My Name, hyee !

Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here

MyWord

:: Jangan kata 'DONE FOLLOW' kalau belum follow ye, please BE HONEST and BE POLITE, TQ ::




Banner

Banner

Happiness is free

Happiness is free

My Question for my visitor

pollcode.com free polls
Blog saya pada mata readerz sume macam mana?
chanteQ cute besh happening oweyz look lonely boring juz only diary Whatever ..   

About Me

Foto Saya
Miss Duranni Alin
Ħʏɛ.. . Ѧαиʏ ρɛσρℓɛ cαℓℓ мɛ Δℓιи σя Ɯαωα. Ƭαρι, ƨαʏα тι∂ακ κιƨαн καℓαʋ κσяαиɢ ωαит тσ cαℓℓ мɛ ωнαт. ƨΔƳΔ ƨɛσяαиɢ ρɛяɛмρʋαи ʏαиɢ мιиαтκαи иσʌɛℓ.. Δ∂αℓαн ƨɛƨɛтɛиɢαн σяαиɢ мɛмαиɢɢιℓ ƨαʏα 'Ħαитʋ Иσʌɛℓ'..ʏɛ κɛ?..ɛн, мαиα-мαиα ℓα..καℓαʋ вσℓɛн, κσяαиɢ ωαит тσ иσω мɛ..ғσℓℓσω мɛ ιи вℓσɢɢɛя σκαʏ..
Lihat profil lengkap saya

Followers

Jumaat, 2 November 2012

Debaran SPM semakin terasa


Assalamualaikum warga blogger. Lama rasanya tak update entry baru ni. Sorryla sbb Alin tak ada msa sgt nak update.. Alin byk fokus dgn bla.. blaja.. blaja dan blaja lagi.. Tp, Alin akan cuba utk update entry baru selalu lepas ni.. mybe lepas spm kot..So, hari ni, Alin saja nak update entry baru utk korang. Semestinya korang miss dgn entry Alin kan??.. wahh, perasan pulak.. Btw, lupa nak tnya kabar korang? klu tak tnya pun semestinya korang sehat kan.. haha.. kidding2.. Jgn terasa,ok.. So, kpd yg sehat tu truskanlah dgn akt korang sume n kpd yg tak sehat tu cepat2 ler sehat.. Alin doakan korang sume sehat sentiasa.. Ermm, apa lagi ek??,, 
Tak lama lagi Alin nk SPM.. bkn tak lama lagi, dh hmpir pun.. Hari Isnin ni dh exam. Wish me luck,k.. Harap Alin dpt buat yg terbaek.InsyaAllah.. Alin pun ucapkan selamat maju jaya kpd SPM n STPM candidates.. =)
Tak terasa dh nak SPM dh.. baru semalam Alin daftar Form1.. ni dah nak SPM pulak.. hehe .. Semestinya Alin akan miss moment tahun ni.. ok la.. Alin out dulu.. jmpa kat entry yg seterusnya... Assamualaikum.. =)
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Jumaat, 25 Mei 2012

Holiday Gawai mula dah ~


Assalamualaikum, sume ? apa kabar? smestinya korang baik kan..kan.. klu tak sehat cepat2 minum,makan ubat atau apa2 ke.. Tapi, klu korang sakit mnghadap entry Alin yg baru ni gerenti sakit korang sembuh teruss.. mwahahaha.. sbbnya korang MISS ME.. wahhh, (memandai, kan?..) 


So, kita teruskan dgn topic kita hari ni.. btw, Alin nak say sorry ler sbb lama dh tak mengupdate blog ni.. Takde masa arhh.. hmm,mana taknya bz ngn kelz tmbhan, klz tuisyen.. itulah..inilah.. tetapi, untuk korang Alin update gak..hahhahaha... whateverr~~


Hmm, sepanjang minggu exam ni mcm2 benda yg Alin bwatt.. 1st, Alin guna contact lenss.. wahhh, first time guna,.. Ya Allah, memang payah benarr nak makainyee.. Tp sekarang dh pndai pakai dh .. Adik Alin cakap mata Alin mcm kartun.. Whatt ?? ..tp, tak kesahlaa.. yg penting Alin suka.. guna je lens tuu.. clear mata,mna taknyerr orng guna berdegree tuu..hehe.. Tp,tak leh guna salu ler.. bahaya tauu..
Erm.. Apa lagi yeee, Alin actually tang blur nang update entry malam ni.. Terasa kosong... kosong... owww.. hahaha.. mcm lagu Najwa Latiff le pulak.. Ermmmm, oh ya.. Alin tak sabar nak tahu markah bi Alin, tadi kita tanya cg exam bi Alin camne.. cg cakap .. 'ANTARA YG TERBAIK'.. ohohoi.. mcm tak cayerr je.. pastu, ini 1st time cg puji ..mwahaha.. mana2, yg penting exam kali ni meningkat habihlahhh.. mcm SC.. yg penting USAHA,KANN.. !! InsyaAllah...
Aduss, wokey ler Alinstop dulu.. memang dh blur habihhh dh kepala ni.. layan SUPER SPONTAN DULU.. so korang layaan.. enjoy it..


:: Mcm, biasa .. klu ada yg tertyping error ke, harap dimaafkan.. ::
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Sabtu, 17 Mac 2012

Entry Boring


Assalamualaikum, apa kabar ? .. Alin sbenarnya takde mood nk update entry,.. tp, disebabkan Alin mlm ni rasa ... rasa tak sedap hati, rasa pelik.. Ishh, tension betullah.. Kadang2, Alin suka pk yg bukan2.. Ntahla, klu korang nk tahu, Alin dh cuba mcm2 hal yg bole membuatkn Alin lupakan hal ni.. Alin rimaslah dengan sikap Alin sejak dari tahun lepas lagi .. hmm, klulah blog ni ada tmpat utk jerit .. Memang dh lama Alin jerit, biar rasa lega.. mybe dapt legakan hati Alin yg salu gundah gulana ni.. Alin selalu  berdoa dkat Allah, tenangkanlah hati Alin ni.. Alin bukanya apa, Alin taknak dgn pikir yg bukan2, Alin bole buat apa saja .. benda yg tak baik.. Hmmm.. 


Alin mungkin rasa semua ni sbb sunyi ek ?? .. ya. Alin rasa sunyi. .. boring .. sumelahhh ... Sebab tu Alin sanggup habiskan duit, pinjam novel kawan sana sini .. nak hilangkan sume benda tu lah .. tension2.. Argghh.. 
Mesti korang mcm tak caye je Alin mcm ni .. Yelah, dekat twitter .. update story bukan main lagi heppy,kan .. Nampak je like heppy .. Tp, sbenarnya.. NOPE .. 


:: "Oklah, Alin out dlulah, terima ksihlah kpd yg sudi membaca." ::
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Jumaat, 9 Mac 2012

Last exam,Start Holiday.


Halo sume, opps .. lupa, Assalamualaikum w.b.t (aik, jawabler dulu, dosa tau..tak jawab salam tuu, .. ).. Apa? mcm tu lerr,salam Alin berjawab .. I likee ,,hehe.. Ok, topik Alin hari ni pasal 'LAST EXAM, START HOLIDAY' .. what? korang cakap yg entry punya title hari ni pelik .. Mana ade, nama punye lah class .. Apelahh .. hehe .. Takdelah, saje je nak sakat korang. Ok, kmbali ke topik kita.. 


Hari ni Alin nak share2 ler ckit pasal hari nk ni .. Spt yg korang tahu, hari ni Alin last exam .. ( wahh, sounds like Alin ni dh habis paper SPM, Kan ..bukan2, ) takdelah, baru je habis exam ape tuu, hahh .. exam smester prtama gitu .. hahh, kira bunyi mcm tu lahh.. Alin pun tak ingat .. Apelah .. belum tua lagi sudah nyanyuk .. ( heyy, belum tua lagi k .. im still young.. cheewahh ..) Ok2 .. balik lagi ke kisah kita hari ni .. Alin mula dri pagilerr..


First, tyme otw ke skolah, hari hujan .. Alin punyalah merungut "Knpalah hujan prlu turun hari ni .. " (ish33, tak baik mrungut pasal cuaca, hujan rahmat tu sayang .. hehe .. Actually, Alin ni bukannye minah pyung nk bawa payung ke hulu ke hilir .. Buang msa I je .. ).. Tp, nak taknak Alin jugak .. So, Alin g lah skolh guna payung .. bru stngah jalan.. Korang nk tahu Alin buat apa?.. Alin tutuplah payung tuu .. redahh je hujan smpailah msuk skolh ke klz.. mwahaha .. mentang2 dh baik dri demam ..


Hurm, nmpak gayanya perhimpunan hari ni takda kot. Duduk je Alin, dgr suara cg buat pngumuman rah speaker. Cg tu cakap, "Memandangkn hari tidak mngizinkan, exam kita hari ni diawalkan. Skirannya cuaca baik, perhimpunanlah." Hah, kira gitu ler bunyinyee .. So, dgn epynye kitorang buat benda2 msing .. Exam sivik, takdelah orng nk kisah sgt ..


tyme exam, dlm msa 35 mnit siap .. Alin tngoklah jam .. "Hish, mseh ada 25min .. So, tunggu jelah .. dh hbis msa kitaorng bukn maen lagi epy ..lepas tu pmbersihan. Then, kitaorang rehat. Msa rehat tu pulak, mreka ada buat pngumuman rah speaker, Alin dgr bukan main lagi.. Tp, orng cina buat bising ler.. Mana tak bengangnyee .. Kawan tegurlah .
Kawan Girl : " Aish, marah li muka Wahida "
Kawan Boy  : " Pehal ? .. "
Kawan Girl : " Wahida maok dgr pngumumannya, tp dak cina ya bising .."
Me         : " Cdak ya xreti diam .. "
Kawan Boy  : " Woi, diamlah.. Padah kau ngn aku, lak abg tolong nyee"
(Alin yg dgr, .. Ya Allah, mnyampah aku .. )
Kawan Girl : " Yalah tek .. "
Me         : " Minta puji nmanyaa .. hahaha "
Lepastu, dak pngumuman ya cakap, prhimpunan akan diadakan dlm kelz .. Wahh, bagushhh ...
Msa prhimpunan dlm klz, Alin tak dgr pun .. leka cakap ngn dak mber lam klz ..Siap tngok kawan Boy Alin tu buli orang cina perempuan depan kitaorang.. Alin tahan ketawa jee ..
Kawan Boy  : "Ingat aku girl, kau salu knk benda tu .. "
Kawan Girl : " Sukalah kau tekk .. xpa2 .. "
Dipendekkan cita, kitaorng tngok kawan boy kita yg sorang ni bukalah tali beg .. Sedar tak sedar, hbihh dh msa prhimpunan .. haha.. Yelah kitaa ..Masa Balik tu, Alin memang tak tahan .. Sebaik saja perempuan cina tu angkt dia punya beg .. Bushhh, hahahahhaa .. What so funny ... hahaha.. Sume orng dlm klz dh kluar.. dia sorang je .. Jahatt betull ..


Oklah smpai cni jelah.. dh byk sgt cita asanyee ..
(klu ada slh silap, sorry.. )






Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Sabtu, 3 Mac 2012

Exam


Assalamualaikum, .. Halo, long tyme no see ya. Long ke ?, bukan baru hari tu Alin update entry ke ? msti korang kata mcm tu kan .. hahaha .. mcam tahu je .. Well u knw me ,, takdelah .. Bck to our topic . 'EXAM ! '
Sperti yg sdia mklumlah, Alin mula exam start dari hari khamis tu hah .. Itupun, dgn lemah longlainya nk g skolh .. Mna tak nya, Alin mseh deman hari tu ..Klu bole memang nak duk umah je .. Tp, malas gak nak exam klu dmam dh baek .. Memang pelik .. Apa? sekarang Alin dh sehat ke tidak ? .. bole la, tp, suara ni belum balik ke natural..cheewahh.. mwahaha .. adalah dlm 50 % mcm tu sehatnyee ..Klu korang nak tahu sedang menaip ni layan2 gak  Televisyen.. tuu, wedding Yusry dgn Lisa ..Wahh, so romantikk .. siap dgn lagu Yuna, Ombak rindu pulak tu ..Dengan design cincin lagi tu..
 Actually, im feel jealouus .. hahaha .. Whateverr ..
" Ya Allah, Alin .. smpai ke situ kau fikir .. "
" Eh, why not ? .. salah ekkk .. "
" Salah tu tak .. stop thinking abt married .. Kau tu mseh study lorh .."
" Yaa, I knw .. Tp, tak slh kann .. hahaha "
" Whateverlah kauu .. "
hahaha .. looks like im crazy,right .. cakap dgn dri sndri .. Tp, tipulah klu korang tak prnah cakap dgn dri sndri .. opkosh ler ade kan .. itz okay, layann ler angan2 mat jenin korang tuu .. Hopefully, someday akan tercapai .. SEMESTINYA, ... okay .. stopp abt dat,


Pg tdi, before Alin pegi skolah .. Bukan main lagi rajin buka buku nk bc contoh karangan ler katakan .. dh bc smpai sekerat ... tuppp .. haha .. Nak tahu apa? .. Alin tutup bukulah, apa lagi .. 
Smpai kat skolah, buka buku lagi .. tp, tak bc punnn .. mwahaha .. smpai msa exam .. Bahagian A tu bole lah jwab sbb ada main point .. dATANG BHAGIAN B .. Blur nyerr mak aiii .. mcm tu gak dgn exam Bi .. habis je msa exam .. orng nak balik .. Alin cakaplah kat kawan .. 
"Apasal sume soalan exam memblurkan .. "
"hahaa .. samalah kitaa .. mybe sbb kita xpaham mksd soalan ya. "
"Mungkin .. Harap xkluar tajuk .. "
Bla... bla.. bla ...


_Okay, smpai cni je entry kali ni .. klu de mistake, tak prlu mention .. antra kita2 je tahu .. mwahahhaa .. =) _




Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Jumaat, 24 Februari 2012

who knows


Assalamualaikum, actually mlm ni Alin nak express something. Ini pasal seorang kawan. Entahla, Alin pun tak tau nak mula dari mana. Nanti kang Alin story kat cnie, Alin cerita yg pelik2 kan. Ya, tahulah ni blog tmpat nak brkongsi crita dgn fllowerz,right ? .. Alin bukannya apa, Alin rasa mcm kawan Alin yg sorng ni memang jenis yg sanggup bwat kita sakit hati.. Korang pun tahulah kan, dunia kita skrng ni kan dh cnggih dgn laman2 sosial .. Memudhkan sume orng berkomunikasi .. Ya2, .. Bck to our topic ? ..
Mulanya camni, td Alin on twitter ni, Alin on, layan lah twitter ni td, accept request orng ape sume tuu .. Tiba2, hati Alin ni trgerak nak tngok twitter mber Alin yg sorng ni .. .. Sekali punya buka, .. apa yg Alin tngok ? .. Korang msti nk tahu .. Takpelah kn, biar Alin je lah yg tahu .. Memang buat kita sakit hati ,, Klu Alin ni jahat sgt memang nk serang je orang tu .. Tp, kita mana bole buat mcm tu kan .. Jahat mna pun kawan kita tuu, dia tetap kawan kita,kan .. Klu selesaikan msalah dgn pergaduhan, blum tentu selesaikan .. Hmm, klu korang nk tahu, Alin td memang marah, siap mrah dpan laptop ni .. Eeeee, geram betul lah .. Tp, sabar tu kan sparuh drpd iman .. 
OklH, Alin dh tak tau nk tulis ape dh, .. Jumpa korang pd entry yg sterusnya ..


:SELAMAT MEMBACA :) ..




Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Sabtu, 11 Februari 2012

Layan masa 5:12ptg


Assalamualaikum, .. apa kabar sume? .. Semestinya korang baik2 je kan. Klu korang dpt cakap ler, msti juz say im fine, tQ.. haha . (mcmlah tahu apa yg korng nk cakap.)
Hurmm, sbenarnya Alin boring tersngtlah lepas balik skolh tdi. Mna taknya, selalunya, Alin klu dari hari Isnin-Jumaat,sibuk ngn hal skolh. Klu hari minggu gini2, memang asa borinkla. Tapi, pening kepala ada gak klu skolah.. klu ada hliday apa lagi. Klu skolah, (Jgn heranla klu ada byk klu,k.. ) cg bg byk hmework, .. klu cuti, semestinya cg bgi bykkm lagi krja skolah.. YaAllah, memang kepalo poning memikirkannya bahh.. Tp, nk buat mcm mna, nma pun belajar .. dh nma tugas seorng pelajar pun kan. Smpai bila2 pun kita tak akan brhenti blaja..
Ermm, apa lagi ek nk cita?? .. Aha, semalam, Alin kan jln ngn kawan2. trsgtlah beshh.. Alin rasa epy sgt.First, Kitorang g student (hehe,nma pun nk beli brg skolah.. Tp, buat rugi je beli brng, dh rosak ekk.. huhu.. ) .Lepas tu, kitorang g DAYANG kOLEKSI,(First, mmng Alin yg ajak kwn g sna, kwan kita nmanya yg si Hazzimah tu punyalah excited nk tngok slendang, .. tp, tyme smpai tuu taklah brani nk nengok nyee.. Alin je yg sibuk nk belek brng kat situ, hihi ).. Lepass tu, jln kat NAM lEONG .. (HUH, byk btul bju chantekk kat sna.. Asa nk beli ada gak. Tp, cuci mata je.. Budak umur mcm Alin ni mna bole pegang duet byk2, Membazir nnti kang .. Tyme Alin sibuk nk tngok bju, kawan kita ni pulak nk naik tngkat atass, naiklah kitorang td, tmpat yg pling lama diorng g, tu haa tmpat ptung barbie .. Ish3 .. Alin je g tmpat lain. haha ..) Lepass tu, kitorang singgah SB, sbnarnya .. g SB xda lam plan pun.. dh lalu depan, kawan Alin pun suruh masuk.. itupun dia spon.. Bagush3 .. hahahaa .. memang hepylah jln ngn diorang .. hv fun gituu .. Dah jam 5.00ptg, kitorang pun balikkk .. tu je lahh.
Aha .. Alin rasa kena out skrang sbb idea nk update ni pun dh kong habihh.. hihihi ^-^:: Hope korang sukalah bc entry yg tk brapa nk mnrik bhsanya, hehehe .. bye ::
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Ahad, 5 Februari 2012

Entry 2012, hehe


Assalamualaikum para pembaca. Baru sekarang ada msa trluang nak update blog. Hmm, thun ni bz ckit . Nama pun budak fom5. Mna nak kelz luar sidang lagi, klz tmbahan lagi.(eh, klz luar sidang dgn klz tmbahan sma ka, ataupun xsma ek.. Mana2 je lah) ,Hehe .. nak turun kk lagi, tuisyen nk mula lagi, Tugas kat library lagi.. Sekarang. sibuk nak minta jd sukarelawanlah .. Nak ngdap laptop ni pun jarang dh.. Tyme holiday dptlah. Itupun tngok masa. Hari ni pun, seharian ngadap komputer dekat bilik update novel.Idea ada, tp lambat datang. Adohai,  Padat jdual tuu .. Nak buat mcm ni, bak kata my bestfriend "ya untuk kbaikan ktk juak." Pandai-pandailah thun tuk bagi masa. Kat sekolah, mcm2 hal jd. Kawan pulak buat kerenah. Sukati dia lah. Ada byk lagi krja yg prlu Alin pikir berbanding dgn kerenah dia. Mana taknya, dia masih tak sedar dgn prubahan dia.. Bukan niat nak mngumpat ni. Tp, harap2 satu hari nnti dia sedarlah.. Itu je yg Alin harapkan. Amin ~


Sbenarnya, Alin tak tau nak update blog tentang apa. Ntahla, Alin dari tadi memang rasa nk update blog ni. Tp, no idea at all.. huhu.. Hmmm, ape lagi ek ?? .. Dahlah, blur sudah.. Alin story smpai sini je lah .. InsyaAllah, lain kali Alin update lagi. 


:: Macam biasa, klu ada tertypo ckit,im sorry.haha =):: 
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Jumaat, 2 November 2012

Debaran SPM semakin terasa

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:27 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum warga blogger. Lama rasanya tak update entry baru ni. Sorryla sbb Alin tak ada msa sgt nak update.. Alin byk fokus dgn bla.. blaja.. blaja dan blaja lagi.. Tp, Alin akan cuba utk update entry baru selalu lepas ni.. mybe lepas spm kot..So, hari ni, Alin saja nak update entry baru utk korang. Semestinya korang miss dgn entry Alin kan??.. wahh, perasan pulak.. Btw, lupa nak tnya kabar korang? klu tak tnya pun semestinya korang sehat kan.. haha.. kidding2.. Jgn terasa,ok.. So, kpd yg sehat tu truskanlah dgn akt korang sume n kpd yg tak sehat tu cepat2 ler sehat.. Alin doakan korang sume sehat sentiasa.. Ermm, apa lagi ek??,, 
Tak lama lagi Alin nk SPM.. bkn tak lama lagi, dh hmpir pun.. Hari Isnin ni dh exam. Wish me luck,k.. Harap Alin dpt buat yg terbaek.InsyaAllah.. Alin pun ucapkan selamat maju jaya kpd SPM n STPM candidates.. =)
Tak terasa dh nak SPM dh.. baru semalam Alin daftar Form1.. ni dah nak SPM pulak.. hehe .. Semestinya Alin akan miss moment tahun ni.. ok la.. Alin out dulu.. jmpa kat entry yg seterusnya... Assamualaikum.. =)

Jumaat, 25 Mei 2012

Holiday Gawai mula dah ~

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:18 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum, sume ? apa kabar? smestinya korang baik kan..kan.. klu tak sehat cepat2 minum,makan ubat atau apa2 ke.. Tapi, klu korang sakit mnghadap entry Alin yg baru ni gerenti sakit korang sembuh teruss.. mwahahaha.. sbbnya korang MISS ME.. wahhh, (memandai, kan?..) 


So, kita teruskan dgn topic kita hari ni.. btw, Alin nak say sorry ler sbb lama dh tak mengupdate blog ni.. Takde masa arhh.. hmm,mana taknya bz ngn kelz tmbhan, klz tuisyen.. itulah..inilah.. tetapi, untuk korang Alin update gak..hahhahaha... whateverr~~


Hmm, sepanjang minggu exam ni mcm2 benda yg Alin bwatt.. 1st, Alin guna contact lenss.. wahhh, first time guna,.. Ya Allah, memang payah benarr nak makainyee.. Tp sekarang dh pndai pakai dh .. Adik Alin cakap mata Alin mcm kartun.. Whatt ?? ..tp, tak kesahlaa.. yg penting Alin suka.. guna je lens tuu.. clear mata,mna taknyerr orng guna berdegree tuu..hehe.. Tp,tak leh guna salu ler.. bahaya tauu..
Erm.. Apa lagi yeee, Alin actually tang blur nang update entry malam ni.. Terasa kosong... kosong... owww.. hahaha.. mcm lagu Najwa Latiff le pulak.. Ermmmm, oh ya.. Alin tak sabar nak tahu markah bi Alin, tadi kita tanya cg exam bi Alin camne.. cg cakap .. 'ANTARA YG TERBAIK'.. ohohoi.. mcm tak cayerr je.. pastu, ini 1st time cg puji ..mwahaha.. mana2, yg penting exam kali ni meningkat habihlahhh.. mcm SC.. yg penting USAHA,KANN.. !! InsyaAllah...
Aduss, wokey ler Alinstop dulu.. memang dh blur habihhh dh kepala ni.. layan SUPER SPONTAN DULU.. so korang layaan.. enjoy it..


:: Mcm, biasa .. klu ada yg tertyping error ke, harap dimaafkan.. ::

Sabtu, 17 Mac 2012

Entry Boring

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:35 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum, apa kabar ? .. Alin sbenarnya takde mood nk update entry,.. tp, disebabkan Alin mlm ni rasa ... rasa tak sedap hati, rasa pelik.. Ishh, tension betullah.. Kadang2, Alin suka pk yg bukan2.. Ntahla, klu korang nk tahu, Alin dh cuba mcm2 hal yg bole membuatkn Alin lupakan hal ni.. Alin rimaslah dengan sikap Alin sejak dari tahun lepas lagi .. hmm, klulah blog ni ada tmpat utk jerit .. Memang dh lama Alin jerit, biar rasa lega.. mybe dapt legakan hati Alin yg salu gundah gulana ni.. Alin selalu  berdoa dkat Allah, tenangkanlah hati Alin ni.. Alin bukanya apa, Alin taknak dgn pikir yg bukan2, Alin bole buat apa saja .. benda yg tak baik.. Hmmm.. 


Alin mungkin rasa semua ni sbb sunyi ek ?? .. ya. Alin rasa sunyi. .. boring .. sumelahhh ... Sebab tu Alin sanggup habiskan duit, pinjam novel kawan sana sini .. nak hilangkan sume benda tu lah .. tension2.. Argghh.. 
Mesti korang mcm tak caye je Alin mcm ni .. Yelah, dekat twitter .. update story bukan main lagi heppy,kan .. Nampak je like heppy .. Tp, sbenarnya.. NOPE .. 


:: "Oklah, Alin out dlulah, terima ksihlah kpd yg sudi membaca." ::

Jumaat, 9 Mac 2012

Last exam,Start Holiday.

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 8:20 PG
Reaksi: 
1 ulasan Pautan pada catatan ini
Halo sume, opps .. lupa, Assalamualaikum w.b.t (aik, jawabler dulu, dosa tau..tak jawab salam tuu, .. ).. Apa? mcm tu lerr,salam Alin berjawab .. I likee ,,hehe.. Ok, topik Alin hari ni pasal 'LAST EXAM, START HOLIDAY' .. what? korang cakap yg entry punya title hari ni pelik .. Mana ade, nama punye lah class .. Apelahh .. hehe .. Takdelah, saje je nak sakat korang. Ok, kmbali ke topik kita.. 


Hari ni Alin nak share2 ler ckit pasal hari nk ni .. Spt yg korang tahu, hari ni Alin last exam .. ( wahh, sounds like Alin ni dh habis paper SPM, Kan ..bukan2, ) takdelah, baru je habis exam ape tuu, hahh .. exam smester prtama gitu .. hahh, kira bunyi mcm tu lahh.. Alin pun tak ingat .. Apelah .. belum tua lagi sudah nyanyuk .. ( heyy, belum tua lagi k .. im still young.. cheewahh ..) Ok2 .. balik lagi ke kisah kita hari ni .. Alin mula dri pagilerr..


First, tyme otw ke skolah, hari hujan .. Alin punyalah merungut "Knpalah hujan prlu turun hari ni .. " (ish33, tak baik mrungut pasal cuaca, hujan rahmat tu sayang .. hehe .. Actually, Alin ni bukannye minah pyung nk bawa payung ke hulu ke hilir .. Buang msa I je .. ).. Tp, nak taknak Alin jugak .. So, Alin g lah skolh guna payung .. bru stngah jalan.. Korang nk tahu Alin buat apa?.. Alin tutuplah payung tuu .. redahh je hujan smpailah msuk skolh ke klz.. mwahaha .. mentang2 dh baik dri demam ..


Hurm, nmpak gayanya perhimpunan hari ni takda kot. Duduk je Alin, dgr suara cg buat pngumuman rah speaker. Cg tu cakap, "Memandangkn hari tidak mngizinkan, exam kita hari ni diawalkan. Skirannya cuaca baik, perhimpunanlah." Hah, kira gitu ler bunyinyee .. So, dgn epynye kitorang buat benda2 msing .. Exam sivik, takdelah orng nk kisah sgt ..


tyme exam, dlm msa 35 mnit siap .. Alin tngoklah jam .. "Hish, mseh ada 25min .. So, tunggu jelah .. dh hbis msa kitaorng bukn maen lagi epy ..lepas tu pmbersihan. Then, kitaorang rehat. Msa rehat tu pulak, mreka ada buat pngumuman rah speaker, Alin dgr bukan main lagi.. Tp, orng cina buat bising ler.. Mana tak bengangnyee .. Kawan tegurlah .
Kawan Girl : " Aish, marah li muka Wahida "
Kawan Boy  : " Pehal ? .. "
Kawan Girl : " Wahida maok dgr pngumumannya, tp dak cina ya bising .."
Me         : " Cdak ya xreti diam .. "
Kawan Boy  : " Woi, diamlah.. Padah kau ngn aku, lak abg tolong nyee"
(Alin yg dgr, .. Ya Allah, mnyampah aku .. )
Kawan Girl : " Yalah tek .. "
Me         : " Minta puji nmanyaa .. hahaha "
Lepastu, dak pngumuman ya cakap, prhimpunan akan diadakan dlm kelz .. Wahh, bagushhh ...
Msa prhimpunan dlm klz, Alin tak dgr pun .. leka cakap ngn dak mber lam klz ..Siap tngok kawan Boy Alin tu buli orang cina perempuan depan kitaorang.. Alin tahan ketawa jee ..
Kawan Boy  : "Ingat aku girl, kau salu knk benda tu .. "
Kawan Girl : " Sukalah kau tekk .. xpa2 .. "
Dipendekkan cita, kitaorng tngok kawan boy kita yg sorang ni bukalah tali beg .. Sedar tak sedar, hbihh dh msa prhimpunan .. haha.. Yelah kitaa ..Masa Balik tu, Alin memang tak tahan .. Sebaik saja perempuan cina tu angkt dia punya beg .. Bushhh, hahahahhaa .. What so funny ... hahaha.. Sume orng dlm klz dh kluar.. dia sorang je .. Jahatt betull ..


Oklah smpai cni jelah.. dh byk sgt cita asanyee ..
(klu ada slh silap, sorry.. )





Sabtu, 3 Mac 2012

Exam

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 6:20 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum, .. Halo, long tyme no see ya. Long ke ?, bukan baru hari tu Alin update entry ke ? msti korang kata mcm tu kan .. hahaha .. mcam tahu je .. Well u knw me ,, takdelah .. Bck to our topic . 'EXAM ! '
Sperti yg sdia mklumlah, Alin mula exam start dari hari khamis tu hah .. Itupun, dgn lemah longlainya nk g skolh .. Mna tak nya, Alin mseh deman hari tu ..Klu bole memang nak duk umah je .. Tp, malas gak nak exam klu dmam dh baek .. Memang pelik .. Apa? sekarang Alin dh sehat ke tidak ? .. bole la, tp, suara ni belum balik ke natural..cheewahh.. mwahaha .. adalah dlm 50 % mcm tu sehatnyee ..Klu korang nak tahu sedang menaip ni layan2 gak  Televisyen.. tuu, wedding Yusry dgn Lisa ..Wahh, so romantikk .. siap dgn lagu Yuna, Ombak rindu pulak tu ..Dengan design cincin lagi tu..
 Actually, im feel jealouus .. hahaha .. Whateverr ..
" Ya Allah, Alin .. smpai ke situ kau fikir .. "
" Eh, why not ? .. salah ekkk .. "
" Salah tu tak .. stop thinking abt married .. Kau tu mseh study lorh .."
" Yaa, I knw .. Tp, tak slh kann .. hahaha "
" Whateverlah kauu .. "
hahaha .. looks like im crazy,right .. cakap dgn dri sndri .. Tp, tipulah klu korang tak prnah cakap dgn dri sndri .. opkosh ler ade kan .. itz okay, layann ler angan2 mat jenin korang tuu .. Hopefully, someday akan tercapai .. SEMESTINYA, ... okay .. stopp abt dat,


Pg tdi, before Alin pegi skolah .. Bukan main lagi rajin buka buku nk bc contoh karangan ler katakan .. dh bc smpai sekerat ... tuppp .. haha .. Nak tahu apa? .. Alin tutup bukulah, apa lagi .. 
Smpai kat skolah, buka buku lagi .. tp, tak bc punnn .. mwahaha .. smpai msa exam .. Bahagian A tu bole lah jwab sbb ada main point .. dATANG BHAGIAN B .. Blur nyerr mak aiii .. mcm tu gak dgn exam Bi .. habis je msa exam .. orng nak balik .. Alin cakaplah kat kawan .. 
"Apasal sume soalan exam memblurkan .. "
"hahaa .. samalah kitaa .. mybe sbb kita xpaham mksd soalan ya. "
"Mungkin .. Harap xkluar tajuk .. "
Bla... bla.. bla ...


_Okay, smpai cni je entry kali ni .. klu de mistake, tak prlu mention .. antra kita2 je tahu .. mwahahhaa .. =) _



Jumaat, 24 Februari 2012

who knows

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:31 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum, actually mlm ni Alin nak express something. Ini pasal seorang kawan. Entahla, Alin pun tak tau nak mula dari mana. Nanti kang Alin story kat cnie, Alin cerita yg pelik2 kan. Ya, tahulah ni blog tmpat nak brkongsi crita dgn fllowerz,right ? .. Alin bukannya apa, Alin rasa mcm kawan Alin yg sorng ni memang jenis yg sanggup bwat kita sakit hati.. Korang pun tahulah kan, dunia kita skrng ni kan dh cnggih dgn laman2 sosial .. Memudhkan sume orng berkomunikasi .. Ya2, .. Bck to our topic ? ..
Mulanya camni, td Alin on twitter ni, Alin on, layan lah twitter ni td, accept request orng ape sume tuu .. Tiba2, hati Alin ni trgerak nak tngok twitter mber Alin yg sorng ni .. .. Sekali punya buka, .. apa yg Alin tngok ? .. Korang msti nk tahu .. Takpelah kn, biar Alin je lah yg tahu .. Memang buat kita sakit hati ,, Klu Alin ni jahat sgt memang nk serang je orang tu .. Tp, kita mana bole buat mcm tu kan .. Jahat mna pun kawan kita tuu, dia tetap kawan kita,kan .. Klu selesaikan msalah dgn pergaduhan, blum tentu selesaikan .. Hmm, klu korang nk tahu, Alin td memang marah, siap mrah dpan laptop ni .. Eeeee, geram betul lah .. Tp, sabar tu kan sparuh drpd iman .. 
OklH, Alin dh tak tau nk tulis ape dh, .. Jumpa korang pd entry yg sterusnya ..


:SELAMAT MEMBACA :) ..



Sabtu, 11 Februari 2012

Layan masa 5:12ptg

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 1:40 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum, .. apa kabar sume? .. Semestinya korang baik2 je kan. Klu korang dpt cakap ler, msti juz say im fine, tQ.. haha . (mcmlah tahu apa yg korng nk cakap.)
Hurmm, sbenarnya Alin boring tersngtlah lepas balik skolh tdi. Mna taknya, selalunya, Alin klu dari hari Isnin-Jumaat,sibuk ngn hal skolh. Klu hari minggu gini2, memang asa borinkla. Tapi, pening kepala ada gak klu skolah.. klu ada hliday apa lagi. Klu skolah, (Jgn heranla klu ada byk klu,k.. ) cg bg byk hmework, .. klu cuti, semestinya cg bgi bykkm lagi krja skolah.. YaAllah, memang kepalo poning memikirkannya bahh.. Tp, nk buat mcm mna, nma pun belajar .. dh nma tugas seorng pelajar pun kan. Smpai bila2 pun kita tak akan brhenti blaja..
Ermm, apa lagi ek nk cita?? .. Aha, semalam, Alin kan jln ngn kawan2. trsgtlah beshh.. Alin rasa epy sgt.First, Kitorang g student (hehe,nma pun nk beli brg skolah.. Tp, buat rugi je beli brng, dh rosak ekk.. huhu.. ) .Lepas tu, kitorang g DAYANG kOLEKSI,(First, mmng Alin yg ajak kwn g sna, kwan kita nmanya yg si Hazzimah tu punyalah excited nk tngok slendang, .. tp, tyme smpai tuu taklah brani nk nengok nyee.. Alin je yg sibuk nk belek brng kat situ, hihi ).. Lepass tu, jln kat NAM lEONG .. (HUH, byk btul bju chantekk kat sna.. Asa nk beli ada gak. Tp, cuci mata je.. Budak umur mcm Alin ni mna bole pegang duet byk2, Membazir nnti kang .. Tyme Alin sibuk nk tngok bju, kawan kita ni pulak nk naik tngkat atass, naiklah kitorang td, tmpat yg pling lama diorng g, tu haa tmpat ptung barbie .. Ish3 .. Alin je g tmpat lain. haha ..) Lepass tu, kitorang singgah SB, sbnarnya .. g SB xda lam plan pun.. dh lalu depan, kawan Alin pun suruh masuk.. itupun dia spon.. Bagush3 .. hahahaa .. memang hepylah jln ngn diorang .. hv fun gituu .. Dah jam 5.00ptg, kitorang pun balikkk .. tu je lahh.
Aha .. Alin rasa kena out skrang sbb idea nk update ni pun dh kong habihh.. hihihi ^-^:: Hope korang sukalah bc entry yg tk brapa nk mnrik bhsanya, hehehe .. bye ::

Ahad, 5 Februari 2012

Entry 2012, hehe

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:50 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum para pembaca. Baru sekarang ada msa trluang nak update blog. Hmm, thun ni bz ckit . Nama pun budak fom5. Mna nak kelz luar sidang lagi, klz tmbahan lagi.(eh, klz luar sidang dgn klz tmbahan sma ka, ataupun xsma ek.. Mana2 je lah) ,Hehe .. nak turun kk lagi, tuisyen nk mula lagi, Tugas kat library lagi.. Sekarang. sibuk nak minta jd sukarelawanlah .. Nak ngdap laptop ni pun jarang dh.. Tyme holiday dptlah. Itupun tngok masa. Hari ni pun, seharian ngadap komputer dekat bilik update novel.Idea ada, tp lambat datang. Adohai,  Padat jdual tuu .. Nak buat mcm ni, bak kata my bestfriend "ya untuk kbaikan ktk juak." Pandai-pandailah thun tuk bagi masa. Kat sekolah, mcm2 hal jd. Kawan pulak buat kerenah. Sukati dia lah. Ada byk lagi krja yg prlu Alin pikir berbanding dgn kerenah dia. Mana taknya, dia masih tak sedar dgn prubahan dia.. Bukan niat nak mngumpat ni. Tp, harap2 satu hari nnti dia sedarlah.. Itu je yg Alin harapkan. Amin ~


Sbenarnya, Alin tak tau nak update blog tentang apa. Ntahla, Alin dari tadi memang rasa nk update blog ni. Tp, no idea at all.. huhu.. Hmmm, ape lagi ek ?? .. Dahlah, blur sudah.. Alin story smpai sini je lah .. InsyaAllah, lain kali Alin update lagi. 


:: Macam biasa, klu ada tertypo ckit,im sorry.haha =):: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BliQbLink


MyCapturSymbol




Symbolise cursor

Welcome


My Blog List