .. Jln punya jln , .. last2 rasa nk pitam, nasib dpt balance bdn ,.. klu tidak msti jatuh dlm longkang .. nyaris2 je tadi .. budak2 kecik dgn Alin tdi, bknnya nk smpati ke ape ke .. nu tidak, ketawa je .. Eee.. geramnyaa .. tp, lantakla, yg penting im epy .. hilang suma tension dlm otak .. lari sana dgn adik2 trsayang. .. hehe .. thanks my sister, love you .. 


P/s  :: soe, klu slh bhasa ke, tak sempat nk check dua tiga kali, hehe :: 

Jumaat, 11 November 2011

Holiday Mood

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:12 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum para pembaca sume, dan selamat Malam.. Lama betul tak update blog nie, .. bz sgt ler sblum nie,.. yg sempat on tu pun  Facebook .. itu pun kejap OFF kejap ON balik, hehe .. para readers nk tahu tak, Alin update blog ni dgn mata yg trsangat ler mng antuk, .. tp, mana2 lah,.. lagipun, holiday dh mula.. tidur akhir ckit pun takpe .. lgpun, ptg tadi tiba2 terasa ler borink, nasib baek ada orng yg sudi teman Alin bermecz.. itu pun kejap je .. Huh, .. Tak sabar rasanya esok, Alin sekeluarga nak balik kampung, sbb lusa da majlis kahwin saudara kita .. dpt ler kita maen ngn Baby Qirin dan Baby Danish, hehe ,, besh,, besshh .. klu korang nk tahu, tak lama lagi pun Alin nk dpt adik baru .. bulan 12 nie, tak sabar rasanya nk tngok adik lahir,.. semestinya chomey like me kan.. mcm kakak2 dia .. haha .. Alamai Ai, nmpak sgt puji diri masing2, .. tp, Alin peduli apa, saya punya hal lahh .. bhha .. tp, wah, byk tp tp nie. haha .. semestinya Adik2 Alin chantik, chomey2 sumanyaa .. kann .. hehe .. okaylah, dh blur nk tulis apa nie, hurrmm ,.. so epy Holiday ler .. 

:: p/s , Epy Holiday suma yaa klu tersalah type ape ka, im soe::
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BliQbLink


MyCapturSymbol




Symbolise cursor

Welcome


My Blog List