My Name, hyee !

Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here

MyWord

:: Jangan kata 'DONE FOLLOW' kalau belum follow ye, please BE HONEST and BE POLITE, TQ ::




Banner

Banner

Happiness is free

Happiness is free

My Question for my visitor

pollcode.com free polls
Blog saya pada mata readerz sume macam mana?
chanteQ cute besh happening oweyz look lonely boring juz only diary Whatever ..   

About Me

Foto Saya
Miss Duranni Alin
Ħʏɛ.. . Ѧαиʏ ρɛσρℓɛ cαℓℓ мɛ Δℓιи σя Ɯαωα. Ƭαρι, ƨαʏα тι∂ακ κιƨαн καℓαʋ κσяαиɢ ωαит тσ cαℓℓ мɛ ωнαт. ƨΔƳΔ ƨɛσяαиɢ ρɛяɛмρʋαи ʏαиɢ мιиαтκαи иσʌɛℓ.. Δ∂αℓαн ƨɛƨɛтɛиɢαн σяαиɢ мɛмαиɢɢιℓ ƨαʏα 'Ħαитʋ Иσʌɛℓ'..ʏɛ κɛ?..ɛн, мαиα-мαиα ℓα..καℓαʋ вσℓɛн, κσяαиɢ ωαит тσ иσω мɛ..ғσℓℓσω мɛ ιи вℓσɢɢɛя σκαʏ..
Lihat profil lengkap saya

Followers

Sabtu, 28 Disember 2013

Night before back t0 Betong


Assalamualaikum, salam sejahtera yaa, entry kali ni aku tak tahu, and tajuk nya pun suka hati aku menghentamnyee.. hmm, Cuti seminggu sempena Krismas. yaa memang best.. Back to Sarikei, wuhoo excited giler nak jumpa family, nak jumpa si ehem tuu.. Kata nak spend time la kan, tp.. last2 apa jd meh.. only two dayss spend time dengan dia.. sebabnyee dia ada kerja.. Hmm, so so so so so takkk suka,, .. tapi nak buat macam mana kan.. dh keje, faham je laa.. But now, aku rindu dia sgt.. habis dia tak reply pun mesej kita, huhu.. bz nye awakkk.. kalau bz pun balas la balik wish morning kita tuu.. dh la esok dh balik betong, dia pulak nak balik ck, hmm so sad .. Harap je nak jumpa, last2.. bla bla bla... memang entry geram sgt kkk.. sbb aku tak tau topik ape aku nk share.. sebel bangettt.. okayla, tu je nak update.. hihi .. sorry.. luahan perasaan sebentar, habis orang yg dimcz nggak balas sichh.. daaa.. jumpa di entry seterusnyaa...
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Jumaat, 22 November 2013

Kawan Vs Kekasih


Assalamualaikum, hello para pembaca  ..

 Tajuk entry kali ni ialah 'KAWAN VS KEKASIH' .. saya terfikir nak tulis entry dengan tajuk ni sebab, .. petang tadi.. Saya outing dengan kawan, dan saya punya Mr Buchuk.. diorang berdebat pasal kawan atau kekasih,yg mana lebih penting ? Dan lepas tu diorang siap suruh saya pilih antara diorang ? berapa banyak sayang saya dengan diorang .. What? sampai nye hati tanya soalan macam tu .. Saya ni ibaratnya tersepit dI tengah, disuruh pulak buat pilihan.. hey.. sukarnya.. hmm, nak sangat tau kan apa yang saya pilih kan .. kekasih or kawan ??

hadirnya seorang KEKASIH sejati sebagai pelengkap kehidupan dan mengisi kekosongan hati ...
hadirnya KAWAN sebagai sahabat sejati ...berkongsi segala suka duka dan teman sepermainan dan belajar ....


Jawapannya :
Kawan, bagi saya memang penting.. Sama jugak dengan kekasih..
Tapi kan, kalau difikir balik, .. kekasih memang lebih penting. 
Sebab saya pernah terbaca satu article ni .. 
Dalam article tu dia kata mcm ni .. 

"Well, cuba korang jawab soalan-soalan dibawah dengan jujur untuk mengetahui samaada aku silap atau korang yang silap; "
  • Setiap malam sebelum tidur. Korang mesti akan sms si dia dan wish “ Gud nite baby/mama/ling/ucuk/sayang. Nanti kita jumpa dalam mimpi yea?  Adakah korang akan buat yang sedemikian kat kawan-kawan anda? 
  • Sehari tak berjumpa dengan si dia. Confirm anda macam gila bayang kan. Makan tak lena. Tidur tak kenyang. . Kalau anda tak jumpa kawan anda dalam masa 1 hari adakan anda akan jadi macam ni? 
  • Korang akan melayan si dia sebaik mungkin apabila pergi date dengan si dia.lemah lembut, sopan santun dan sebagainya. Adakah anda akan melakukan seperti yang serupa kat kawan-kawan anda?
Majoriti semua soalan tu betul menyatakan kekasih sememangnya penting. Lepas tu, dlm article tu cakap, ..
Masa selepas anda kahwin. Adakah kawan-kawan memainkan peranan penting bagi anda? Adakah kawan anda orang yang akan menjaga anda? Menjaga family anda? Adakah kawan yang akan sanggup spend time untuk anda masa sakit 24/7? Tentunya tak .. Sebab diorang pun masing-masing dah ada tanggungjawabnya juga,kan ..  

Tapi, kawan tetap penting sebabnya dekat kawanlah kita berkongsi pendapat, Berasal dari kawan jugalah wujudnya perasaan sayang dan cinta . Iaitu suatu perasaan yang susah digambarkan. Hmm .. 
Susah sebenarnya untuk saya membuat pilihan. Sebenarnya bagi saya kedua-duanya memang penting untuk menceriakan hari-hari kita. 

Akhir kata dari saya, .. sayangi kedua-duanya.. Tanpa kawan dan si dia saya tak seceria ni .. Love you ;)

Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Selasa, 19 November 2013

Marah Ke ??


Hye, Assalamualaikum semua .. ntah kenapa malam ni tiba-tiba datang pulak idea nak update entry kali ni .. hmm.. Yelah, sebab dah lama sangat mengasingkan or menjauhkan diri dari menulis entry dalam blog ni .. Selalunya, kalau boring je baru terfikir nak update blog, kan ..... Yaa .. 
So, back to the topic, actually, saya tak terfikir pun nak bagi nama entry kali ni "MARAH KE??" .. maybe sebab this week saya rasa nak marah je.. ya3.. whatever .. Ntahla, saya tak tahu sejak kebelakangan ni selalu sangat nak marah.. terutama sekali dgn si " Dia " tu .. habis dia tu.. geramla... Tapi, lepas dah habis marah, saya bukannya rasa puas pun, tiap kali dia bersuara bukan nak menyejukkan hati but memanaskan hati adalah.. Ya, I admit it, dia memang jenis tak berapa pandai nak pujuk perempuan.. Nampak sangat la my dear, habis tiap kali saya merajuk.. satu benda yang si dia akan buat ambil jari dia, and then cucuk kat perut kita sampai kita shok, freak out .. Oh myyyy, and then dia siap bole ketawa lagi .. hmm.. Memang la dia tuu.. Saya marah bukan sebab apa pun, saya rasa bosan, sunyi, .. kawan pun jarang dah contact.. dah tu, tak lama lagi, in few dayys.. nak sambung belajar lagi.. tengok si dia asyik dengan kerja dia... Busy nye my bla..bla... Sekarang message pun jarang.. I miss you la, so so so much .. tapi, takpelah, ada masa jumpa.. kadang-kadang saya terfikir saya pun salah sebab tak pandai nak kawal emosi marah tu.. Bukan niat tak faham, tapi .. itulah, ntahla.. saya sendiri tak tau.. But now, takdala saya nak marah marah lagi, just mulakan hari-harimu dengan senyumannnn .. ;)
And last nak share la something, about maksud marah .. Haha, sorry kalau bahasa Bi saya tak berapa nak profesional, kan .. tak kesahla.. yang penting apa yang saya update ni dapat sampai kat korang, my dearestt felloss.. AdA ke yang bac ?? Okay .. tanpa buang masa..
Apa yang saya tahu marah ni maksudnya adalah satu perasaan panas hati, tidak puas hati dan berasa berang . " Hmm, siapa yang tak pernah marah ? Semua manusia boleh dikatakan rata-ratanya pernah rasa bagaimana marah tu .. Di sini terdapat pelbagai character marah dalam diri manusia. Contohnya 'marah sayang' , 'marah dendam' , 'marah main-main', 'marah sedikit' , 'marah banyak' , 'marah tak dapat ', 'marah seorang guru kepada anak murid', 'marah mukmim kepada orang kafir' dan banyak lagi warna-warni marah yang ada pada manusia. 
Tetapi, apakah yang membezakan kemarahan-kemarahan tersebut ?Jawapannya ialah " KEIKHLASAN DALAM MEMARAHI " inilah yang membezakan baik buruk sesuatu sifat marah yang ada dalam diri manusia.
Perlu difahami bahawa manusia itu asalnya tenang / kosong, ia tidak marah, sebenarnya manusia itulah yang mendorong dirinya untuk memarahi dengan corak yang dirasakn puas. Kerapkali kita lihat orang yang marah dia mengasingkan diri atau mendiamkan diri .. Terbukti, manusia yang mendorong kemarahannya. Perlu selalu ingat bibit-bibit kemuliaan yang ditanamkan oleh ujian dalam diri manusia tidak akan tumbuh kecuali disiram dengan air kesabaran.
Wah, bukan main lagi sayan mengupade ni... hehe, niat baik ingin berkongsi .. Jadi  ,   harapan saya, semoga hari ini ketabahan dan kesabaran menemani kita dan InsyaAllah hari esok Allah akan menganugerahkan azimat pengubat luka semalam .. sekian terima kasih, ..


:: Kalau ada typo, sorry ye korang.. daa, jumpa di entry seterusnya ;) :: 

Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Isnin, 14 Oktober 2013

Terjaga dpd tidur ..


Assalamualaikum ..

Selamat pagi dan Salam Aidiladha kepada semua .. Actually, saya ni terbangun daripada tidur .. dan matanya ni tidur balik.. tapi, kejap lagi kot sebab nak update entry baru ni.. Hmmm, malam yang sunyi kan .. Ecewah, malam pulak sedangkan jam dah pukul 2.04 pagi .. Well2, ada orang hairan ke.. Mr Buchuk kita time ni mesti sedang sibuk melayan mimpi tuu ..kalau dia ada dekat sini, siram guna air , biar bangun sama.. ( nakal gak saya ni.., ish beraninyee story pasal dia kat sini .. tak pasal2 esok kena boo..hehe, ada ku kesah ) btw,  Hmm, kesian betul dengan My Mr Buchuk tu dahla baru baik demam, kepenatan pulak tu .. Tadi hampir je nak gaduh, nasih baik saya ni cepat2 kasi air bagi dekat dia, biar sejuk sikit.. hehe .. 
Ntahla, sejak dia busy, kan .. Mula lah balik rasa sunyi macam dulu2.. 
"huh, Wahi2.. kan nanti kena tegur baru tak.. Orang kan dah kata kenalah faham.. busy tu sebab kerja bukannya apa pun .. "
" Iyelaaa, busy .. tau .. "

Hurm, tak kesah la dia busy manapun, asalkan dia ingat saya yang chomey ni .. jap2, chomey face ...
CHOMEY KAN !!!
Ntah ape2 la yang saya update ni .. 
Okayla nak sambung tido.. daaaa ...

 
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Ahad, 22 September 2013

I'm Back !


Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua ....


 Finally, Im back here untuk sambung balik update blog ni. Ya, korang mesti hairan kan, Mana pergi tuan punya blog ni Menghilang.. hehe .. Sebenarnya, saya tak hilang pun just malas je.. haha.. Tahu-tahu je la saya ni macam mana. Okay2, Saya minta maaf sangat-sangat sebab lama tak update entry yee.. So, Actually, saya dah seminggu balik ke Sarikei. Hello Sarikei, see u again !! Kenapa ?? takde la, sebelum ni, Saya kan study Tourism di Kuching, but now, Saya dah berhenti study dekat sana.. Mesti korang nak tahu kenapa.. Heyyy, wait .. Saya berhenti study bukan untuk suka2,okayy.. Saya Ada rezeki lain tu yang berhenti sebab bulan 11 ni saya daftar dekat poli .. dalam bidang yang sama juga iaitu Tourism Management. Banyak juga la orang tanya kenapa saya kenapa tak apply uitm je.. Bukan apa saya taknak apply uitm tp sayang kan, sebab sebelum ni saya study about tourism juga kan, yang membezakan bidang tu ialah sijil dengan diploma je.. Sekurang-kurangnya saya dah banyak belajar pasal basic tourism, jd tak susahla kalau macam tu. Sayang kan, kalau kita tolak rezeki yang dah ada di depan mata. ;)Okayla, kalau ada cerita lagi.. kita jumpa lagi. see yaa !! xoxo
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Selasa, 30 Julai 2013

I'm not okay


Assalamualaikum .. 

Hari ni Alin nak share lah dengan korang ape yang Alin rasa sekarang ni .. Ish, tak tahan sangat rasa ni .. Air mata dah keluar ni, ;'(, dahla semalam Alin ada masalah, penat.. mood tak berapaa.. Dapat kol dari si dia, Alin rasa eppy sangatt.. Boleh kata hilang sume masalah, .. Tapi, dia pulak yg tak happy.. Alin pun down dah, spoil terus mood .. Lepas tu, boleh kata yang Alin ni tak pernah paham dia.. Apa yg Alin tak paham ?? .. Dia suka samakan Alin dengan orang lain.. Memang betul la ape yg Alin rasa, Alin tak penting kot .. yang paling Alin terasa hati, dia boleh cakap jangan cari dia lagi .. Berderai terus air mata ni .. Oh no, lama dh rasa tak keluar air mata mcm tu .. Ape, dia ingat Alin ni patung ke .. takde perasaan.. cakap sorry, lepas tu buat lagi .. huhuhuhuh .... sedihnyeeee.. Update entry ni pun mengalir jak air mata.. Aihhh, sakit rasanyaaa .. please la, takmau mcm ni .. tak sukaa.. Dahla Alin perlukan dia, tp dia pegi mana? seharian tak mesej.. memang dia taknak Alin cari dia la tu .. Okay la, itu yg dia mahu, Alin buat .. Update entry ni pun bukan dia baca, Alin kan tak penting .. ..........................

Okayla, smpai sini je entry kali ni .. Sorry, entry ini sekadar meluah rasa  yang terpendam..
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Ahad, 28 Julai 2013

Sesi luahan perasaan geramm !


Assalamualaikum,

 hari ni pagi2 lagi Alin rasa takde mood, bukan dari pagi ni je.. dari malam tadi.. ni suma pasal perangai perempuan2 yang tak berapa nak matang dekat rumah sewa ni .. Umur dah 19,tapi perangai.. Ya ampun perangai mengalahkan budak2.. Alin bukan ape, sekali2 nak jd budak2 takpe la jugak, ni tidak.. Yang paling Alin tak suka, keluar malam2, balik pagi2.. apakah ?? bagus xboh pulang, lepak jak.. xpelu ingat nak belaja agik bha.. Yahh, geram aih .. Yang paling Alin tak suka, time buat assignment, dah sah2 lecturer bagi kerja berpartner, tapi Alin gak yang kena buat sorang2, bagus xperlu buat kerja berpartner.. Sakit na ati.. Sudahlah buat assignment last minit, paling pantang , buat assignment tak serius, orang buat dulu kerja ya baru fikir nak enjoy.. Eeee yeee, dahla gatai, menyampai adohh dengan perangai dia orang.. Katanya dah ada gerek, tp rupa mcm orng xda gerek .. ni ny nak bena bahh .. Cuba malu sikit bah dengan orang yang muda ckit dari tak orang, tuk x .. Nang patutla penjaga dekat rumah sewa tuk xberapa nak suka dengan perangai takrang.. Eeeee, geram .. tengok, time pagi2, bulan puasa gik ya mrepak situk .. tak sabar rasa nak pulang, pressure, stress aku dengan orang dekat sini .. Lain kali mun ada assignment takda nak tolong orang cam ya gik .. buang masa, aku juga yg rugi bah.. w/pun ya roommate sendiri.. Ada saya kesahh, bukan niat nak jahat dengan orang, dengan cara ya kali baru boleh sedar kali .. Kalau dah tak sedar lagi, ndak sayaa tau aih,.. Alin dah cukup masak dengan perangai orang macam tuu, diberi betis mau paha.. apa ka??.. jangan fikir hal sendiri je, fikir gak perasaan orang, time senang lupa, time susah.. mengada-ngada nak minta tolong orang. Alin buat assignment takda buat susah kau, w/pun kau partner dalam assignment yaa... Ish, nang patut lecturer aim kau bah, bagus la kau xduduk sebelah aku gik.. Aku lebih suka buat kerja sendiri, dari buat kerja dengan orang yang pemalas,.. Semua idea assignment bukan kau yang buat, semua idea aku.. Kes malam tadi satu hal, dah tahu assignment belum siap, sibuk gak nak enjoy sambut birthday girl orng sebelah..sudahla guna laptop aku.. Weyyy, Assignment ya siap dolok bhaaa.. busy jak nak enjoyy, kau nak nangga glak aku marah, rasakan .. Memang tak salah pun kita nak enjoy, tapi berpada-pada bah, time main2, time serius2.. tuk x, aku tengok boleh kata tiap kali ya aku tengok kau enjoyy, xda rasa takut langsung.. Hairan juga aku dengan orang macam kau .. Eh, sudahla.. lega rasa dah meluah dekat sini, sayang xda punching bag, kalau ada memang dah kenaaa.. gEram sayaaa .. 

Hurm, sorryla para pembaca semua, entry kali ni sekadar meluah sahaja di pagi hari .. =)
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Sabtu, 6 Julai 2013

Kena buli boyfriend


Assalamualaikum, sekarang dah jam 1.15 am. Arghh, kena buli buah hati .. time2 mcm ni orang tidur, boyfriend suruh nyanyi pulak .. huhu. jam mcm ni pulak dia buli saya..  kesiannye,.. So, nak buat mcm mana lagu je la.. nama pun sayang.. Tapi, bila lepas dh nyanyi blh pulak dia ketawa.. Mak aii, dh bagus Alin nyanyi.. dia ketawa pulak dhh.. tahu la piching kita lari.. bukan main lagi dia ketawaaa yee .. Okay, fine .. n then lepas tu Alin pulak majuk.. so, masa untuk membalasnyaaa.. dia pulak kena nyanyi.. lepas dgr tu.. haha.. Alin pula yang ketawa.. lawaknyee.. So sweet .. haha .. okayla, nak cita ni je.. share2 ckit. ;)


Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Khamis, 4 Julai 2013

Pengalaman 1st time belajar


Assalamualaikum semua n salam sejahtera ;) 
    
  Sedang buat apa korang semua? Sorry la baru hari ni ada masa nak update entry kali. Sebenarnya dah lama dah nak update, tp itula, byk sgt prob.. ni pun update guna kazen punya laptop. Nasib baik tinggal kat tmpat yg sama. Senang sikit. Tujuan meng update ni saja jeee .. nak share kat korang ape yg Alin buat sekarang ni. Alhamdulillah, Alin sekarang dah sambung blaja kat KOLEJ KOMUNITI KUCHING. Walaupun dekat kolej, bukan kat uitm or unimas Alin bersyukur la.. sekurang-kurang ada peluang belaja. Alin nak tunngu intake 2 je, tp lama sgt.. Takkan Alin nak buang masa. Nak kerja parent tak suruh. So, dh kena ni, Alin tak pikir panjang ,, terus je terima.

Hmm, mula belaja kat kolej, boleh tahan juga la nervous nyee,.. Oh lupa, Alin kat kolej ambil sijil je, Sijil Pelancongan daN Pengembaraan. Lepas tu baru ambil diploma setahun. Mula blaja hal pelancongan, mak aii ingatkan senang, rupanya tidak,,.. banyak benda juga yg perlu Alin ambil taHU.. Contonya macam, speaking, mesti pandai bercakap dgn orng.. Setakat ni Alin dh belajar pasal Perkhidmatan Pelanggan Pelancongan. Susah nyee, kalau korang nak tahu, Alin 1st time time kena suruh lecturer present kat depan. Adohai, rasa nak tergugur jantung.. Mana tak nya, kena bercakap dgn pelanggan,tourist.. adohai.. Harap lepas ni, bole la daPat present dgn lacar ye, doa2 kan laa.. AMIN.. =)

Okla, setakat ni je la Alin story molly.. kalau da apa2 cita, kita inform.. nak komen boleh, dipersilakann.. ;)

:: p/s - kalau ada salah type ke, sorry yee ;) ::
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Khamis, 13 Jun 2013

Stalker


Assalamualaikum semua, apa kabar ? lama tak update blog ni.. Secara jujurnya Alin memang mood malasss giler nak update blog ni.. Tapi,ntahla.. malam ni terfikir pulak nak mengupdate nyee. So, korang layan la topik Alin malam ni.. Topik malam ni tak adalah menarik sangat.. just nak share je, drpd takde buat ape2,kan3? So, check this out ...

Topik kita malam ni adalah STALKER..  hmm, semestinya korang tahu kan stalker tu ape .. kalau tak tahu meh saya jelaskan . Sebelum tu, saya takda lah nak explain detail sangat.. Itu berdasarkan kefahaman Alin sendiri.. okay.
Stalker tu maksudnya pengintip,penghendap orang lain dalam diam. Hmm,seronok ke jd stalker ? Kalau Alin, seronok la.. sebab kita hari2 stalk dia,kan.. tak kira la melalui fb,twitter or blog.. Honestly, dulu memang Alin selalu stalk byk orng..Tak kira perempuan atau lelaki.. Tapi sekarang,tak.. Sekarang Alin just stalk fb sorang je.. Tu fb my mr buchukk..hehe. ;D nakal kan.. Ep, tapi Alin stalk bukan sebab tak caya dia,k.. Saja je nak tau aktiviti ape dia buat.. tAk salah,kan.. Itu kalau Alin yg stalk orng..
Hmm,kalau orang stalk Alin,macam mana nak tau ek? Eh,ada ke orang nak stalk.. I dont think,sooo.. sbb bukan ada ape2 pun ,kannn..
Okayla, Alin stop sini kalau pasal stalk2 ni.. no point la pasal ni.. mwahaha.. okay,
see you all in the next entry, bye ;)
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Ahad, 28 April 2013

Catatan Tanpa Tajuk


Assalamualaikum semua .. Lama ye Alin tak update blog ni.. Alin tak tahu ape yang Alin nak tulis sekarang.. Alin tak tahu nak luah dgn sapa.. Alin pun tak tahu ape yang Alin fikir..Untuk ke sekian kali nya malam ni Alin tulis dengan perasaan.. Jatuhnya air mata.. Selama ni Alin selalu tulis dalam dalam diari, tp, sekarang Alin dah lama tak tulis diari.. Alin selalu main pendam. Sampai satu tahap, malam ni Alin tak dapat tahan lagi .. Mata ni air mata ni tak habis jatuhhh.. Alin pun tak tahu kenapa.. Yang Alin tahu sakit rasanya..

Tapi hari ni, Alin betul2 gembira sangat sebab kawan2 Alin usaha nak hiburkan Alin.. Siap warning jangan biarkan Alin termenung.. takut mood Alin spoil.. Di orang bawa Alin keluar jalan2, drif keta sana sini.. jalan2 kat kampung seberang, memang happyla, jalan2 kat Taman Susur Jambu.. walaupun jalan nya dari kol 3 sampai 6.30, Alin dah rasa happy, syukur dapat kawan macam korang. Terima kasih sekali lagi sudi luangkan masa bersama. Alin  rasa masa tu mcm tak nak pulang rumah, sebab Alin tahu kalau Alin balik rumah, Alin akan lonely, nangiss.. kalau boleh kan, nak je Alin merayu dengan air mata ni, please im begging you, jangan menitis lagi.. 

okayla sampai sini je, Alin nak type byk pun tak dapt.. 
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Ahad, 17 Mac 2013

POSITIVE


Assalamualaikum semua,para pembaca .. Apa kabar? sehat ke? kalau tak sehat tu cepat2 ler mamam ubat tuu, tak susahnye mam ubt, senang je, tak mau la tengok pembaca blog Alin sakit2, tak suka arh.. Yang tak sakit tu pulak jemput ler layan entry Alin yg tak seberapa ni. Btw, Alin nak say sorry la kat korang sebab lama menyepikan diri, nak kata Alin MALAS noo okay, juz tak ada idea je nak update..

Okay, berbalik ke topik yang UTAMA .. Erm, entry kali ni Alin nak share sikit info pasal orang yang positif ni.. Jadi positif ada orang kata senang je, ada orang kata susahnyee nak positif.. Sebenarnya, nak jadi positif ni tak susah.. Ianya bergantung dengan diri kita sendiri.. Sebab kita yang mengawal jalan pikiran kita.. kalau kita dah set otak kita pikir yang bukan2, jadi bukan2 ler benda tu .. dan kalau kita set perkara baik, Insha Allah benda tu akan jd lebih baki.. Tak mustahilkan.. hmm.. 
Entry kali ni Alin nak share gak tips yang Alin baca pasal positif ni.. Jadi tak salahkan Alin nak berkongsi.. So, check this out, chewahh.. =)

Tip Berfikiran Positif untuk Lebih Bahagia dan Lebih Sihat Minda


1.      Kenalpasti pemikiran negatif yang ada dalam diri sebelum ia menjadi akar umbi. Jika anda rasa mood anda kembali suram, berhentilah daripada berfikir tentang mereka sebelum anda tunduk kepada mereka. Kawal emosi anda, jangan biarkan emosi mengawal anda.

      2.      Berkawan dengan orang yang berfikiran positif. Secara tidak langsung, anda juga akan berfikiran positif.

      3.      Orang yang berfikiran negatif boleh menjangkiti orang lain. Jadi, jauhkan diri anda daripada orang yang selalu berfikiran negatif.

      4.      Bersenam dan makan makanan seimbang. Jika anda nampak hebat dari segi luaran, sudah tentu dalamannya juga hebat dan bagus.

      5.      Rajinkan diri untuk mengemas dan menyusun barang-barang anda. Anda harus dikelilingi oleh benda-benda yang anda suka dan membuatkan anda rasa hebat. Contohnya  gambar keluarga, buku kegemaran, pokok hiasan, gambar kesenian atau apa saja yang bermakna buat anda.

      6.      Jika ada seseorang memberitahu anda yang anda tidak boleh melakukan sesuatu, maka ambillah ia sebagai cabaran dan buktikan kepada mereka yang anda boleh melakukannya. Ini adalah peluang kepada anda yang mana mereka tidak boleh atau takut untuk melakukannya. Jika anda menunjukkan mereka ia boleh dibuat, mungkin mereka mendapat sumber inspirasi daripada anda atas kejayaan yang anda perolehi. Anda boleh menjadi contoh kepada mereka untuk mereka berfikiran positif.

      7.      Apabila anda merasa sangat kecewa dengan kehidupan anda atas segala nasib malang yang menimpa anda, anda harus mengingatkan diri anda bahawasanya semua itu adalah dugaan daripada Tuhan yang hanya menguji kita. Yakin bahawa pasti ada hikmah di sebalik apa yang berlaku.

      8.      Jadilah sukarelawan dengan melibatkan diri dalam kerja-kerja kebajikan. Bukan sahaja anda menyedari tentang orang yang mempunyai masalah lebih besar daripada anda, namun terdapat keadaan emosional dan kerohanian yang harus anda alami ketika membantu mereka.

      9.      Hilangkan tekanan. Masalah anda akan menjadi lebih besar jika anda selalu dalam keadaan tertekan. Dengan itu, jauhkan diri anda daripada tekanan.

      10.  Teruskan berfikiran positif. Memulakannya adalah mudah. Cuma mengekalkannya adalah cabaran. Jadikan ia tabiat anda untuk sentiasa berfikiran positif sehingga ia menjadi sebahagian daripada hidup anda.


Hah, korang dah baca tips nya kan, Alin harap dengan ape yg Alin share ni bermanfaat.. Tak salah kita ubah jd yang lebih baik. okayla, Alin gerak dulu.. Sebelum tu, kalau ada salah type je, im sorry. -




Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Sabtu, 23 Februari 2013

10.44pm [ 23/2/13 ]


Assalamualaikum to all of you,readersss.. yahhh. byk reader tuu,.. [mood tak blur2 malam ni ] eeweee.. Actually, Alin malam ni mood tak berapa sangat, kepala ni still pening.. ntah ape la ntah.. ubat dh berapa biji telan dh malam ni.. Tak kesahla, orang pun mana ada kesah..hURM,.. dahla boring tau tak.. Mybe dgn update blog ni terubat sikit hati yang nak tertawar ni.. adess.. nasibla, memang dah nasib Alin kot hidup macam ni.. Penuh dgn kesunyian.. Alahai, Bunyi sedih bebenar ni.. 

Dahla aktiviti hari ni tak seberapa, Hari ni just dduk dekat rum, mcm biasa la kerja perempuan, routine yg sama senantiasa, takkan bole mengubahnya.. Cewahh.. Lepas tu, ni memang kerja yg bole kata tiap2 hari buat, terperuk dalam bilik ditemani dgn origami kadang2nya, ditemani lagu, on9 fb guna phone kalau tak pun baca novel.. Dan lagi satu.. layan je sume benda tuuu, tertido smpai tak sedar jam dh.. Psikologi ada mengatakan orang yang selalu tidur ni orangnya yg selalu sedih .. Iye ke ? mybe.. Mybe Alin tido nak rest kan minda ni dari berfikir banyakk.. Arghhhh.. And then, petang tu, Alin join famili hang out kat luar.. Pergi Taman Tasek.. Alin tak joging.. just jalan2 tenangkan pikiran.. Hurmm.. Ntahla, otak melayang ke mana dh masa tu... hhmm.. ok la, Alin stop sampai sini, jumpa korang di lain entry ..

:: Macam biasa, ada salah ke taip ke, paham2 je la.. Assalamualaikum ::
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Jumaat, 22 Februari 2013

entry tanpa tajuk


Assalamualaikum, semua para pembaca yg setia. Apa kabar ? Iye, Alin akui sejak 2 menjak, 3 menjak, bermenjak-menjak ni Alin malas nak update blog. Ntahla, nak kata Alin ni tak ada idea nak update entry, tak jugak.. Tapi, mood Alin masa ni tak berapa nak baek.. Mungkin sebab banyak fikir kot.. Hmm, Kadang2 Alin pun tak tahu ape yg Alin pk, kadang2 sampai pening kepala ni dahh.. hmm..

Hmm, dahla malas Alin nak pikir ape2.. So, nak cita gak hari ni Alin buat ape??
Hari ni Alin tak adalah buat ape2, juz duduk rumah, jaga Ayyan yg demam.. Masa sedang jaga tunggu mcz My dear tak da gak, busy kot.. Takpe, faham.. Lepas tu,.. tiba2 dpt mcz dari Hawa munta kita agak dia kat Iglool.. Mulanya Alin kata taknak, tak dpt sebab jaga Ayyan.. Parents pun bukannya ada kat rumah.. Tapi, last2 g juak, sebab BOSAN DUK UMAH.. Kebetulan time tu , mak pun dah balik rumah.. So, dapat la Alin keluar agak Hawa.. Erm, Alin g sana dalam kol 2 mcm tuu smpai kol 5 lebih lepak kat sana.. Terfikir gak nak balik awal,.. Tapi, balik awal pun tak ada guna gak.. boring, hp pun xda orng mcz.. hurmm, duduk kat Iglool epy gak, ada hawa ngn ika hiburkan hati.. hehe.. dgn perangai mereka yg gila2 tuu.. 

Yelah, tak guna dlm sehari tak ada gelak ketawa.. Bak kata Erika dalam novel Bait-Bait Kasih 'Hidup tanpa Jenaka, adalah seperti lukisan tanpa warna.' 
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Selasa, 5 Februari 2013

Do knw ??


Assalamualaikum .. jumpa sekali lagi semuanya, Malam ni Alin muncul balik dengan entry yg baru .. Tapi, malam ni Alin tak tahu la tajuk entry Alin malam ni.. Alin tulis ni pun mood pun tang blur2 je.. Nak share korang gak ape yg bermain dalam minta Alin ni.. Alot of question around me.. Actually, Alin pk kan 'dear' Alin ni.. Lepas subuh tadi , dia terus tak de bunyi.. tiga kali Alin text dia, tapi, takde respon langsung.. Alin nak kol dyee tp, tak berani.. Oh myyy, macam mana ni, Alin pk2 gak, yg Alin ni ada buat salah ke, ape ke.. tak perasan pulak ada salah.. hmm, Alin buntu ni kawan2.. nak buat ape yee, .. kalau marah pun Alin cuba dah minta maaf, tapi no respon gak.. Ya Allah, ape ni.. susahnyeerr, korang pun tahu kan, bab pujuk memujuk ni Alin slooowww ckit nak gerakk.. Alahaii.. Takkan nak biar je, 'dear' aLIN TUUU..HUHU  .. 
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Ahad, 20 Januari 2013

Entry 11.25 mlm


Assalamualaikum,.. salam sejahtera, salam perpaduan dan salam satu Malaysia.. wahh, xpe kan.. apa kabar suma para readerssss? mesti baik2 kan3 ?..hehe .. jap, hmm, skrng menandakan jam 11.09. haih, lama gak dah Alin tak update blog ni. Ntahla, malam ni tgn gataii nak mengupdate nye.. sbb Alin tahu korang mesti tertunggu-tunggu entry Alin.. ecewah, perasan.. mana korang la.. Tak kisah .. So, back to our topik, malam ni nak story pasal.. pasall.. mcm, mcm la.. nak dgr ? eh, macam la korang dgr, bukan baca ke.. haha ..ok !

First Alin nak story pasal Alin dah kerja !!
- kira2, dua ari yg lepas la keja.. hmm, nak kata keja nya ok, memang ok pun, nang kata keja tu susah, tak adela susah mana, nak kata keja tu membosankan, takde gak.. blh kata keja tu ok ok la.. gaji pun ok.. Cuma satu je kaki sakit..hehe.. tp, takpe arhh.. lama2 biasa gak.. Tu bagus ayh tlng cari kerja, klu tak sampai sekarang ler Alin 'tanam anggur kat rumah' hahaha.. ataupun jd babysitter.. huh, klu jd babysitter pun gaji nyee tak de la besar gaji keja sekarang ..haha.. erm, blh kata keja tu bez la, ada gak kawan.. tauke tu pun ok.. tak de la garang..hehe.. tp, eh.. byk btul tp nyee.. tu arhh.. ada penah ckit2.. mana tak nye kena bangun awak kol 7 tu Alin dh bngun, nak siap lagi, sarapan lagi.. nasib baik la tmpat keje Alin tu tak jauh..hehe.. 

Second story ..
- Alin sejak keja ni mcm dh xpandai nak bagi masa dh .. balik rumah terus rasa nak landing.. buat kerja ckit.. alahai, merungut ya amat.. ntahla, mybe sebab first time rasa susah kerja.. tu sebabnyeerr.. hoho .. 

Third story 
- Hari ni sedih gak kawan ajak makan kat umah dia.. Tp, kita tak g la.. nak cycling kat sana blum pasti sampai.. Alin pun ari ni tdo.. dan tido.. sleeping beauty katakan.. Euuu,ahahhaa .. Petang tadi pun hujan.. memang mustahilla nak g sana.. transport pun tak adaaa .. btw, I really miss my friend right now.. sejak dh keje ni susah betul nak jumpa.. dah la dlm sbulan 2ari je cuti.. Takpe2, kita simpan cuti tu..hehe .. 

And de last one storyy....
- ini bukan story ler, nak tanya gak.. Alin ni pelik ek,.. dah memang macam tu perangai Alin.. kadang2 Alin sndri tak perasan perubahan perangai Alin.. Betul ke orng cakap manusia ni berubah mengubah perkitaran ? .. hurmmm.. tak kott.. mybe kott.. eh mana la.. Tak kesahh arh, Yang penting lepas ni tak nak buat benda yg orng tak suka.. Terutamanya buat my mum risau, my dear rasa kita dh berubah ke.. Tak mau2... So, Alin jgn buat lagi.. No..no..noo.. ok la, Alin stop dulu ye story nyerr.. Rasanyee dh pnjng sgt Alin type ni..hehe.. ok..daaa..

:: Macam biasa, typing error buat do knw je,k .. hehe .. im sorry.. Tc ! ::



Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Sabtu, 12 Januari 2013

1st entry in 2013


Assalamualaikum semua,
     rindu rasaya tak update blog ni.. sorry la, baru sekarang terfikir nak update blog ni.. Itupun sebab Alin mlm ni boring, double n triple superbb boring laa.. Alin pun tak tahu kenapa.. Ini rasanya kot rasa orang dah tak sekolah lagi.. Tanam anggur kat rumah je.. Nak keje, orang yg kena ganti tu belum kluar lagi.. So, tunggu je lah.. Whatever it is jawabnya kena SABAR.. kan3 ? .. hehe .. Takpe, menganggur pun duduk rumah ada gak keje, jd babysitter ambil upah jaga adik sendiri pun jadi la yerr.. ahaha .. nasibla, nama pun orang nak cari duet.. bukan makksud niat tu tak ikhlas, cuma terfikir je dengan cara ni je nak dapat wang saku.. Laenla time2 sekolah dulu, hari2 blh kata tak minta pun duet masuk.. Ni, dah habiss sekolah.. hampehh.. pokai bebenor ni..ahaha .. Ish, arghh.. boring nyeerr.. boleh tahan gak boring malam ni, eh, cakap kat korang pun, korang mesti kata 'ada ku keshahhh,' kan3 ? .. ( opss, slh eh.. main2 je la.. mana ler tahu korang cakap macam tu kan, .. ) 
Erm, nak cita ape eh kat fb ni ? aha, lupa nak say Happy New Year.. haha.. lambat betul nak wish epy new.. tp, maseh sempat lagi,kan ?.. mana2 la, juz wishh okayy .. What ? korang nak cita tau cita ape mlm ni ? Pasal Alin ? Im fine, tq even my mind sarat dgn prob .. tp, malas arh nak pk prob2 ni.. buang masa I je,kn .. Juz forget abt it.. Actually, Alin nak share prob with Alin punya bff.. Tp, look like dia mcm not in mood.. mana la.. Alin pun tak nak la ganggu dia.. juz give her some space .. klu dia rindu pandai la cari Alin kan, wasehhh.. mcm la dia rindu kat Alin ni.. Yelan, Sapa la yg sudi rindu dgn Alin ni yang kadang2 membosankan.. ahaha .. Foyuuuu, boleh tahan gak Alin story2 mlm ni .. ok la, stop sampai sini je lah Alin cita.. Blur2 dh .. Alin update ni pun saja untuk hilangkan boring.. Kalau tak puas bc entry ni gak, tunggu entry seterusnya,k .. yg ntah kapan akan mucul lagi.. Ecewaahhh ..ahaha..ok2.

:: Lama tak tulis ni, klu ada yg ter typoss tu, harap dimaafkan la..ahahaha .. Assalamualaikum, harap terhibur dgn entry kali ni. See ya, ::
Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

Sabtu, 28 Disember 2013

Night before back t0 Betong

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 9:42 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum, salam sejahtera yaa, entry kali ni aku tak tahu, and tajuk nya pun suka hati aku menghentamnyee.. hmm, Cuti seminggu sempena Krismas. yaa memang best.. Back to Sarikei, wuhoo excited giler nak jumpa family, nak jumpa si ehem tuu.. Kata nak spend time la kan, tp.. last2 apa jd meh.. only two dayss spend time dengan dia.. sebabnyee dia ada kerja.. Hmm, so so so so so takkk suka,, .. tapi nak buat macam mana kan.. dh keje, faham je laa.. But now, aku rindu dia sgt.. habis dia tak reply pun mesej kita, huhu.. bz nye awakkk.. kalau bz pun balas la balik wish morning kita tuu.. dh la esok dh balik betong, dia pulak nak balik ck, hmm so sad .. Harap je nak jumpa, last2.. bla bla bla... memang entry geram sgt kkk.. sbb aku tak tau topik ape aku nk share.. sebel bangettt.. okayla, tu je nak update.. hihi .. sorry.. luahan perasaan sebentar, habis orang yg dimcz nggak balas sichh.. daaa.. jumpa di entry seterusnyaa...

Jumaat, 22 November 2013

Kawan Vs Kekasih

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 9:26 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum, hello para pembaca  ..

 Tajuk entry kali ni ialah 'KAWAN VS KEKASIH' .. saya terfikir nak tulis entry dengan tajuk ni sebab, .. petang tadi.. Saya outing dengan kawan, dan saya punya Mr Buchuk.. diorang berdebat pasal kawan atau kekasih,yg mana lebih penting ? Dan lepas tu diorang siap suruh saya pilih antara diorang ? berapa banyak sayang saya dengan diorang .. What? sampai nye hati tanya soalan macam tu .. Saya ni ibaratnya tersepit dI tengah, disuruh pulak buat pilihan.. hey.. sukarnya.. hmm, nak sangat tau kan apa yang saya pilih kan .. kekasih or kawan ??

hadirnya seorang KEKASIH sejati sebagai pelengkap kehidupan dan mengisi kekosongan hati ...
hadirnya KAWAN sebagai sahabat sejati ...berkongsi segala suka duka dan teman sepermainan dan belajar ....


Jawapannya :
Kawan, bagi saya memang penting.. Sama jugak dengan kekasih..
Tapi kan, kalau difikir balik, .. kekasih memang lebih penting. 
Sebab saya pernah terbaca satu article ni .. 
Dalam article tu dia kata mcm ni .. 

"Well, cuba korang jawab soalan-soalan dibawah dengan jujur untuk mengetahui samaada aku silap atau korang yang silap; "
  • Setiap malam sebelum tidur. Korang mesti akan sms si dia dan wish “ Gud nite baby/mama/ling/ucuk/sayang. Nanti kita jumpa dalam mimpi yea?  Adakah korang akan buat yang sedemikian kat kawan-kawan anda? 
  • Sehari tak berjumpa dengan si dia. Confirm anda macam gila bayang kan. Makan tak lena. Tidur tak kenyang. . Kalau anda tak jumpa kawan anda dalam masa 1 hari adakan anda akan jadi macam ni? 
  • Korang akan melayan si dia sebaik mungkin apabila pergi date dengan si dia.lemah lembut, sopan santun dan sebagainya. Adakah anda akan melakukan seperti yang serupa kat kawan-kawan anda?
Majoriti semua soalan tu betul menyatakan kekasih sememangnya penting. Lepas tu, dlm article tu cakap, ..
Masa selepas anda kahwin. Adakah kawan-kawan memainkan peranan penting bagi anda? Adakah kawan anda orang yang akan menjaga anda? Menjaga family anda? Adakah kawan yang akan sanggup spend time untuk anda masa sakit 24/7? Tentunya tak .. Sebab diorang pun masing-masing dah ada tanggungjawabnya juga,kan ..  

Tapi, kawan tetap penting sebabnya dekat kawanlah kita berkongsi pendapat, Berasal dari kawan jugalah wujudnya perasaan sayang dan cinta . Iaitu suatu perasaan yang susah digambarkan. Hmm .. 
Susah sebenarnya untuk saya membuat pilihan. Sebenarnya bagi saya kedua-duanya memang penting untuk menceriakan hari-hari kita. 

Akhir kata dari saya, .. sayangi kedua-duanya.. Tanpa kawan dan si dia saya tak seceria ni .. Love you ;)

Selasa, 19 November 2013

Marah Ke ??

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:41 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini

Hye, Assalamualaikum semua .. ntah kenapa malam ni tiba-tiba datang pulak idea nak update entry kali ni .. hmm.. Yelah, sebab dah lama sangat mengasingkan or menjauhkan diri dari menulis entry dalam blog ni .. Selalunya, kalau boring je baru terfikir nak update blog, kan ..... Yaa .. 
So, back to the topic, actually, saya tak terfikir pun nak bagi nama entry kali ni "MARAH KE??" .. maybe sebab this week saya rasa nak marah je.. ya3.. whatever .. Ntahla, saya tak tahu sejak kebelakangan ni selalu sangat nak marah.. terutama sekali dgn si " Dia " tu .. habis dia tu.. geramla... Tapi, lepas dah habis marah, saya bukannya rasa puas pun, tiap kali dia bersuara bukan nak menyejukkan hati but memanaskan hati adalah.. Ya, I admit it, dia memang jenis tak berapa pandai nak pujuk perempuan.. Nampak sangat la my dear, habis tiap kali saya merajuk.. satu benda yang si dia akan buat ambil jari dia, and then cucuk kat perut kita sampai kita shok, freak out .. Oh myyyy, and then dia siap bole ketawa lagi .. hmm.. Memang la dia tuu.. Saya marah bukan sebab apa pun, saya rasa bosan, sunyi, .. kawan pun jarang dah contact.. dah tu, tak lama lagi, in few dayys.. nak sambung belajar lagi.. tengok si dia asyik dengan kerja dia... Busy nye my bla..bla... Sekarang message pun jarang.. I miss you la, so so so much .. tapi, takpelah, ada masa jumpa.. kadang-kadang saya terfikir saya pun salah sebab tak pandai nak kawal emosi marah tu.. Bukan niat tak faham, tapi .. itulah, ntahla.. saya sendiri tak tau.. But now, takdala saya nak marah marah lagi, just mulakan hari-harimu dengan senyumannnn .. ;)
And last nak share la something, about maksud marah .. Haha, sorry kalau bahasa Bi saya tak berapa nak profesional, kan .. tak kesahla.. yang penting apa yang saya update ni dapat sampai kat korang, my dearestt felloss.. AdA ke yang bac ?? Okay .. tanpa buang masa..
Apa yang saya tahu marah ni maksudnya adalah satu perasaan panas hati, tidak puas hati dan berasa berang . " Hmm, siapa yang tak pernah marah ? Semua manusia boleh dikatakan rata-ratanya pernah rasa bagaimana marah tu .. Di sini terdapat pelbagai character marah dalam diri manusia. Contohnya 'marah sayang' , 'marah dendam' , 'marah main-main', 'marah sedikit' , 'marah banyak' , 'marah tak dapat ', 'marah seorang guru kepada anak murid', 'marah mukmim kepada orang kafir' dan banyak lagi warna-warni marah yang ada pada manusia. 
Tetapi, apakah yang membezakan kemarahan-kemarahan tersebut ?Jawapannya ialah " KEIKHLASAN DALAM MEMARAHI " inilah yang membezakan baik buruk sesuatu sifat marah yang ada dalam diri manusia.
Perlu difahami bahawa manusia itu asalnya tenang / kosong, ia tidak marah, sebenarnya manusia itulah yang mendorong dirinya untuk memarahi dengan corak yang dirasakn puas. Kerapkali kita lihat orang yang marah dia mengasingkan diri atau mendiamkan diri .. Terbukti, manusia yang mendorong kemarahannya. Perlu selalu ingat bibit-bibit kemuliaan yang ditanamkan oleh ujian dalam diri manusia tidak akan tumbuh kecuali disiram dengan air kesabaran.
Wah, bukan main lagi sayan mengupade ni... hehe, niat baik ingin berkongsi .. Jadi  ,   harapan saya, semoga hari ini ketabahan dan kesabaran menemani kita dan InsyaAllah hari esok Allah akan menganugerahkan azimat pengubat luka semalam .. sekian terima kasih, ..


:: Kalau ada typo, sorry ye korang.. daa, jumpa di entry seterusnya ;) :: 

Isnin, 14 Oktober 2013

Terjaga dpd tidur ..

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 11:18 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum ..

Selamat pagi dan Salam Aidiladha kepada semua .. Actually, saya ni terbangun daripada tidur .. dan matanya ni tidur balik.. tapi, kejap lagi kot sebab nak update entry baru ni.. Hmmm, malam yang sunyi kan .. Ecewah, malam pulak sedangkan jam dah pukul 2.04 pagi .. Well2, ada orang hairan ke.. Mr Buchuk kita time ni mesti sedang sibuk melayan mimpi tuu ..kalau dia ada dekat sini, siram guna air , biar bangun sama.. ( nakal gak saya ni.., ish beraninyee story pasal dia kat sini .. tak pasal2 esok kena boo..hehe, ada ku kesah ) btw,  Hmm, kesian betul dengan My Mr Buchuk tu dahla baru baik demam, kepenatan pulak tu .. Tadi hampir je nak gaduh, nasih baik saya ni cepat2 kasi air bagi dekat dia, biar sejuk sikit.. hehe .. 
Ntahla, sejak dia busy, kan .. Mula lah balik rasa sunyi macam dulu2.. 
"huh, Wahi2.. kan nanti kena tegur baru tak.. Orang kan dah kata kenalah faham.. busy tu sebab kerja bukannya apa pun .. "
" Iyelaaa, busy .. tau .. "

Hurm, tak kesah la dia busy manapun, asalkan dia ingat saya yang chomey ni .. jap2, chomey face ...
CHOMEY KAN !!!
Ntah ape2 la yang saya update ni .. 
Okayla nak sambung tido.. daaaa ...

 

Ahad, 22 September 2013

I'm Back !

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:55 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua ....


 Finally, Im back here untuk sambung balik update blog ni. Ya, korang mesti hairan kan, Mana pergi tuan punya blog ni Menghilang.. hehe .. Sebenarnya, saya tak hilang pun just malas je.. haha.. Tahu-tahu je la saya ni macam mana. Okay2, Saya minta maaf sangat-sangat sebab lama tak update entry yee.. So, Actually, saya dah seminggu balik ke Sarikei. Hello Sarikei, see u again !! Kenapa ?? takde la, sebelum ni, Saya kan study Tourism di Kuching, but now, Saya dah berhenti study dekat sana.. Mesti korang nak tahu kenapa.. Heyyy, wait .. Saya berhenti study bukan untuk suka2,okayy.. Saya Ada rezeki lain tu yang berhenti sebab bulan 11 ni saya daftar dekat poli .. dalam bidang yang sama juga iaitu Tourism Management. Banyak juga la orang tanya kenapa saya kenapa tak apply uitm je.. Bukan apa saya taknak apply uitm tp sayang kan, sebab sebelum ni saya study about tourism juga kan, yang membezakan bidang tu ialah sijil dengan diploma je.. Sekurang-kurangnya saya dah banyak belajar pasal basic tourism, jd tak susahla kalau macam tu. Sayang kan, kalau kita tolak rezeki yang dah ada di depan mata. ;)Okayla, kalau ada cerita lagi.. kita jumpa lagi. see yaa !! xoxo

Selasa, 30 Julai 2013

I'm not okay

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 3:18 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum .. 

Hari ni Alin nak share lah dengan korang ape yang Alin rasa sekarang ni .. Ish, tak tahan sangat rasa ni .. Air mata dah keluar ni, ;'(, dahla semalam Alin ada masalah, penat.. mood tak berapaa.. Dapat kol dari si dia, Alin rasa eppy sangatt.. Boleh kata hilang sume masalah, .. Tapi, dia pulak yg tak happy.. Alin pun down dah, spoil terus mood .. Lepas tu, boleh kata yang Alin ni tak pernah paham dia.. Apa yg Alin tak paham ?? .. Dia suka samakan Alin dengan orang lain.. Memang betul la ape yg Alin rasa, Alin tak penting kot .. yang paling Alin terasa hati, dia boleh cakap jangan cari dia lagi .. Berderai terus air mata ni .. Oh no, lama dh rasa tak keluar air mata mcm tu .. Ape, dia ingat Alin ni patung ke .. takde perasaan.. cakap sorry, lepas tu buat lagi .. huhuhuhuh .... sedihnyeeee.. Update entry ni pun mengalir jak air mata.. Aihhh, sakit rasanyaaa .. please la, takmau mcm ni .. tak sukaa.. Dahla Alin perlukan dia, tp dia pegi mana? seharian tak mesej.. memang dia taknak Alin cari dia la tu .. Okay la, itu yg dia mahu, Alin buat .. Update entry ni pun bukan dia baca, Alin kan tak penting .. ..........................

Okayla, smpai sini je entry kali ni .. Sorry, entry ini sekadar meluah rasa  yang terpendam..

Ahad, 28 Julai 2013

Sesi luahan perasaan geramm !

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 3:36 PTG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum,

 hari ni pagi2 lagi Alin rasa takde mood, bukan dari pagi ni je.. dari malam tadi.. ni suma pasal perangai perempuan2 yang tak berapa nak matang dekat rumah sewa ni .. Umur dah 19,tapi perangai.. Ya ampun perangai mengalahkan budak2.. Alin bukan ape, sekali2 nak jd budak2 takpe la jugak, ni tidak.. Yang paling Alin tak suka, keluar malam2, balik pagi2.. apakah ?? bagus xboh pulang, lepak jak.. xpelu ingat nak belaja agik bha.. Yahh, geram aih .. Yang paling Alin tak suka, time buat assignment, dah sah2 lecturer bagi kerja berpartner, tapi Alin gak yang kena buat sorang2, bagus xperlu buat kerja berpartner.. Sakit na ati.. Sudahlah buat assignment last minit, paling pantang , buat assignment tak serius, orang buat dulu kerja ya baru fikir nak enjoy.. Eeee yeee, dahla gatai, menyampai adohh dengan perangai dia orang.. Katanya dah ada gerek, tp rupa mcm orng xda gerek .. ni ny nak bena bahh .. Cuba malu sikit bah dengan orang yang muda ckit dari tak orang, tuk x .. Nang patutla penjaga dekat rumah sewa tuk xberapa nak suka dengan perangai takrang.. Eeeee, geram .. tengok, time pagi2, bulan puasa gik ya mrepak situk .. tak sabar rasa nak pulang, pressure, stress aku dengan orang dekat sini .. Lain kali mun ada assignment takda nak tolong orang cam ya gik .. buang masa, aku juga yg rugi bah.. w/pun ya roommate sendiri.. Ada saya kesahh, bukan niat nak jahat dengan orang, dengan cara ya kali baru boleh sedar kali .. Kalau dah tak sedar lagi, ndak sayaa tau aih,.. Alin dah cukup masak dengan perangai orang macam tuu, diberi betis mau paha.. apa ka??.. jangan fikir hal sendiri je, fikir gak perasaan orang, time senang lupa, time susah.. mengada-ngada nak minta tolong orang. Alin buat assignment takda buat susah kau, w/pun kau partner dalam assignment yaa... Ish, nang patut lecturer aim kau bah, bagus la kau xduduk sebelah aku gik.. Aku lebih suka buat kerja sendiri, dari buat kerja dengan orang yang pemalas,.. Semua idea assignment bukan kau yang buat, semua idea aku.. Kes malam tadi satu hal, dah tahu assignment belum siap, sibuk gak nak enjoy sambut birthday girl orng sebelah..sudahla guna laptop aku.. Weyyy, Assignment ya siap dolok bhaaa.. busy jak nak enjoyy, kau nak nangga glak aku marah, rasakan .. Memang tak salah pun kita nak enjoy, tapi berpada-pada bah, time main2, time serius2.. tuk x, aku tengok boleh kata tiap kali ya aku tengok kau enjoyy, xda rasa takut langsung.. Hairan juga aku dengan orang macam kau .. Eh, sudahla.. lega rasa dah meluah dekat sini, sayang xda punching bag, kalau ada memang dah kenaaa.. gEram sayaaa .. 

Hurm, sorryla para pembaca semua, entry kali ni sekadar meluah sahaja di pagi hari .. =)

Sabtu, 6 Julai 2013

Kena buli boyfriend

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 10:30 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum, sekarang dah jam 1.15 am. Arghh, kena buli buah hati .. time2 mcm ni orang tidur, boyfriend suruh nyanyi pulak .. huhu. jam mcm ni pulak dia buli saya..  kesiannye,.. So, nak buat mcm mana lagu je la.. nama pun sayang.. Tapi, bila lepas dh nyanyi blh pulak dia ketawa.. Mak aii, dh bagus Alin nyanyi.. dia ketawa pulak dhh.. tahu la piching kita lari.. bukan main lagi dia ketawaaa yee .. Okay, fine .. n then lepas tu Alin pulak majuk.. so, masa untuk membalasnyaaa.. dia pulak kena nyanyi.. lepas dgr tu.. haha.. Alin pula yang ketawa.. lawaknyee.. So sweet .. haha .. okayla, nak cita ni je.. share2 ckit. ;)

Khamis, 4 Julai 2013

Pengalaman 1st time belajar

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 2:20 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum semua n salam sejahtera ;) 
    
  Sedang buat apa korang semua? Sorry la baru hari ni ada masa nak update entry kali. Sebenarnya dah lama dah nak update, tp itula, byk sgt prob.. ni pun update guna kazen punya laptop. Nasib baik tinggal kat tmpat yg sama. Senang sikit. Tujuan meng update ni saja jeee .. nak share kat korang ape yg Alin buat sekarang ni. Alhamdulillah, Alin sekarang dah sambung blaja kat KOLEJ KOMUNITI KUCHING. Walaupun dekat kolej, bukan kat uitm or unimas Alin bersyukur la.. sekurang-kurang ada peluang belaja. Alin nak tunngu intake 2 je, tp lama sgt.. Takkan Alin nak buang masa. Nak kerja parent tak suruh. So, dh kena ni, Alin tak pikir panjang ,, terus je terima.

Hmm, mula belaja kat kolej, boleh tahan juga la nervous nyee,.. Oh lupa, Alin kat kolej ambil sijil je, Sijil Pelancongan daN Pengembaraan. Lepas tu baru ambil diploma setahun. Mula blaja hal pelancongan, mak aii ingatkan senang, rupanya tidak,,.. banyak benda juga yg perlu Alin ambil taHU.. Contonya macam, speaking, mesti pandai bercakap dgn orng.. Setakat ni Alin dh belajar pasal Perkhidmatan Pelanggan Pelancongan. Susah nyee, kalau korang nak tahu, Alin 1st time time kena suruh lecturer present kat depan. Adohai, rasa nak tergugur jantung.. Mana tak nya, kena bercakap dgn pelanggan,tourist.. adohai.. Harap lepas ni, bole la daPat present dgn lacar ye, doa2 kan laa.. AMIN.. =)

Okla, setakat ni je la Alin story molly.. kalau da apa2 cita, kita inform.. nak komen boleh, dipersilakann.. ;)

:: p/s - kalau ada salah type ke, sorry yee ;) ::

Khamis, 13 Jun 2013

Stalker

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 8:09 PG
Reaksi: 
2 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum semua, apa kabar ? lama tak update blog ni.. Secara jujurnya Alin memang mood malasss giler nak update blog ni.. Tapi,ntahla.. malam ni terfikir pulak nak mengupdate nyee. So, korang layan la topik Alin malam ni.. Topik malam ni tak adalah menarik sangat.. just nak share je, drpd takde buat ape2,kan3? So, check this out ...

Topik kita malam ni adalah STALKER..  hmm, semestinya korang tahu kan stalker tu ape .. kalau tak tahu meh saya jelaskan . Sebelum tu, saya takda lah nak explain detail sangat.. Itu berdasarkan kefahaman Alin sendiri.. okay.
Stalker tu maksudnya pengintip,penghendap orang lain dalam diam. Hmm,seronok ke jd stalker ? Kalau Alin, seronok la.. sebab kita hari2 stalk dia,kan.. tak kira la melalui fb,twitter or blog.. Honestly, dulu memang Alin selalu stalk byk orng..Tak kira perempuan atau lelaki.. Tapi sekarang,tak.. Sekarang Alin just stalk fb sorang je.. Tu fb my mr buchukk..hehe. ;D nakal kan.. Ep, tapi Alin stalk bukan sebab tak caya dia,k.. Saja je nak tau aktiviti ape dia buat.. tAk salah,kan.. Itu kalau Alin yg stalk orng..
Hmm,kalau orang stalk Alin,macam mana nak tau ek? Eh,ada ke orang nak stalk.. I dont think,sooo.. sbb bukan ada ape2 pun ,kannn..
Okayla, Alin stop sini kalau pasal stalk2 ni.. no point la pasal ni.. mwahaha.. okay,
see you all in the next entry, bye ;)

Ahad, 28 April 2013

Catatan Tanpa Tajuk

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 8:32 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum semua .. Lama ye Alin tak update blog ni.. Alin tak tahu ape yang Alin nak tulis sekarang.. Alin tak tahu nak luah dgn sapa.. Alin pun tak tahu ape yang Alin fikir..Untuk ke sekian kali nya malam ni Alin tulis dengan perasaan.. Jatuhnya air mata.. Selama ni Alin selalu tulis dalam dalam diari, tp, sekarang Alin dah lama tak tulis diari.. Alin selalu main pendam. Sampai satu tahap, malam ni Alin tak dapat tahan lagi .. Mata ni air mata ni tak habis jatuhhh.. Alin pun tak tahu kenapa.. Yang Alin tahu sakit rasanya..

Tapi hari ni, Alin betul2 gembira sangat sebab kawan2 Alin usaha nak hiburkan Alin.. Siap warning jangan biarkan Alin termenung.. takut mood Alin spoil.. Di orang bawa Alin keluar jalan2, drif keta sana sini.. jalan2 kat kampung seberang, memang happyla, jalan2 kat Taman Susur Jambu.. walaupun jalan nya dari kol 3 sampai 6.30, Alin dah rasa happy, syukur dapat kawan macam korang. Terima kasih sekali lagi sudi luangkan masa bersama. Alin  rasa masa tu mcm tak nak pulang rumah, sebab Alin tahu kalau Alin balik rumah, Alin akan lonely, nangiss.. kalau boleh kan, nak je Alin merayu dengan air mata ni, please im begging you, jangan menitis lagi.. 

okayla sampai sini je, Alin nak type byk pun tak dapt.. 

Ahad, 17 Mac 2013

POSITIVE

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:03 PG
Reaksi: 
2 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum semua,para pembaca .. Apa kabar? sehat ke? kalau tak sehat tu cepat2 ler mamam ubat tuu, tak susahnye mam ubt, senang je, tak mau la tengok pembaca blog Alin sakit2, tak suka arh.. Yang tak sakit tu pulak jemput ler layan entry Alin yg tak seberapa ni. Btw, Alin nak say sorry la kat korang sebab lama menyepikan diri, nak kata Alin MALAS noo okay, juz tak ada idea je nak update..

Okay, berbalik ke topik yang UTAMA .. Erm, entry kali ni Alin nak share sikit info pasal orang yang positif ni.. Jadi positif ada orang kata senang je, ada orang kata susahnyee nak positif.. Sebenarnya, nak jadi positif ni tak susah.. Ianya bergantung dengan diri kita sendiri.. Sebab kita yang mengawal jalan pikiran kita.. kalau kita dah set otak kita pikir yang bukan2, jadi bukan2 ler benda tu .. dan kalau kita set perkara baik, Insha Allah benda tu akan jd lebih baki.. Tak mustahilkan.. hmm.. 
Entry kali ni Alin nak share gak tips yang Alin baca pasal positif ni.. Jadi tak salahkan Alin nak berkongsi.. So, check this out, chewahh.. =)

Tip Berfikiran Positif untuk Lebih Bahagia dan Lebih Sihat Minda


1.      Kenalpasti pemikiran negatif yang ada dalam diri sebelum ia menjadi akar umbi. Jika anda rasa mood anda kembali suram, berhentilah daripada berfikir tentang mereka sebelum anda tunduk kepada mereka. Kawal emosi anda, jangan biarkan emosi mengawal anda.

      2.      Berkawan dengan orang yang berfikiran positif. Secara tidak langsung, anda juga akan berfikiran positif.

      3.      Orang yang berfikiran negatif boleh menjangkiti orang lain. Jadi, jauhkan diri anda daripada orang yang selalu berfikiran negatif.

      4.      Bersenam dan makan makanan seimbang. Jika anda nampak hebat dari segi luaran, sudah tentu dalamannya juga hebat dan bagus.

      5.      Rajinkan diri untuk mengemas dan menyusun barang-barang anda. Anda harus dikelilingi oleh benda-benda yang anda suka dan membuatkan anda rasa hebat. Contohnya  gambar keluarga, buku kegemaran, pokok hiasan, gambar kesenian atau apa saja yang bermakna buat anda.

      6.      Jika ada seseorang memberitahu anda yang anda tidak boleh melakukan sesuatu, maka ambillah ia sebagai cabaran dan buktikan kepada mereka yang anda boleh melakukannya. Ini adalah peluang kepada anda yang mana mereka tidak boleh atau takut untuk melakukannya. Jika anda menunjukkan mereka ia boleh dibuat, mungkin mereka mendapat sumber inspirasi daripada anda atas kejayaan yang anda perolehi. Anda boleh menjadi contoh kepada mereka untuk mereka berfikiran positif.

      7.      Apabila anda merasa sangat kecewa dengan kehidupan anda atas segala nasib malang yang menimpa anda, anda harus mengingatkan diri anda bahawasanya semua itu adalah dugaan daripada Tuhan yang hanya menguji kita. Yakin bahawa pasti ada hikmah di sebalik apa yang berlaku.

      8.      Jadilah sukarelawan dengan melibatkan diri dalam kerja-kerja kebajikan. Bukan sahaja anda menyedari tentang orang yang mempunyai masalah lebih besar daripada anda, namun terdapat keadaan emosional dan kerohanian yang harus anda alami ketika membantu mereka.

      9.      Hilangkan tekanan. Masalah anda akan menjadi lebih besar jika anda selalu dalam keadaan tertekan. Dengan itu, jauhkan diri anda daripada tekanan.

      10.  Teruskan berfikiran positif. Memulakannya adalah mudah. Cuma mengekalkannya adalah cabaran. Jadikan ia tabiat anda untuk sentiasa berfikiran positif sehingga ia menjadi sebahagian daripada hidup anda.


Hah, korang dah baca tips nya kan, Alin harap dengan ape yg Alin share ni bermanfaat.. Tak salah kita ubah jd yang lebih baik. okayla, Alin gerak dulu.. Sebelum tu, kalau ada salah type je, im sorry. -



Sabtu, 23 Februari 2013

10.44pm [ 23/2/13 ]

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 6:46 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum to all of you,readersss.. yahhh. byk reader tuu,.. [mood tak blur2 malam ni ] eeweee.. Actually, Alin malam ni mood tak berapa sangat, kepala ni still pening.. ntah ape la ntah.. ubat dh berapa biji telan dh malam ni.. Tak kesahla, orang pun mana ada kesah..hURM,.. dahla boring tau tak.. Mybe dgn update blog ni terubat sikit hati yang nak tertawar ni.. adess.. nasibla, memang dah nasib Alin kot hidup macam ni.. Penuh dgn kesunyian.. Alahai, Bunyi sedih bebenar ni.. 

Dahla aktiviti hari ni tak seberapa, Hari ni just dduk dekat rum, mcm biasa la kerja perempuan, routine yg sama senantiasa, takkan bole mengubahnya.. Cewahh.. Lepas tu, ni memang kerja yg bole kata tiap2 hari buat, terperuk dalam bilik ditemani dgn origami kadang2nya, ditemani lagu, on9 fb guna phone kalau tak pun baca novel.. Dan lagi satu.. layan je sume benda tuuu, tertido smpai tak sedar jam dh.. Psikologi ada mengatakan orang yang selalu tidur ni orangnya yg selalu sedih .. Iye ke ? mybe.. Mybe Alin tido nak rest kan minda ni dari berfikir banyakk.. Arghhhh.. And then, petang tu, Alin join famili hang out kat luar.. Pergi Taman Tasek.. Alin tak joging.. just jalan2 tenangkan pikiran.. Hurmm.. Ntahla, otak melayang ke mana dh masa tu... hhmm.. ok la, Alin stop sampai sini, jumpa korang di lain entry ..

:: Macam biasa, ada salah ke taip ke, paham2 je la.. Assalamualaikum ::

Jumaat, 22 Februari 2013

entry tanpa tajuk

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:26 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum, semua para pembaca yg setia. Apa kabar ? Iye, Alin akui sejak 2 menjak, 3 menjak, bermenjak-menjak ni Alin malas nak update blog. Ntahla, nak kata Alin ni tak ada idea nak update entry, tak jugak.. Tapi, mood Alin masa ni tak berapa nak baek.. Mungkin sebab banyak fikir kot.. Hmm, Kadang2 Alin pun tak tahu ape yg Alin pk, kadang2 sampai pening kepala ni dahh.. hmm..

Hmm, dahla malas Alin nak pikir ape2.. So, nak cita gak hari ni Alin buat ape??
Hari ni Alin tak adalah buat ape2, juz duduk rumah, jaga Ayyan yg demam.. Masa sedang jaga tunggu mcz My dear tak da gak, busy kot.. Takpe, faham.. Lepas tu,.. tiba2 dpt mcz dari Hawa munta kita agak dia kat Iglool.. Mulanya Alin kata taknak, tak dpt sebab jaga Ayyan.. Parents pun bukannya ada kat rumah.. Tapi, last2 g juak, sebab BOSAN DUK UMAH.. Kebetulan time tu , mak pun dah balik rumah.. So, dapat la Alin keluar agak Hawa.. Erm, Alin g sana dalam kol 2 mcm tuu smpai kol 5 lebih lepak kat sana.. Terfikir gak nak balik awal,.. Tapi, balik awal pun tak ada guna gak.. boring, hp pun xda orng mcz.. hurmm, duduk kat Iglool epy gak, ada hawa ngn ika hiburkan hati.. hehe.. dgn perangai mereka yg gila2 tuu.. 

Yelah, tak guna dlm sehari tak ada gelak ketawa.. Bak kata Erika dalam novel Bait-Bait Kasih 'Hidup tanpa Jenaka, adalah seperti lukisan tanpa warna.' 

Selasa, 5 Februari 2013

Do knw ??

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 6:23 PG
Reaksi: 
2 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum .. jumpa sekali lagi semuanya, Malam ni Alin muncul balik dengan entry yg baru .. Tapi, malam ni Alin tak tahu la tajuk entry Alin malam ni.. Alin tulis ni pun mood pun tang blur2 je.. Nak share korang gak ape yg bermain dalam minta Alin ni.. Alot of question around me.. Actually, Alin pk kan 'dear' Alin ni.. Lepas subuh tadi , dia terus tak de bunyi.. tiga kali Alin text dia, tapi, takde respon langsung.. Alin nak kol dyee tp, tak berani.. Oh myyy, macam mana ni, Alin pk2 gak, yg Alin ni ada buat salah ke, ape ke.. tak perasan pulak ada salah.. hmm, Alin buntu ni kawan2.. nak buat ape yee, .. kalau marah pun Alin cuba dah minta maaf, tapi no respon gak.. Ya Allah, ape ni.. susahnyeerr, korang pun tahu kan, bab pujuk memujuk ni Alin slooowww ckit nak gerakk.. Alahaii.. Takkan nak biar je, 'dear' aLIN TUUU..HUHU  .. 

Ahad, 20 Januari 2013

Entry 11.25 mlm

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:26 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum,.. salam sejahtera, salam perpaduan dan salam satu Malaysia.. wahh, xpe kan.. apa kabar suma para readerssss? mesti baik2 kan3 ?..hehe .. jap, hmm, skrng menandakan jam 11.09. haih, lama gak dah Alin tak update blog ni. Ntahla, malam ni tgn gataii nak mengupdate nye.. sbb Alin tahu korang mesti tertunggu-tunggu entry Alin.. ecewah, perasan.. mana korang la.. Tak kisah .. So, back to our topik, malam ni nak story pasal.. pasall.. mcm, mcm la.. nak dgr ? eh, macam la korang dgr, bukan baca ke.. haha ..ok !

First Alin nak story pasal Alin dah kerja !!
- kira2, dua ari yg lepas la keja.. hmm, nak kata keja nya ok, memang ok pun, nang kata keja tu susah, tak adela susah mana, nak kata keja tu membosankan, takde gak.. blh kata keja tu ok ok la.. gaji pun ok.. Cuma satu je kaki sakit..hehe.. tp, takpe arhh.. lama2 biasa gak.. Tu bagus ayh tlng cari kerja, klu tak sampai sekarang ler Alin 'tanam anggur kat rumah' hahaha.. ataupun jd babysitter.. huh, klu jd babysitter pun gaji nyee tak de la besar gaji keja sekarang ..haha.. erm, blh kata keja tu bez la, ada gak kawan.. tauke tu pun ok.. tak de la garang..hehe.. tp, eh.. byk btul tp nyee.. tu arhh.. ada penah ckit2.. mana tak nye kena bangun awak kol 7 tu Alin dh bngun, nak siap lagi, sarapan lagi.. nasib baik la tmpat keje Alin tu tak jauh..hehe.. 

Second story ..
- Alin sejak keja ni mcm dh xpandai nak bagi masa dh .. balik rumah terus rasa nak landing.. buat kerja ckit.. alahai, merungut ya amat.. ntahla, mybe sebab first time rasa susah kerja.. tu sebabnyeerr.. hoho .. 

Third story 
- Hari ni sedih gak kawan ajak makan kat umah dia.. Tp, kita tak g la.. nak cycling kat sana blum pasti sampai.. Alin pun ari ni tdo.. dan tido.. sleeping beauty katakan.. Euuu,ahahhaa .. Petang tadi pun hujan.. memang mustahilla nak g sana.. transport pun tak adaaa .. btw, I really miss my friend right now.. sejak dh keje ni susah betul nak jumpa.. dah la dlm sbulan 2ari je cuti.. Takpe2, kita simpan cuti tu..hehe .. 

And de last one storyy....
- ini bukan story ler, nak tanya gak.. Alin ni pelik ek,.. dah memang macam tu perangai Alin.. kadang2 Alin sndri tak perasan perubahan perangai Alin.. Betul ke orng cakap manusia ni berubah mengubah perkitaran ? .. hurmmm.. tak kott.. mybe kott.. eh mana la.. Tak kesahh arh, Yang penting lepas ni tak nak buat benda yg orng tak suka.. Terutamanya buat my mum risau, my dear rasa kita dh berubah ke.. Tak mau2... So, Alin jgn buat lagi.. No..no..noo.. ok la, Alin stop dulu ye story nyerr.. Rasanyee dh pnjng sgt Alin type ni..hehe.. ok..daaa..

:: Macam biasa, typing error buat do knw je,k .. hehe .. im sorry.. Tc ! ::


Sabtu, 12 Januari 2013

1st entry in 2013

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 6:12 PG
Reaksi: 
0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum semua,
     rindu rasaya tak update blog ni.. sorry la, baru sekarang terfikir nak update blog ni.. Itupun sebab Alin mlm ni boring, double n triple superbb boring laa.. Alin pun tak tahu kenapa.. Ini rasanya kot rasa orang dah tak sekolah lagi.. Tanam anggur kat rumah je.. Nak keje, orang yg kena ganti tu belum kluar lagi.. So, tunggu je lah.. Whatever it is jawabnya kena SABAR.. kan3 ? .. hehe .. Takpe, menganggur pun duduk rumah ada gak keje, jd babysitter ambil upah jaga adik sendiri pun jadi la yerr.. ahaha .. nasibla, nama pun orang nak cari duet.. bukan makksud niat tu tak ikhlas, cuma terfikir je dengan cara ni je nak dapat wang saku.. Laenla time2 sekolah dulu, hari2 blh kata tak minta pun duet masuk.. Ni, dah habiss sekolah.. hampehh.. pokai bebenor ni..ahaha .. Ish, arghh.. boring nyeerr.. boleh tahan gak boring malam ni, eh, cakap kat korang pun, korang mesti kata 'ada ku keshahhh,' kan3 ? .. ( opss, slh eh.. main2 je la.. mana ler tahu korang cakap macam tu kan, .. ) 
Erm, nak cita ape eh kat fb ni ? aha, lupa nak say Happy New Year.. haha.. lambat betul nak wish epy new.. tp, maseh sempat lagi,kan ?.. mana2 la, juz wishh okayy .. What ? korang nak cita tau cita ape mlm ni ? Pasal Alin ? Im fine, tq even my mind sarat dgn prob .. tp, malas arh nak pk prob2 ni.. buang masa I je,kn .. Juz forget abt it.. Actually, Alin nak share prob with Alin punya bff.. Tp, look like dia mcm not in mood.. mana la.. Alin pun tak nak la ganggu dia.. juz give her some space .. klu dia rindu pandai la cari Alin kan, wasehhh.. mcm la dia rindu kat Alin ni.. Yelan, Sapa la yg sudi rindu dgn Alin ni yang kadang2 membosankan.. ahaha .. Foyuuuu, boleh tahan gak Alin story2 mlm ni .. ok la, stop sampai sini je lah Alin cita.. Blur2 dh .. Alin update ni pun saja untuk hilangkan boring.. Kalau tak puas bc entry ni gak, tunggu entry seterusnya,k .. yg ntah kapan akan mucul lagi.. Ecewaahhh ..ahaha..ok2.

:: Lama tak tulis ni, klu ada yg ter typoss tu, harap dimaafkan la..ahahaha .. Assalamualaikum, harap terhibur dgn entry kali ni. See ya, ::
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BliQbLink


MyCapturSymbol




Symbolise cursor

Welcome


My Blog List