My Name, hyee !

Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here

MyWord

:: Jangan kata 'DONE FOLLOW' kalau belum follow ye, please BE HONEST and BE POLITE, TQ ::




Banner

Banner

Happiness is free

Happiness is free

My Question for my visitor

pollcode.com free polls
Blog saya pada mata readerz sume macam mana?
chanteQ cute besh happening oweyz look lonely boring juz only diary Whatever ..   

About Me

Foto Saya
Miss Duranni Alin
Ħʏɛ.. . Ѧαиʏ ρɛσρℓɛ cαℓℓ мɛ Δℓιи σя Ɯαωα. Ƭαρι, ƨαʏα тι∂ακ κιƨαн καℓαʋ κσяαиɢ ωαит тσ cαℓℓ мɛ ωнαт. ƨΔƳΔ ƨɛσяαиɢ ρɛяɛмρʋαи ʏαиɢ мιиαтκαи иσʌɛℓ.. Δ∂αℓαн ƨɛƨɛтɛиɢαн σяαиɢ мɛмαиɢɢιℓ ƨαʏα 'Ħαитʋ Иσʌɛℓ'..ʏɛ κɛ?..ɛн, мαиα-мαиα ℓα..καℓαʋ вσℓɛн, κσяαиɢ ωαит тσ иσω мɛ..ғσℓℓσω мɛ ιи вℓσɢɢɛя σκαʏ..
Lihat profil lengkap saya

Followers

Ahad, 17 Mac 2013

POSITIVE


Assalamualaikum semua,para pembaca .. Apa kabar? sehat ke? kalau tak sehat tu cepat2 ler mamam ubat tuu, tak susahnye mam ubt, senang je, tak mau la tengok pembaca blog Alin sakit2, tak suka arh.. Yang tak sakit tu pulak jemput ler layan entry Alin yg tak seberapa ni. Btw, Alin nak say sorry la kat korang sebab lama menyepikan diri, nak kata Alin MALAS noo okay, juz tak ada idea je nak update..

Okay, berbalik ke topik yang UTAMA .. Erm, entry kali ni Alin nak share sikit info pasal orang yang positif ni.. Jadi positif ada orang kata senang je, ada orang kata susahnyee nak positif.. Sebenarnya, nak jadi positif ni tak susah.. Ianya bergantung dengan diri kita sendiri.. Sebab kita yang mengawal jalan pikiran kita.. kalau kita dah set otak kita pikir yang bukan2, jadi bukan2 ler benda tu .. dan kalau kita set perkara baik, Insha Allah benda tu akan jd lebih baki.. Tak mustahilkan.. hmm.. 
Entry kali ni Alin nak share gak tips yang Alin baca pasal positif ni.. Jadi tak salahkan Alin nak berkongsi.. So, check this out, chewahh.. =)

Tip Berfikiran Positif untuk Lebih Bahagia dan Lebih Sihat Minda


1.      Kenalpasti pemikiran negatif yang ada dalam diri sebelum ia menjadi akar umbi. Jika anda rasa mood anda kembali suram, berhentilah daripada berfikir tentang mereka sebelum anda tunduk kepada mereka. Kawal emosi anda, jangan biarkan emosi mengawal anda.

      2.      Berkawan dengan orang yang berfikiran positif. Secara tidak langsung, anda juga akan berfikiran positif.

      3.      Orang yang berfikiran negatif boleh menjangkiti orang lain. Jadi, jauhkan diri anda daripada orang yang selalu berfikiran negatif.

      4.      Bersenam dan makan makanan seimbang. Jika anda nampak hebat dari segi luaran, sudah tentu dalamannya juga hebat dan bagus.

      5.      Rajinkan diri untuk mengemas dan menyusun barang-barang anda. Anda harus dikelilingi oleh benda-benda yang anda suka dan membuatkan anda rasa hebat. Contohnya  gambar keluarga, buku kegemaran, pokok hiasan, gambar kesenian atau apa saja yang bermakna buat anda.

      6.      Jika ada seseorang memberitahu anda yang anda tidak boleh melakukan sesuatu, maka ambillah ia sebagai cabaran dan buktikan kepada mereka yang anda boleh melakukannya. Ini adalah peluang kepada anda yang mana mereka tidak boleh atau takut untuk melakukannya. Jika anda menunjukkan mereka ia boleh dibuat, mungkin mereka mendapat sumber inspirasi daripada anda atas kejayaan yang anda perolehi. Anda boleh menjadi contoh kepada mereka untuk mereka berfikiran positif.

      7.      Apabila anda merasa sangat kecewa dengan kehidupan anda atas segala nasib malang yang menimpa anda, anda harus mengingatkan diri anda bahawasanya semua itu adalah dugaan daripada Tuhan yang hanya menguji kita. Yakin bahawa pasti ada hikmah di sebalik apa yang berlaku.

      8.      Jadilah sukarelawan dengan melibatkan diri dalam kerja-kerja kebajikan. Bukan sahaja anda menyedari tentang orang yang mempunyai masalah lebih besar daripada anda, namun terdapat keadaan emosional dan kerohanian yang harus anda alami ketika membantu mereka.

      9.      Hilangkan tekanan. Masalah anda akan menjadi lebih besar jika anda selalu dalam keadaan tertekan. Dengan itu, jauhkan diri anda daripada tekanan.

      10.  Teruskan berfikiran positif. Memulakannya adalah mudah. Cuma mengekalkannya adalah cabaran. Jadikan ia tabiat anda untuk sentiasa berfikiran positif sehingga ia menjadi sebahagian daripada hidup anda.


Hah, korang dah baca tips nya kan, Alin harap dengan ape yg Alin share ni bermanfaat.. Tak salah kita ubah jd yang lebih baik. okayla, Alin gerak dulu.. Sebelum tu, kalau ada salah type je, im sorry. -




Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

2 ulasan:

AZaque HardyAR

nice tips

cikmomoi

tips yang berguna..insyaAllah sy akan lebih positif lepas ni =)

Catat Ulasan

Ahad, 17 Mac 2013

POSITIVE

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:03 PG
Reaksi: 
Assalamualaikum semua,para pembaca .. Apa kabar? sehat ke? kalau tak sehat tu cepat2 ler mamam ubat tuu, tak susahnye mam ubt, senang je, tak mau la tengok pembaca blog Alin sakit2, tak suka arh.. Yang tak sakit tu pulak jemput ler layan entry Alin yg tak seberapa ni. Btw, Alin nak say sorry la kat korang sebab lama menyepikan diri, nak kata Alin MALAS noo okay, juz tak ada idea je nak update..

Okay, berbalik ke topik yang UTAMA .. Erm, entry kali ni Alin nak share sikit info pasal orang yang positif ni.. Jadi positif ada orang kata senang je, ada orang kata susahnyee nak positif.. Sebenarnya, nak jadi positif ni tak susah.. Ianya bergantung dengan diri kita sendiri.. Sebab kita yang mengawal jalan pikiran kita.. kalau kita dah set otak kita pikir yang bukan2, jadi bukan2 ler benda tu .. dan kalau kita set perkara baik, Insha Allah benda tu akan jd lebih baki.. Tak mustahilkan.. hmm.. 
Entry kali ni Alin nak share gak tips yang Alin baca pasal positif ni.. Jadi tak salahkan Alin nak berkongsi.. So, check this out, chewahh.. =)

Tip Berfikiran Positif untuk Lebih Bahagia dan Lebih Sihat Minda


1.      Kenalpasti pemikiran negatif yang ada dalam diri sebelum ia menjadi akar umbi. Jika anda rasa mood anda kembali suram, berhentilah daripada berfikir tentang mereka sebelum anda tunduk kepada mereka. Kawal emosi anda, jangan biarkan emosi mengawal anda.

      2.      Berkawan dengan orang yang berfikiran positif. Secara tidak langsung, anda juga akan berfikiran positif.

      3.      Orang yang berfikiran negatif boleh menjangkiti orang lain. Jadi, jauhkan diri anda daripada orang yang selalu berfikiran negatif.

      4.      Bersenam dan makan makanan seimbang. Jika anda nampak hebat dari segi luaran, sudah tentu dalamannya juga hebat dan bagus.

      5.      Rajinkan diri untuk mengemas dan menyusun barang-barang anda. Anda harus dikelilingi oleh benda-benda yang anda suka dan membuatkan anda rasa hebat. Contohnya  gambar keluarga, buku kegemaran, pokok hiasan, gambar kesenian atau apa saja yang bermakna buat anda.

      6.      Jika ada seseorang memberitahu anda yang anda tidak boleh melakukan sesuatu, maka ambillah ia sebagai cabaran dan buktikan kepada mereka yang anda boleh melakukannya. Ini adalah peluang kepada anda yang mana mereka tidak boleh atau takut untuk melakukannya. Jika anda menunjukkan mereka ia boleh dibuat, mungkin mereka mendapat sumber inspirasi daripada anda atas kejayaan yang anda perolehi. Anda boleh menjadi contoh kepada mereka untuk mereka berfikiran positif.

      7.      Apabila anda merasa sangat kecewa dengan kehidupan anda atas segala nasib malang yang menimpa anda, anda harus mengingatkan diri anda bahawasanya semua itu adalah dugaan daripada Tuhan yang hanya menguji kita. Yakin bahawa pasti ada hikmah di sebalik apa yang berlaku.

      8.      Jadilah sukarelawan dengan melibatkan diri dalam kerja-kerja kebajikan. Bukan sahaja anda menyedari tentang orang yang mempunyai masalah lebih besar daripada anda, namun terdapat keadaan emosional dan kerohanian yang harus anda alami ketika membantu mereka.

      9.      Hilangkan tekanan. Masalah anda akan menjadi lebih besar jika anda selalu dalam keadaan tertekan. Dengan itu, jauhkan diri anda daripada tekanan.

      10.  Teruskan berfikiran positif. Memulakannya adalah mudah. Cuma mengekalkannya adalah cabaran. Jadikan ia tabiat anda untuk sentiasa berfikiran positif sehingga ia menjadi sebahagian daripada hidup anda.


Hah, korang dah baca tips nya kan, Alin harap dengan ape yg Alin share ni bermanfaat.. Tak salah kita ubah jd yang lebih baik. okayla, Alin gerak dulu.. Sebelum tu, kalau ada salah type je, im sorry. -



2 ulasan on "POSITIVE"

AZaque HardyAR on 17 Mac 2013 8:38 PG berkata...

nice tips

cikmomoi on 17 Mac 2013 11:53 PTG berkata...

tips yang berguna..insyaAllah sy akan lebih positif lepas ni =)

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BliQbLink


MyCapturSymbol




Symbolise cursor

Welcome


My Blog List