My Name, hyee !

Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here

MyWord

:: Jangan kata 'DONE FOLLOW' kalau belum follow ye, please BE HONEST and BE POLITE, TQ ::




Banner

Banner

Happiness is free

Happiness is free

My Question for my visitor

pollcode.com free polls
Blog saya pada mata readerz sume macam mana?
chanteQ cute besh happening oweyz look lonely boring juz only diary Whatever ..   

About Me

Foto Saya
Miss Duranni Alin
Ħʏɛ.. . Ѧαиʏ ρɛσρℓɛ cαℓℓ мɛ Δℓιи σя Ɯαωα. Ƭαρι, ƨαʏα тι∂ακ κιƨαн καℓαʋ κσяαиɢ ωαит тσ cαℓℓ мɛ ωнαт. ƨΔƳΔ ƨɛσяαиɢ ρɛяɛмρʋαи ʏαиɢ мιиαтκαи иσʌɛℓ.. Δ∂αℓαн ƨɛƨɛтɛиɢαн σяαиɢ мɛмαиɢɢιℓ ƨαʏα 'Ħαитʋ Иσʌɛℓ'..ʏɛ κɛ?..ɛн, мαиα-мαиα ℓα..καℓαʋ вσℓɛн, κσяαиɢ ωαит тσ иσω мɛ..ғσℓℓσω мɛ ιи вℓσɢɢɛя σκαʏ..
Lihat profil lengkap saya

Followers

Jumaat, 22 November 2013

Kawan Vs Kekasih


Assalamualaikum, hello para pembaca  ..

 Tajuk entry kali ni ialah 'KAWAN VS KEKASIH' .. saya terfikir nak tulis entry dengan tajuk ni sebab, .. petang tadi.. Saya outing dengan kawan, dan saya punya Mr Buchuk.. diorang berdebat pasal kawan atau kekasih,yg mana lebih penting ? Dan lepas tu diorang siap suruh saya pilih antara diorang ? berapa banyak sayang saya dengan diorang .. What? sampai nye hati tanya soalan macam tu .. Saya ni ibaratnya tersepit dI tengah, disuruh pulak buat pilihan.. hey.. sukarnya.. hmm, nak sangat tau kan apa yang saya pilih kan .. kekasih or kawan ??

hadirnya seorang KEKASIH sejati sebagai pelengkap kehidupan dan mengisi kekosongan hati ...
hadirnya KAWAN sebagai sahabat sejati ...berkongsi segala suka duka dan teman sepermainan dan belajar ....


Jawapannya :
Kawan, bagi saya memang penting.. Sama jugak dengan kekasih..
Tapi kan, kalau difikir balik, .. kekasih memang lebih penting. 
Sebab saya pernah terbaca satu article ni .. 
Dalam article tu dia kata mcm ni .. 

"Well, cuba korang jawab soalan-soalan dibawah dengan jujur untuk mengetahui samaada aku silap atau korang yang silap; "
  • Setiap malam sebelum tidur. Korang mesti akan sms si dia dan wish “ Gud nite baby/mama/ling/ucuk/sayang. Nanti kita jumpa dalam mimpi yea?  Adakah korang akan buat yang sedemikian kat kawan-kawan anda? 
  • Sehari tak berjumpa dengan si dia. Confirm anda macam gila bayang kan. Makan tak lena. Tidur tak kenyang. . Kalau anda tak jumpa kawan anda dalam masa 1 hari adakan anda akan jadi macam ni? 
  • Korang akan melayan si dia sebaik mungkin apabila pergi date dengan si dia.lemah lembut, sopan santun dan sebagainya. Adakah anda akan melakukan seperti yang serupa kat kawan-kawan anda?
Majoriti semua soalan tu betul menyatakan kekasih sememangnya penting. Lepas tu, dlm article tu cakap, ..
Masa selepas anda kahwin. Adakah kawan-kawan memainkan peranan penting bagi anda? Adakah kawan anda orang yang akan menjaga anda? Menjaga family anda? Adakah kawan yang akan sanggup spend time untuk anda masa sakit 24/7? Tentunya tak .. Sebab diorang pun masing-masing dah ada tanggungjawabnya juga,kan ..  

Tapi, kawan tetap penting sebabnya dekat kawanlah kita berkongsi pendapat, Berasal dari kawan jugalah wujudnya perasaan sayang dan cinta . Iaitu suatu perasaan yang susah digambarkan. Hmm .. 
Susah sebenarnya untuk saya membuat pilihan. Sebenarnya bagi saya kedua-duanya memang penting untuk menceriakan hari-hari kita. 

Akhir kata dari saya, .. sayangi kedua-duanya.. Tanpa kawan dan si dia saya tak seceria ni .. Love you ;)

Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Selasa, 19 November 2013

Marah Ke ??


Hye, Assalamualaikum semua .. ntah kenapa malam ni tiba-tiba datang pulak idea nak update entry kali ni .. hmm.. Yelah, sebab dah lama sangat mengasingkan or menjauhkan diri dari menulis entry dalam blog ni .. Selalunya, kalau boring je baru terfikir nak update blog, kan ..... Yaa .. 
So, back to the topic, actually, saya tak terfikir pun nak bagi nama entry kali ni "MARAH KE??" .. maybe sebab this week saya rasa nak marah je.. ya3.. whatever .. Ntahla, saya tak tahu sejak kebelakangan ni selalu sangat nak marah.. terutama sekali dgn si " Dia " tu .. habis dia tu.. geramla... Tapi, lepas dah habis marah, saya bukannya rasa puas pun, tiap kali dia bersuara bukan nak menyejukkan hati but memanaskan hati adalah.. Ya, I admit it, dia memang jenis tak berapa pandai nak pujuk perempuan.. Nampak sangat la my dear, habis tiap kali saya merajuk.. satu benda yang si dia akan buat ambil jari dia, and then cucuk kat perut kita sampai kita shok, freak out .. Oh myyyy, and then dia siap bole ketawa lagi .. hmm.. Memang la dia tuu.. Saya marah bukan sebab apa pun, saya rasa bosan, sunyi, .. kawan pun jarang dah contact.. dah tu, tak lama lagi, in few dayys.. nak sambung belajar lagi.. tengok si dia asyik dengan kerja dia... Busy nye my bla..bla... Sekarang message pun jarang.. I miss you la, so so so much .. tapi, takpelah, ada masa jumpa.. kadang-kadang saya terfikir saya pun salah sebab tak pandai nak kawal emosi marah tu.. Bukan niat tak faham, tapi .. itulah, ntahla.. saya sendiri tak tau.. But now, takdala saya nak marah marah lagi, just mulakan hari-harimu dengan senyumannnn .. ;)
And last nak share la something, about maksud marah .. Haha, sorry kalau bahasa Bi saya tak berapa nak profesional, kan .. tak kesahla.. yang penting apa yang saya update ni dapat sampai kat korang, my dearestt felloss.. AdA ke yang bac ?? Okay .. tanpa buang masa..
Apa yang saya tahu marah ni maksudnya adalah satu perasaan panas hati, tidak puas hati dan berasa berang . " Hmm, siapa yang tak pernah marah ? Semua manusia boleh dikatakan rata-ratanya pernah rasa bagaimana marah tu .. Di sini terdapat pelbagai character marah dalam diri manusia. Contohnya 'marah sayang' , 'marah dendam' , 'marah main-main', 'marah sedikit' , 'marah banyak' , 'marah tak dapat ', 'marah seorang guru kepada anak murid', 'marah mukmim kepada orang kafir' dan banyak lagi warna-warni marah yang ada pada manusia. 
Tetapi, apakah yang membezakan kemarahan-kemarahan tersebut ?Jawapannya ialah " KEIKHLASAN DALAM MEMARAHI " inilah yang membezakan baik buruk sesuatu sifat marah yang ada dalam diri manusia.
Perlu difahami bahawa manusia itu asalnya tenang / kosong, ia tidak marah, sebenarnya manusia itulah yang mendorong dirinya untuk memarahi dengan corak yang dirasakn puas. Kerapkali kita lihat orang yang marah dia mengasingkan diri atau mendiamkan diri .. Terbukti, manusia yang mendorong kemarahannya. Perlu selalu ingat bibit-bibit kemuliaan yang ditanamkan oleh ujian dalam diri manusia tidak akan tumbuh kecuali disiram dengan air kesabaran.
Wah, bukan main lagi sayan mengupade ni... hehe, niat baik ingin berkongsi .. Jadi  ,   harapan saya, semoga hari ini ketabahan dan kesabaran menemani kita dan InsyaAllah hari esok Allah akan menganugerahkan azimat pengubat luka semalam .. sekian terima kasih, ..


:: Kalau ada typo, sorry ye korang.. daa, jumpa di entry seterusnya ;) :: 

Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Jumaat, 22 November 2013

Kawan Vs Kekasih

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 9:26 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum, hello para pembaca  ..

 Tajuk entry kali ni ialah 'KAWAN VS KEKASIH' .. saya terfikir nak tulis entry dengan tajuk ni sebab, .. petang tadi.. Saya outing dengan kawan, dan saya punya Mr Buchuk.. diorang berdebat pasal kawan atau kekasih,yg mana lebih penting ? Dan lepas tu diorang siap suruh saya pilih antara diorang ? berapa banyak sayang saya dengan diorang .. What? sampai nye hati tanya soalan macam tu .. Saya ni ibaratnya tersepit dI tengah, disuruh pulak buat pilihan.. hey.. sukarnya.. hmm, nak sangat tau kan apa yang saya pilih kan .. kekasih or kawan ??

hadirnya seorang KEKASIH sejati sebagai pelengkap kehidupan dan mengisi kekosongan hati ...
hadirnya KAWAN sebagai sahabat sejati ...berkongsi segala suka duka dan teman sepermainan dan belajar ....


Jawapannya :
Kawan, bagi saya memang penting.. Sama jugak dengan kekasih..
Tapi kan, kalau difikir balik, .. kekasih memang lebih penting. 
Sebab saya pernah terbaca satu article ni .. 
Dalam article tu dia kata mcm ni .. 

"Well, cuba korang jawab soalan-soalan dibawah dengan jujur untuk mengetahui samaada aku silap atau korang yang silap; "
  • Setiap malam sebelum tidur. Korang mesti akan sms si dia dan wish “ Gud nite baby/mama/ling/ucuk/sayang. Nanti kita jumpa dalam mimpi yea?  Adakah korang akan buat yang sedemikian kat kawan-kawan anda? 
  • Sehari tak berjumpa dengan si dia. Confirm anda macam gila bayang kan. Makan tak lena. Tidur tak kenyang. . Kalau anda tak jumpa kawan anda dalam masa 1 hari adakan anda akan jadi macam ni? 
  • Korang akan melayan si dia sebaik mungkin apabila pergi date dengan si dia.lemah lembut, sopan santun dan sebagainya. Adakah anda akan melakukan seperti yang serupa kat kawan-kawan anda?
Majoriti semua soalan tu betul menyatakan kekasih sememangnya penting. Lepas tu, dlm article tu cakap, ..
Masa selepas anda kahwin. Adakah kawan-kawan memainkan peranan penting bagi anda? Adakah kawan anda orang yang akan menjaga anda? Menjaga family anda? Adakah kawan yang akan sanggup spend time untuk anda masa sakit 24/7? Tentunya tak .. Sebab diorang pun masing-masing dah ada tanggungjawabnya juga,kan ..  

Tapi, kawan tetap penting sebabnya dekat kawanlah kita berkongsi pendapat, Berasal dari kawan jugalah wujudnya perasaan sayang dan cinta . Iaitu suatu perasaan yang susah digambarkan. Hmm .. 
Susah sebenarnya untuk saya membuat pilihan. Sebenarnya bagi saya kedua-duanya memang penting untuk menceriakan hari-hari kita. 

Akhir kata dari saya, .. sayangi kedua-duanya.. Tanpa kawan dan si dia saya tak seceria ni .. Love you ;)

Selasa, 19 November 2013

Marah Ke ??

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:41 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini

Hye, Assalamualaikum semua .. ntah kenapa malam ni tiba-tiba datang pulak idea nak update entry kali ni .. hmm.. Yelah, sebab dah lama sangat mengasingkan or menjauhkan diri dari menulis entry dalam blog ni .. Selalunya, kalau boring je baru terfikir nak update blog, kan ..... Yaa .. 
So, back to the topic, actually, saya tak terfikir pun nak bagi nama entry kali ni "MARAH KE??" .. maybe sebab this week saya rasa nak marah je.. ya3.. whatever .. Ntahla, saya tak tahu sejak kebelakangan ni selalu sangat nak marah.. terutama sekali dgn si " Dia " tu .. habis dia tu.. geramla... Tapi, lepas dah habis marah, saya bukannya rasa puas pun, tiap kali dia bersuara bukan nak menyejukkan hati but memanaskan hati adalah.. Ya, I admit it, dia memang jenis tak berapa pandai nak pujuk perempuan.. Nampak sangat la my dear, habis tiap kali saya merajuk.. satu benda yang si dia akan buat ambil jari dia, and then cucuk kat perut kita sampai kita shok, freak out .. Oh myyyy, and then dia siap bole ketawa lagi .. hmm.. Memang la dia tuu.. Saya marah bukan sebab apa pun, saya rasa bosan, sunyi, .. kawan pun jarang dah contact.. dah tu, tak lama lagi, in few dayys.. nak sambung belajar lagi.. tengok si dia asyik dengan kerja dia... Busy nye my bla..bla... Sekarang message pun jarang.. I miss you la, so so so much .. tapi, takpelah, ada masa jumpa.. kadang-kadang saya terfikir saya pun salah sebab tak pandai nak kawal emosi marah tu.. Bukan niat tak faham, tapi .. itulah, ntahla.. saya sendiri tak tau.. But now, takdala saya nak marah marah lagi, just mulakan hari-harimu dengan senyumannnn .. ;)
And last nak share la something, about maksud marah .. Haha, sorry kalau bahasa Bi saya tak berapa nak profesional, kan .. tak kesahla.. yang penting apa yang saya update ni dapat sampai kat korang, my dearestt felloss.. AdA ke yang bac ?? Okay .. tanpa buang masa..
Apa yang saya tahu marah ni maksudnya adalah satu perasaan panas hati, tidak puas hati dan berasa berang . " Hmm, siapa yang tak pernah marah ? Semua manusia boleh dikatakan rata-ratanya pernah rasa bagaimana marah tu .. Di sini terdapat pelbagai character marah dalam diri manusia. Contohnya 'marah sayang' , 'marah dendam' , 'marah main-main', 'marah sedikit' , 'marah banyak' , 'marah tak dapat ', 'marah seorang guru kepada anak murid', 'marah mukmim kepada orang kafir' dan banyak lagi warna-warni marah yang ada pada manusia. 
Tetapi, apakah yang membezakan kemarahan-kemarahan tersebut ?Jawapannya ialah " KEIKHLASAN DALAM MEMARAHI " inilah yang membezakan baik buruk sesuatu sifat marah yang ada dalam diri manusia.
Perlu difahami bahawa manusia itu asalnya tenang / kosong, ia tidak marah, sebenarnya manusia itulah yang mendorong dirinya untuk memarahi dengan corak yang dirasakn puas. Kerapkali kita lihat orang yang marah dia mengasingkan diri atau mendiamkan diri .. Terbukti, manusia yang mendorong kemarahannya. Perlu selalu ingat bibit-bibit kemuliaan yang ditanamkan oleh ujian dalam diri manusia tidak akan tumbuh kecuali disiram dengan air kesabaran.
Wah, bukan main lagi sayan mengupade ni... hehe, niat baik ingin berkongsi .. Jadi  ,   harapan saya, semoga hari ini ketabahan dan kesabaran menemani kita dan InsyaAllah hari esok Allah akan menganugerahkan azimat pengubat luka semalam .. sekian terima kasih, ..


:: Kalau ada typo, sorry ye korang.. daa, jumpa di entry seterusnya ;) :: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BliQbLink


MyCapturSymbol




Symbolise cursor

Welcome


My Blog List