My Name, hyee !

Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here

MyWord

:: Jangan kata 'DONE FOLLOW' kalau belum follow ye, please BE HONEST and BE POLITE, TQ ::




Banner

Banner

Happiness is free

Happiness is free

My Question for my visitor

pollcode.com free polls
Blog saya pada mata readerz sume macam mana?
chanteQ cute besh happening oweyz look lonely boring juz only diary Whatever ..   

About Me

Foto Saya
Miss Duranni Alin
Ħʏɛ.. . Ѧαиʏ ρɛσρℓɛ cαℓℓ мɛ Δℓιи σя Ɯαωα. Ƭαρι, ƨαʏα тι∂ακ κιƨαн καℓαʋ κσяαиɢ ωαит тσ cαℓℓ мɛ ωнαт. ƨΔƳΔ ƨɛσяαиɢ ρɛяɛмρʋαи ʏαиɢ мιиαтκαи иσʌɛℓ.. Δ∂αℓαн ƨɛƨɛтɛиɢαн σяαиɢ мɛмαиɢɢιℓ ƨαʏα 'Ħαитʋ Иσʌɛℓ'..ʏɛ κɛ?..ɛн, мαиα-мαиα ℓα..καℓαʋ вσℓɛн, κσяαиɢ ωαит тσ иσω мɛ..ғσℓℓσω мɛ ιи вℓσɢɢɛя σκαʏ..
Lihat profil lengkap saya

Followers

Rabu, 29 Jun 2011

Hidup dgn kepura-puraan ..


Hurm, Assalamualaikum readerz.. dh berapa hari ntah Alin tak update blog ni .. bz dgn hal skolah sejak lepas cuti ni.. so tired la.. tp, boleh la .. Erm, hari ini Alin nak sharela kat readers tentang Alin .. Alin dapat rasalah yg Alin selama ni hidup dlm penuh kepuraan-puraan.. menyembunyikan atau menafikan sesuatu perkara yg jelas2 nampak pd mata orng setiap kali berada di sekeliling Alin ..Nak tahu Alin menyembunyikan ape ??.. Alin menyembunyikan perasaan Alin yg sekian lama terpendam terus dlm hati ni.. sampai terasa sakit sangat .. Memangla semua kawan Alin melihat Alin ni epy.. but, inside ??.. korang tak tahu ,, betapa sedihnya Alin .. Nak tahu tak, tyme bday Alin memang epy,.. tapi.. Alin sbenarnya tunggu someone tu wish, tpi tak de pun .. Alin sabar je .. Lepas tu, yg paling Alin sedih ler sangat kwn kita da prob or what ?.. diye siap minta kwn kita mcz diye pulak tu .. Oh gosh !! Tuhan saja yg tahu macam mana perasaan Alin masa tu .. Yelah, Alin terpaksa korbankan perasaan sndri demi kbhagiaan kwn.. w/pun terasa sakit sgt .. dan Alin tak pernah menganggap mimpi yg pernah Alin lalui dgn si diye.. akan menjadi kenyaataan satu hari kelak .. ='(

:: p/s :: maaf, readerss terpksa bc luahan hati kita :: ..
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Selasa, 21 Jun 2011

Kalau Alin ada prob share dgn cpa ?? .. Let see !


Assalamualaikum w.b.t Wah, jd muslimah Alin hari ni..Yeah!! ape kata Alin masuk UstazahPilihan  je kan..Klu dh alim mcm ni.. haha .. Iyelatu, bole ke??.. I dont think so.. Okay2, stop here! Today, our topic here now .. Adesh, dh jd minah orng puteh la pulak .. Aiyoo, ni manyak susah lorh .. haha .. stop2, ni iklan saje .. Saje je Alin nak bgi pembaca2 Alin yg tersayang ni gelak ckit ketika bc Alin punya blog ni..Maklumlah, orng manja la katakan.. Walaweh!! hehe .. Alin sendri nak ketawa bc benda yg Alin type ni .. Dh2 stop!! =') Yoou see, sampai terkeluar aek mata Alin dibuatnyee ni .. orng gelak la kata kan .. Abrenendekkk ke?? .. haha .. Eee.. Whateverlah ..

Erm, story hari ni adalah tentang kalau Alin da prob, Alin cita dgn cpa?? .. (mahu tau ma??.. lets read and check out together!)
Kejap eh, mahu tukar wana tulisan ni.. biar terang-bederang ckit ek .. hehe !!
Tada!! Amacam?? Terang ke tidak ni??.. okay la yee.. Mari sini Alin cita yee, Ala bucu2!! haha .. Hurm, ehem!! semestinya korang pun tahu kan klu seseorang tu da problem, mesti orang tu nak cari someone untk curhat la katakan .. biar rasa lega sikit bak kata orang .. Tapi, bukan pd Alin .. cara Alin lain tau readerz.. Shhh, jgn kasi tau orang, nanti kantooii .. haha .. Alin selalunya la kan, ada nya problem ke.. contohnya kalau kita ada rasa marah ke, kesal, kecewa ..

Atas tu, pixta ny chomeyy kan macam Alin.. Tp, syg kartunya laki, huhu .. But, Whatever lerh ..
Alin akan kongsi dgn Dian ..Mesti korang tertanya-tanya kan siapa Dian tuu.. Dian tu nama buku diary Alin.. Dekat dlm tulah, Alin luahkan sume problem dalam tu.. rasa tenang .. Alin sayang sgt dgn buku tuu.. KLU DE ORNG BC BUKU TU.. HANCUSS DEN .. Mana taknya sume benda ada dlm tu haa !! .. Dengan bantuan diari tu la, Alin dapat tulis novel sampai sekarang tau.. Klu tidak, mana nak dpt idea !! .. hehe .. Okayla, rasa chapek dah tgn ni.. hehe .. Stop dulu ek, nanti masa Alin sambung balik ..

p/s:: Macam biasa la yee .. klu de silap dan slh taip ke.. Im Sorry, bak kata Amir Raja Lawak ..aha ..
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Jumaat, 17 Jun 2011

Aku orang nya mcm mana??


Hallo, see again ya, hehe .. borink bha, hehe .. Alin nak la share ckit kat readers sume yg Alin ni orng nya mcm mana upanya .. Ni sifat yg orng laen tak tahu tentang Alin .. kecuali orng yg rapat dgn Alin la .. yg tahu sifat Alin ni mcm mana ..Alin listkan ye.. setakat mana yg mmpu.. ceh, hehe ~

1) Alin ni seorang yg manja .. Manja yg takla sampai orng bosan dgn sikap Alin.. Ada masanya Alin manja, ada masanya tidakla ..
2) Childish .. sifat ni memang ada dlm dri Alin .. Tp, sikit je la ..
3) Seorang yg tak pandai marah .. Ep, marah tu memang la ada kan. Tp, Alin ni tak pndaila nak marah lama2.. klu marah pun, mesti lastnya ketwa gak .. hehe ..
4) Tak mudah percayakan orng.. Terutamanya 'LELAKI' .. mana taknya stiap kali orng jnji kan .. mesti last2 lupa.. mcm orng couple, dulu bukan maen lagi jnji, last2 putus .. itu yg tak sukanya ..
5) Seorang yg bukan jenis cemburu buta .. mesti korang erankan knpa Alin ni bkan jenis yg cemburu buta ..memangla tidak dinafikan semua prmpuan ada sifat cmbru .. Mustahil la Alin tak ada sifat tu .. Ada, tapi.. Alin juz seorng yg jenis think positif la.. sbb Alin tau, klu kita ni terlampau cemburu sgt.. tuduh tu tuduh ini, bila msalahnya nak slesai .. misalnya lah kita lihat BF kita bergmbar dgn prempuan lain.. jgnla terus mrh2 la kan, dgr dlu pnjelasan dia.. mana tahu, memang btul kwn dia ke, kakak ke ?.. mana la kita tahu kan .. Tapi, ada batasnya juga.. klu dh selalu sgt jumpa pix mcm tu .. siapala tak cemburu?.. marah ??.. kan ..
4) seorang yg susah lupa hal yg lepas .. ape lagi yg menyakitkan ..
5) mudah fobia.. trauma dgn satu kjadian yg pernah Alin alami ..
6) seorang yg suka pendam masalah dlm hati ..
7) suka kwn yg rmai..
8) Setia .. klu ni, memang nya ..
9) mempunyai perasaan yg takut apabila bersemuka , jln dpn mana2 laki .. Tak suka ~~
10) mudah sakit hati, patah hati ..
11) suka membzkan dri .. dgn hal yg pada dasarnya, tidakla sibuk ..  dan ... yg pastinya ..
12) gila noveli .. im novelist okay, hhe .. Alin suka sgt dgn novel sbb.. melalui novel.. Alin dpt berimaginasi.. ia bgaikan dunia khayalan bg Alin.. memang beshla.. rasa tenang bc novel ..

ops dulu la.. ngantookk .. byee !!
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

My bday will coming this year !!


hallo Guys!! .. hee ~ dah seminggu Alin tak update blog niee.. mana tak nyee.. buka je skolh, bz dgn kk lah.. tugas tu lah .. homework ni lah .. penatnyee !!..Tapi takpe, sbb kita enjoy buat sume benda tu .. haha .. Lepas tu, hari ni tadi kita jln2 dgn kwn .. beli brng apa yg kita mau .. lagipun, semalam mak bagi kita duet RM50 for my bday present.. ceh, haha .. tinggal 6 hari lagi sblum kita nak sambut bday kita.. hehe..skrng ni pun maseh penat, bru je lepas elek.. ada buat BBQ depan rumah tadi .. besh gilerr .. I like .. haha .. lepas tu kan ,.. sedang Alin syok mkn dgn kwn2 kan .. Aunty kwn kita ada ckp, time bday kita dia nak smbut.. sume diorang yg seponser .. Wah, terharu sy !! .. hehe ~~ mesti kecoh fb kan bila bday kita .. haha .. opcoz lah kan, byk orng wish epy bday nanti !! .. even my old frendzz pun wish .. tahun ni memang besh pun masa bday kita nanti .. Tapi, lagilah besh klu org yg kita syg maseh ingt nak wish bday kita nanti .. I juz hope only .. hehehe .. Tak mustahilah .. tak mungkin la benda tu berlaku .. haha .. juz 4get about it .. yg penting hari ni memang epy sgtla tadi .. ditemani bulan mengambang penuh .. ceehh .. haha ..
Di sini Alin sertakan pixta bulan mengambang tadi .. haha ..
OPSS. tak nampak sgt kan ??.. yg penting tantekk .. hehe ..
oklah, Alin stop dulu .. nanti update lagi .. byee
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Jumaat, 10 Jun 2011

Yeah ! School im coming !


Hallo my readerz, haish, mesti korang heran kan knpe aku update blog ni salu tengah2 mlm .. Hurm, sbbny adalah wk2 mlm ni besh, tak bising dgn sore orng kat rumah.. macam time pagi ..
    
    Aucak !! haha, sbenarnya aku tak saba tunggu buka skolh niee.. mana tak nye holiday 2mnggu ni borink sungguh .. dok umah jee .. kalau kat skolah, byk benda aku bole buat .. dpt la aku cari pmbekal novel kat skolah tuhh.. lepas tu mesti bukak skolah nanti, heboh dgn mrkh ujian tu la.. ini la.. Ini yg sy tidak suka.. haha.. lepas tu kena buat correction pulak tuu .. Haiyoo, malashh btul.. nsib baekla kelz Art, takla byk sgt correction kena bwatt .. lepas tuh, ada kk.. mesti seru punya.. waah, kuar sebutan Indonesi nyyA.. hehehe ..nak tahu aku msuk kk ape kat skolah?? ........
kalau badanBeruniform, semestinya msuk kadet polis la.. dh ayah suruh masuk.. apakan daya sy nak mlawaan.. msuk je laa.. Tapi, turun ikut mood jugaklaa.. haha ...
Kalau permainan Bola Jaring .. dah kwn ajak join, so join je la.. Tapi, kalau disuruh maen.. memang hancur punya lerr.. haha .. Hari tu aku disuruh cg maen, perhh blur terus.. maen tu memang ler maen .. Tp, cuma jd tiang jee la.. mana tak nyee tak tahu maen tu langsung.. klu maen Badminton okayla .. itu aku tahula.. haha ..
Kalau kelab pulak aku masuk Homemaker kelab ni not bad.. byk gak yg join.. terutamanya om1.. klu laki kureng ler ckit.. Tapi, memang beshla.. Cg sporting, Senior2 pun sporting .. termasuk ssyy .. hehehe ..
Dan lagi satu benda yg membuatkan aku salu turun ke skolh.. iaitu Library .. hehe .. kat situla tmpat dimana aku salu lepak dgn kwn.. release tension kat sna.. disscuss sume about projek kat sana .. Dan disebbkan aku slalu pegi ke sana.. aku jd Librian .
Aku sebenaRnya mulai tahun ni .. sengaja je nak mem bz kan diri dgn kerja2 kat skolah .. sbb dgn cara tu je aku bole lupakan masa silam aku tu .. dgn masalah aku lagi .. Hish, tension tol kpala otak aku pk sal sume benda tu .. kusut jee .. But now, yg aku pk skrng tak mau lagi sedih2.. I hate become sad !! I hate it so much !! .. tpkan, klu kita dok sorang2, opcozla sedih tu dtg balik.. sbb tu la aku tak mau sorang2.. msti nak cari kwn gak .. hehe .. Ramai kwn aku cakap.. "Wahida ni la yg kita mau, wahida yg periang.. selalu ketawa.. bukan Wahida yg 6bulan lepas.. sedih memanjang jee " .. hehe .. aku juz smile .. hehe ..


Like dat word --->
byk mksd tuuu .. hehehe .. Hayatilah.. ceh, hahaha ..

p/s :: im sorry.. kalau word ada yg readerzz tidak faham !!

KAMSAHAMNIDA !!


Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Khamis, 9 Jun 2011

I am a simple touching (mudah tersentuh)


Hye sume to my beloved readerz ya.. haha, tonight im going to share wif u all about me.. wah, berspeaking la pulak .. haha.. ehem ~ aku nak share kat korang sume sal aku la.. aku ni ada satu sikap yg tersembunyi ckit, chewaah.. haha .. aku ni jenis yg mudah tersentuh .. means nya jenis yg mudah menangis.. haha.. even pun, tengok citer sedih pun nangis lorh .. hahaha .. mana tidaknya, kita tengok cita tu dgn penuh menghayati tau .. ceh, haha .. Kalau aku dh sedih kan, susah ckit nak berhentis drpd menitiskn air mata.. ada hari tu, aku ada prob.. tak tau nak curah kat cpa.. So, aku kol la kwn aku, kol punya kol.. diye memang angkat.. Tp, aku takde la citee.. cuma menangsi jee .. kwn aku pun taktau nak kata ape.. diye juz nasihat cuba istighfar byk2.. sabar ~ .. cerita perlahan2 .. teruknyaaa !!


<-- Cehh, hihik.. inika pix orang yg mudah tersentuh .. ini bkn ler.. ini pixta orng cryingg !! huahuahua .. haha







Nak share gak la satu storyla.. sal aku dgn sorng besties perempuan aku ni tp, diye pun bole dinamakn saudara jauh sy la .. memang rapat sgt la kami dua ni.. sume benda, prob mesti nak cita sama .. haha .. ada satu kisah dye cita kat aku fasal pakcik dye meninggal.. nak nangis jugak aku dibuatnya .. huhuhu .. :'(
Then, diye cita pulak kisah problem besar diye dgn ehem diye tuu .. sume bendalah diye cita .. Acctually, hee ~ tak tau nak cita camne.. kelam kabut.. otak dh kalut .. haha .. takpe la kan.. yg penting korang dah tahu, aku ni jenis yg mudah tersentuh ..

p/s "" klu da terslh apa2.. mohon sorry yee .. hee~
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Jumaat, 3 Jun 2011

Borink , Buat Apa ?? ..


Hye, ngee~ hehe ..nak share ckit perkara apa la aku suka sgt buat waktu borink camni.. wah , dh ber'aku' pula ni .. takpe arh, bukan selalu pun kan ..Ceh , .. Kan , aku ni salunya dok umah je dgn my sista .. perempuan sume tau.. korang sume nak tau kami adek beradek suka watpe dlm umah ni?.. Yang pastinya 6ber one on9 la kan .. haha .. maklumla, kat umah ni byk komp, satu komp kat bilik aku.. actually, komp yg de kat dlm bilik aku ni utk buat novel.. Ayah yg pasang, sbb dia tahu aku ni minah Novelist la.. haha, tp, ntahla.. Novel aku bru je stngh jln .. mklumla, busy dgn skolah .. mana ada masa nak update novel pe sume tu hah .. But dont worryla my lovely daddy, novel tu tak akan jd sia2, Alin pomise bha.. hee ~~ .. dlm rumah ni byk fasilitas yg tlah parents bgi kat aku dgn adek2 .. tp, ya.. aku akui.. tak penah nak hargai lngsung .. hehe .. phm2 je la .. oke, slain menghdp komp, lyn fb , blog pe sume tu .. aku kat umah ni ada buat exersice ckit kat umah.. mean nya, dancing la .. ntahla, pd aku dancing mmng besh, realese tension.. dancing tu pun sambil dgr lagu la kan.. dgn mulut menyanyi pulak tu .. cewaah, mesti korang tak cayee kan .. taknak caye sudaa.. semestinya,ngee~ .. nak tahu antara lagu yg sering dimain kami adek bradek, opcoz la lagu korea, Agness .. musix mereka besh.. Gempak habis .. smpai peluh2 dancing, lastnyee, abih dancing.. ketawa..hahahha .. epy glerr tau buat benda tu sumee.. tak la borink je dok kat umah .. lagipun, my mum an daddy oweys keje.. so, just do dat thing je la.. lagi satu , aku pun single, salunya orng yg de couple2 bknnya maen lagi mcz 24 jam .. dtg aku je nie yg lain ..kdng2 jelez gak dgn kwn2 kita yg da couple tu tau, smpaikan couple 2thun tu hah..aku doakan sume bestis aku dgn psngn diorng tu kekal slmnya.. haha .. biar je la kan .. mcm yg aku penah ckp sblum ni in blog, hdup aku skrng dh oke tnpa dia .. w/pun, still ingt dyee..tengok ,, aku dh jd ingt dia pulak .. aisehh .. hehehe .. 

Erm, sekarang aku busy mndengar lagu ~ OneMoreTime by KimHyunJoong .. suka lagu nie, muziknya pun bsh.. romantik, Ost Playful Kiss la ktakan ,.. cita nya pun besh, romantiss .. waa, juz imagine la klu aku dpt bf mcm diye.. mesti bhagia kan !! .. mula la aku ni BERANGAN .. hiii, mklumlah, PEMBERANGAN 6ber 1 dlm dunia.. hahaha .. oke lah, stop dulu update nyee .. otak kong, tunggu storiey yg seterusnya ..

p/s :: Klu de word slh, soee .. ngee~ SARANGHAEYO semua !!
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Rabu, 1 Jun 2011

Move on life yeah !


Assalamualaikum semua, mlm ni Alin teringin sangat nak cita kat korang sume pasal Alin .. Alhamdullillah, Alin sekarang dah bole move on dh .. tak macam dulu, asyik nak nangis je.. ingat benda dulu mesti nak nangis kan .. huhu, dh nama pun masa tu org patah hati kan ~~ , air mata mana yg bole mengelak dripda menitis ..kan ..kan.. kan .. hehe .. Walaupun sampai sekarang, Alin maseh tak faham lagi apa sbb dye brubah mcm tu skali .. Korek2 rahsia pun tak dapat .. rasa give up pula asa nya ni .. hehe , mcz pun.. still sama je .. ntahla.. Alin pun tak dpt pk lagi .. Whatever lah, Alin tak care lagi fasal tu .. what de hell think about dat ??.. juz waste my time .. ( shhhy.. w/pun bunyinya look like org marah, but still syg dia tau.. hehe ) tersengih-sengih Alin update blog ni .. haha.. besh , ntahla rasa epy pula smbil dgr lagu ni.. tenang je .. Nak tahu lagu ape Alin dgr?? .. When ur gone lah .. hehe, Alin suka dgr lagu ni.. ada mksd .. wktu clash dulu, kwn Alin ada suruh Alin bagi lagu ni kat dia.. Tp, Alin takmau.. malu bha.. haha .. lagipun, mana ada contact lagi kan .. Haiyaa .. Tapi kan .. wah.. byk tapi2 ni.. hee, Alin heran gak, nape larh Alin selalu mimpi sal dia ow??.. apa mksdnya tuhan bgi mmpi macam tu?.. ada mksd ke?? .. (haha, nampak sgt mengharapkan mmpi tu lastnyer jd real kan, Alin .. cakap je la ).. memang betul pun.. memang itu yg Alin tersangat harapkan.. Tp, mybe mustahilkan .. tp, tak mustahil gak kan.. mybe jodoh kami bukan sekarang.. mana tahu dh besar nanti dipertemukan.. kan ??.. Ceh, bukan maen lagi ni..hihihi .. sumenya tak mustahilkan .. Amin~~ .. hehe ..
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Rabu, 29 Jun 2011

Hidup dgn kepura-puraan ..

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 5:24 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Hurm, Assalamualaikum readerz.. dh berapa hari ntah Alin tak update blog ni .. bz dgn hal skolah sejak lepas cuti ni.. so tired la.. tp, boleh la .. Erm, hari ini Alin nak sharela kat readers tentang Alin .. Alin dapat rasalah yg Alin selama ni hidup dlm penuh kepuraan-puraan.. menyembunyikan atau menafikan sesuatu perkara yg jelas2 nampak pd mata orng setiap kali berada di sekeliling Alin ..Nak tahu Alin menyembunyikan ape ??.. Alin menyembunyikan perasaan Alin yg sekian lama terpendam terus dlm hati ni.. sampai terasa sakit sangat .. Memangla semua kawan Alin melihat Alin ni epy.. but, inside ??.. korang tak tahu ,, betapa sedihnya Alin .. Nak tahu tak, tyme bday Alin memang epy,.. tapi.. Alin sbenarnya tunggu someone tu wish, tpi tak de pun .. Alin sabar je .. Lepas tu, yg paling Alin sedih ler sangat kwn kita da prob or what ?.. diye siap minta kwn kita mcz diye pulak tu .. Oh gosh !! Tuhan saja yg tahu macam mana perasaan Alin masa tu .. Yelah, Alin terpaksa korbankan perasaan sndri demi kbhagiaan kwn.. w/pun terasa sakit sgt .. dan Alin tak pernah menganggap mimpi yg pernah Alin lalui dgn si diye.. akan menjadi kenyaataan satu hari kelak .. ='(

:: p/s :: maaf, readerss terpksa bc luahan hati kita :: ..

Selasa, 21 Jun 2011

Kalau Alin ada prob share dgn cpa ?? .. Let see !

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 4:37 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum w.b.t Wah, jd muslimah Alin hari ni..Yeah!! ape kata Alin masuk UstazahPilihan  je kan..Klu dh alim mcm ni.. haha .. Iyelatu, bole ke??.. I dont think so.. Okay2, stop here! Today, our topic here now .. Adesh, dh jd minah orng puteh la pulak .. Aiyoo, ni manyak susah lorh .. haha .. stop2, ni iklan saje .. Saje je Alin nak bgi pembaca2 Alin yg tersayang ni gelak ckit ketika bc Alin punya blog ni..Maklumlah, orng manja la katakan.. Walaweh!! hehe .. Alin sendri nak ketawa bc benda yg Alin type ni .. Dh2 stop!! =') Yoou see, sampai terkeluar aek mata Alin dibuatnyee ni .. orng gelak la kata kan .. Abrenendekkk ke?? .. haha .. Eee.. Whateverlah ..

Erm, story hari ni adalah tentang kalau Alin da prob, Alin cita dgn cpa?? .. (mahu tau ma??.. lets read and check out together!)
Kejap eh, mahu tukar wana tulisan ni.. biar terang-bederang ckit ek .. hehe !!
Tada!! Amacam?? Terang ke tidak ni??.. okay la yee.. Mari sini Alin cita yee, Ala bucu2!! haha .. Hurm, ehem!! semestinya korang pun tahu kan klu seseorang tu da problem, mesti orang tu nak cari someone untk curhat la katakan .. biar rasa lega sikit bak kata orang .. Tapi, bukan pd Alin .. cara Alin lain tau readerz.. Shhh, jgn kasi tau orang, nanti kantooii .. haha .. Alin selalunya la kan, ada nya problem ke.. contohnya kalau kita ada rasa marah ke, kesal, kecewa ..

Atas tu, pixta ny chomeyy kan macam Alin.. Tp, syg kartunya laki, huhu .. But, Whatever lerh ..
Alin akan kongsi dgn Dian ..Mesti korang tertanya-tanya kan siapa Dian tuu.. Dian tu nama buku diary Alin.. Dekat dlm tulah, Alin luahkan sume problem dalam tu.. rasa tenang .. Alin sayang sgt dgn buku tuu.. KLU DE ORNG BC BUKU TU.. HANCUSS DEN .. Mana taknya sume benda ada dlm tu haa !! .. Dengan bantuan diari tu la, Alin dapat tulis novel sampai sekarang tau.. Klu tidak, mana nak dpt idea !! .. hehe .. Okayla, rasa chapek dah tgn ni.. hehe .. Stop dulu ek, nanti masa Alin sambung balik ..

p/s:: Macam biasa la yee .. klu de silap dan slh taip ke.. Im Sorry, bak kata Amir Raja Lawak ..aha ..

Jumaat, 17 Jun 2011

Aku orang nya mcm mana??

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 9:35 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Hallo, see again ya, hehe .. borink bha, hehe .. Alin nak la share ckit kat readers sume yg Alin ni orng nya mcm mana upanya .. Ni sifat yg orng laen tak tahu tentang Alin .. kecuali orng yg rapat dgn Alin la .. yg tahu sifat Alin ni mcm mana ..Alin listkan ye.. setakat mana yg mmpu.. ceh, hehe ~

1) Alin ni seorang yg manja .. Manja yg takla sampai orng bosan dgn sikap Alin.. Ada masanya Alin manja, ada masanya tidakla ..
2) Childish .. sifat ni memang ada dlm dri Alin .. Tp, sikit je la ..
3) Seorang yg tak pandai marah .. Ep, marah tu memang la ada kan. Tp, Alin ni tak pndaila nak marah lama2.. klu marah pun, mesti lastnya ketwa gak .. hehe ..
4) Tak mudah percayakan orng.. Terutamanya 'LELAKI' .. mana taknya stiap kali orng jnji kan .. mesti last2 lupa.. mcm orng couple, dulu bukan maen lagi jnji, last2 putus .. itu yg tak sukanya ..
5) Seorang yg bukan jenis cemburu buta .. mesti korang erankan knpa Alin ni bkan jenis yg cemburu buta ..memangla tidak dinafikan semua prmpuan ada sifat cmbru .. Mustahil la Alin tak ada sifat tu .. Ada, tapi.. Alin juz seorng yg jenis think positif la.. sbb Alin tau, klu kita ni terlampau cemburu sgt.. tuduh tu tuduh ini, bila msalahnya nak slesai .. misalnya lah kita lihat BF kita bergmbar dgn prempuan lain.. jgnla terus mrh2 la kan, dgr dlu pnjelasan dia.. mana tahu, memang btul kwn dia ke, kakak ke ?.. mana la kita tahu kan .. Tapi, ada batasnya juga.. klu dh selalu sgt jumpa pix mcm tu .. siapala tak cemburu?.. marah ??.. kan ..
4) seorang yg susah lupa hal yg lepas .. ape lagi yg menyakitkan ..
5) mudah fobia.. trauma dgn satu kjadian yg pernah Alin alami ..
6) seorang yg suka pendam masalah dlm hati ..
7) suka kwn yg rmai..
8) Setia .. klu ni, memang nya ..
9) mempunyai perasaan yg takut apabila bersemuka , jln dpn mana2 laki .. Tak suka ~~
10) mudah sakit hati, patah hati ..
11) suka membzkan dri .. dgn hal yg pada dasarnya, tidakla sibuk ..  dan ... yg pastinya ..
12) gila noveli .. im novelist okay, hhe .. Alin suka sgt dgn novel sbb.. melalui novel.. Alin dpt berimaginasi.. ia bgaikan dunia khayalan bg Alin.. memang beshla.. rasa tenang bc novel ..

ops dulu la.. ngantookk .. byee !!

My bday will coming this year !!

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 6:47 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
hallo Guys!! .. hee ~ dah seminggu Alin tak update blog niee.. mana tak nyee.. buka je skolh, bz dgn kk lah.. tugas tu lah .. homework ni lah .. penatnyee !!..Tapi takpe, sbb kita enjoy buat sume benda tu .. haha .. Lepas tu, hari ni tadi kita jln2 dgn kwn .. beli brng apa yg kita mau .. lagipun, semalam mak bagi kita duet RM50 for my bday present.. ceh, haha .. tinggal 6 hari lagi sblum kita nak sambut bday kita.. hehe..skrng ni pun maseh penat, bru je lepas elek.. ada buat BBQ depan rumah tadi .. besh gilerr .. I like .. haha .. lepas tu kan ,.. sedang Alin syok mkn dgn kwn2 kan .. Aunty kwn kita ada ckp, time bday kita dia nak smbut.. sume diorang yg seponser .. Wah, terharu sy !! .. hehe ~~ mesti kecoh fb kan bila bday kita .. haha .. opcoz lah kan, byk orng wish epy bday nanti !! .. even my old frendzz pun wish .. tahun ni memang besh pun masa bday kita nanti .. Tapi, lagilah besh klu org yg kita syg maseh ingt nak wish bday kita nanti .. I juz hope only .. hehehe .. Tak mustahilah .. tak mungkin la benda tu berlaku .. haha .. juz 4get about it .. yg penting hari ni memang epy sgtla tadi .. ditemani bulan mengambang penuh .. ceehh .. haha ..
Di sini Alin sertakan pixta bulan mengambang tadi .. haha ..
OPSS. tak nampak sgt kan ??.. yg penting tantekk .. hehe ..
oklah, Alin stop dulu .. nanti update lagi .. byee

Jumaat, 10 Jun 2011

Yeah ! School im coming !

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 9:47 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Hallo my readerz, haish, mesti korang heran kan knpe aku update blog ni salu tengah2 mlm .. Hurm, sbbny adalah wk2 mlm ni besh, tak bising dgn sore orng kat rumah.. macam time pagi ..
    
    Aucak !! haha, sbenarnya aku tak saba tunggu buka skolh niee.. mana tak nye holiday 2mnggu ni borink sungguh .. dok umah jee .. kalau kat skolah, byk benda aku bole buat .. dpt la aku cari pmbekal novel kat skolah tuhh.. lepas tu mesti bukak skolah nanti, heboh dgn mrkh ujian tu la.. ini la.. Ini yg sy tidak suka.. haha.. lepas tu kena buat correction pulak tuu .. Haiyoo, malashh btul.. nsib baekla kelz Art, takla byk sgt correction kena bwatt .. lepas tuh, ada kk.. mesti seru punya.. waah, kuar sebutan Indonesi nyyA.. hehehe ..nak tahu aku msuk kk ape kat skolah?? ........
kalau badanBeruniform, semestinya msuk kadet polis la.. dh ayah suruh masuk.. apakan daya sy nak mlawaan.. msuk je laa.. Tapi, turun ikut mood jugaklaa.. haha ...
Kalau permainan Bola Jaring .. dah kwn ajak join, so join je la.. Tapi, kalau disuruh maen.. memang hancur punya lerr.. haha .. Hari tu aku disuruh cg maen, perhh blur terus.. maen tu memang ler maen .. Tp, cuma jd tiang jee la.. mana tak nyee tak tahu maen tu langsung.. klu maen Badminton okayla .. itu aku tahula.. haha ..
Kalau kelab pulak aku masuk Homemaker kelab ni not bad.. byk gak yg join.. terutamanya om1.. klu laki kureng ler ckit.. Tapi, memang beshla.. Cg sporting, Senior2 pun sporting .. termasuk ssyy .. hehehe ..
Dan lagi satu benda yg membuatkan aku salu turun ke skolh.. iaitu Library .. hehe .. kat situla tmpat dimana aku salu lepak dgn kwn.. release tension kat sna.. disscuss sume about projek kat sana .. Dan disebbkan aku slalu pegi ke sana.. aku jd Librian .
Aku sebenaRnya mulai tahun ni .. sengaja je nak mem bz kan diri dgn kerja2 kat skolah .. sbb dgn cara tu je aku bole lupakan masa silam aku tu .. dgn masalah aku lagi .. Hish, tension tol kpala otak aku pk sal sume benda tu .. kusut jee .. But now, yg aku pk skrng tak mau lagi sedih2.. I hate become sad !! I hate it so much !! .. tpkan, klu kita dok sorang2, opcozla sedih tu dtg balik.. sbb tu la aku tak mau sorang2.. msti nak cari kwn gak .. hehe .. Ramai kwn aku cakap.. "Wahida ni la yg kita mau, wahida yg periang.. selalu ketawa.. bukan Wahida yg 6bulan lepas.. sedih memanjang jee " .. hehe .. aku juz smile .. hehe ..


Like dat word --->
byk mksd tuuu .. hehehe .. Hayatilah.. ceh, hahaha ..

p/s :: im sorry.. kalau word ada yg readerzz tidak faham !!

KAMSAHAMNIDA !!

Khamis, 9 Jun 2011

I am a simple touching (mudah tersentuh)

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 9:40 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Hye sume to my beloved readerz ya.. haha, tonight im going to share wif u all about me.. wah, berspeaking la pulak .. haha.. ehem ~ aku nak share kat korang sume sal aku la.. aku ni ada satu sikap yg tersembunyi ckit, chewaah.. haha .. aku ni jenis yg mudah tersentuh .. means nya jenis yg mudah menangis.. haha.. even pun, tengok citer sedih pun nangis lorh .. hahaha .. mana tidaknya, kita tengok cita tu dgn penuh menghayati tau .. ceh, haha .. Kalau aku dh sedih kan, susah ckit nak berhentis drpd menitiskn air mata.. ada hari tu, aku ada prob.. tak tau nak curah kat cpa.. So, aku kol la kwn aku, kol punya kol.. diye memang angkat.. Tp, aku takde la citee.. cuma menangsi jee .. kwn aku pun taktau nak kata ape.. diye juz nasihat cuba istighfar byk2.. sabar ~ .. cerita perlahan2 .. teruknyaaa !!


<-- Cehh, hihik.. inika pix orang yg mudah tersentuh .. ini bkn ler.. ini pixta orng cryingg !! huahuahua .. haha







Nak share gak la satu storyla.. sal aku dgn sorng besties perempuan aku ni tp, diye pun bole dinamakn saudara jauh sy la .. memang rapat sgt la kami dua ni.. sume benda, prob mesti nak cita sama .. haha .. ada satu kisah dye cita kat aku fasal pakcik dye meninggal.. nak nangis jugak aku dibuatnya .. huhuhu .. :'(
Then, diye cita pulak kisah problem besar diye dgn ehem diye tuu .. sume bendalah diye cita .. Acctually, hee ~ tak tau nak cita camne.. kelam kabut.. otak dh kalut .. haha .. takpe la kan.. yg penting korang dah tahu, aku ni jenis yg mudah tersentuh ..

p/s "" klu da terslh apa2.. mohon sorry yee .. hee~

Jumaat, 3 Jun 2011

Borink , Buat Apa ?? ..

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 9:18 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Hye, ngee~ hehe ..nak share ckit perkara apa la aku suka sgt buat waktu borink camni.. wah , dh ber'aku' pula ni .. takpe arh, bukan selalu pun kan ..Ceh , .. Kan , aku ni salunya dok umah je dgn my sista .. perempuan sume tau.. korang sume nak tau kami adek beradek suka watpe dlm umah ni?.. Yang pastinya 6ber one on9 la kan .. haha .. maklumla, kat umah ni byk komp, satu komp kat bilik aku.. actually, komp yg de kat dlm bilik aku ni utk buat novel.. Ayah yg pasang, sbb dia tahu aku ni minah Novelist la.. haha, tp, ntahla.. Novel aku bru je stngh jln .. mklumla, busy dgn skolah .. mana ada masa nak update novel pe sume tu hah .. But dont worryla my lovely daddy, novel tu tak akan jd sia2, Alin pomise bha.. hee ~~ .. dlm rumah ni byk fasilitas yg tlah parents bgi kat aku dgn adek2 .. tp, ya.. aku akui.. tak penah nak hargai lngsung .. hehe .. phm2 je la .. oke, slain menghdp komp, lyn fb , blog pe sume tu .. aku kat umah ni ada buat exersice ckit kat umah.. mean nya, dancing la .. ntahla, pd aku dancing mmng besh, realese tension.. dancing tu pun sambil dgr lagu la kan.. dgn mulut menyanyi pulak tu .. cewaah, mesti korang tak cayee kan .. taknak caye sudaa.. semestinya,ngee~ .. nak tahu antara lagu yg sering dimain kami adek bradek, opcoz la lagu korea, Agness .. musix mereka besh.. Gempak habis .. smpai peluh2 dancing, lastnyee, abih dancing.. ketawa..hahahha .. epy glerr tau buat benda tu sumee.. tak la borink je dok kat umah .. lagipun, my mum an daddy oweys keje.. so, just do dat thing je la.. lagi satu , aku pun single, salunya orng yg de couple2 bknnya maen lagi mcz 24 jam .. dtg aku je nie yg lain ..kdng2 jelez gak dgn kwn2 kita yg da couple tu tau, smpaikan couple 2thun tu hah..aku doakan sume bestis aku dgn psngn diorng tu kekal slmnya.. haha .. biar je la kan .. mcm yg aku penah ckp sblum ni in blog, hdup aku skrng dh oke tnpa dia .. w/pun, still ingt dyee..tengok ,, aku dh jd ingt dia pulak .. aisehh .. hehehe .. 

Erm, sekarang aku busy mndengar lagu ~ OneMoreTime by KimHyunJoong .. suka lagu nie, muziknya pun bsh.. romantik, Ost Playful Kiss la ktakan ,.. cita nya pun besh, romantiss .. waa, juz imagine la klu aku dpt bf mcm diye.. mesti bhagia kan !! .. mula la aku ni BERANGAN .. hiii, mklumlah, PEMBERANGAN 6ber 1 dlm dunia.. hahaha .. oke lah, stop dulu update nyee .. otak kong, tunggu storiey yg seterusnya ..

p/s :: Klu de word slh, soee .. ngee~ SARANGHAEYO semua !!

Rabu, 1 Jun 2011

Move on life yeah !

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 8:35 PG
Reaksi: 
2 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum semua, mlm ni Alin teringin sangat nak cita kat korang sume pasal Alin .. Alhamdullillah, Alin sekarang dah bole move on dh .. tak macam dulu, asyik nak nangis je.. ingat benda dulu mesti nak nangis kan .. huhu, dh nama pun masa tu org patah hati kan ~~ , air mata mana yg bole mengelak dripda menitis ..kan ..kan.. kan .. hehe .. Walaupun sampai sekarang, Alin maseh tak faham lagi apa sbb dye brubah mcm tu skali .. Korek2 rahsia pun tak dapat .. rasa give up pula asa nya ni .. hehe , mcz pun.. still sama je .. ntahla.. Alin pun tak dpt pk lagi .. Whatever lah, Alin tak care lagi fasal tu .. what de hell think about dat ??.. juz waste my time .. ( shhhy.. w/pun bunyinya look like org marah, but still syg dia tau.. hehe ) tersengih-sengih Alin update blog ni .. haha.. besh , ntahla rasa epy pula smbil dgr lagu ni.. tenang je .. Nak tahu lagu ape Alin dgr?? .. When ur gone lah .. hehe, Alin suka dgr lagu ni.. ada mksd .. wktu clash dulu, kwn Alin ada suruh Alin bagi lagu ni kat dia.. Tp, Alin takmau.. malu bha.. haha .. lagipun, mana ada contact lagi kan .. Haiyaa .. Tapi kan .. wah.. byk tapi2 ni.. hee, Alin heran gak, nape larh Alin selalu mimpi sal dia ow??.. apa mksdnya tuhan bgi mmpi macam tu?.. ada mksd ke?? .. (haha, nampak sgt mengharapkan mmpi tu lastnyer jd real kan, Alin .. cakap je la ).. memang betul pun.. memang itu yg Alin tersangat harapkan.. Tp, mybe mustahilkan .. tp, tak mustahil gak kan.. mybe jodoh kami bukan sekarang.. mana tahu dh besar nanti dipertemukan.. kan ??.. Ceh, bukan maen lagi ni..hihihi .. sumenya tak mustahilkan .. Amin~~ .. hehe ..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BliQbLink


MyCapturSymbol




Symbolise cursor

Welcome


My Blog List