My Name, hyee !

Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here Welcome to Miss Alin blog, hv fun here

MyWord

:: Jangan kata 'DONE FOLLOW' kalau belum follow ye, please BE HONEST and BE POLITE, TQ ::




Banner

Banner

Happiness is free

Happiness is free

My Question for my visitor

pollcode.com free polls
Blog saya pada mata readerz sume macam mana?
chanteQ cute besh happening oweyz look lonely boring juz only diary Whatever ..   

About Me

Foto Saya
Miss Duranni Alin
Ħʏɛ.. . Ѧαиʏ ρɛσρℓɛ cαℓℓ мɛ Δℓιи σя Ɯαωα. Ƭαρι, ƨαʏα тι∂ακ κιƨαн καℓαʋ κσяαиɢ ωαит тσ cαℓℓ мɛ ωнαт. ƨΔƳΔ ƨɛσяαиɢ ρɛяɛмρʋαи ʏαиɢ мιиαтκαи иσʌɛℓ.. Δ∂αℓαн ƨɛƨɛтɛиɢαн σяαиɢ мɛмαиɢɢιℓ ƨαʏα 'Ħαитʋ Иσʌɛℓ'..ʏɛ κɛ?..ɛн, мαиα-мαиα ℓα..καℓαʋ вσℓɛн, κσяαиɢ ωαит тσ иσω мɛ..ғσℓℓσω мɛ ιи вℓσɢɢɛя σκαʏ..
Lihat profil lengkap saya

Followers

Selasa, 19 November 2013

Marah Ke ??


Hye, Assalamualaikum semua .. ntah kenapa malam ni tiba-tiba datang pulak idea nak update entry kali ni .. hmm.. Yelah, sebab dah lama sangat mengasingkan or menjauhkan diri dari menulis entry dalam blog ni .. Selalunya, kalau boring je baru terfikir nak update blog, kan ..... Yaa .. 
So, back to the topic, actually, saya tak terfikir pun nak bagi nama entry kali ni "MARAH KE??" .. maybe sebab this week saya rasa nak marah je.. ya3.. whatever .. Ntahla, saya tak tahu sejak kebelakangan ni selalu sangat nak marah.. terutama sekali dgn si " Dia " tu .. habis dia tu.. geramla... Tapi, lepas dah habis marah, saya bukannya rasa puas pun, tiap kali dia bersuara bukan nak menyejukkan hati but memanaskan hati adalah.. Ya, I admit it, dia memang jenis tak berapa pandai nak pujuk perempuan.. Nampak sangat la my dear, habis tiap kali saya merajuk.. satu benda yang si dia akan buat ambil jari dia, and then cucuk kat perut kita sampai kita shok, freak out .. Oh myyyy, and then dia siap bole ketawa lagi .. hmm.. Memang la dia tuu.. Saya marah bukan sebab apa pun, saya rasa bosan, sunyi, .. kawan pun jarang dah contact.. dah tu, tak lama lagi, in few dayys.. nak sambung belajar lagi.. tengok si dia asyik dengan kerja dia... Busy nye my bla..bla... Sekarang message pun jarang.. I miss you la, so so so much .. tapi, takpelah, ada masa jumpa.. kadang-kadang saya terfikir saya pun salah sebab tak pandai nak kawal emosi marah tu.. Bukan niat tak faham, tapi .. itulah, ntahla.. saya sendiri tak tau.. But now, takdala saya nak marah marah lagi, just mulakan hari-harimu dengan senyumannnn .. ;)
And last nak share la something, about maksud marah .. Haha, sorry kalau bahasa Bi saya tak berapa nak profesional, kan .. tak kesahla.. yang penting apa yang saya update ni dapat sampai kat korang, my dearestt felloss.. AdA ke yang bac ?? Okay .. tanpa buang masa..
Apa yang saya tahu marah ni maksudnya adalah satu perasaan panas hati, tidak puas hati dan berasa berang . " Hmm, siapa yang tak pernah marah ? Semua manusia boleh dikatakan rata-ratanya pernah rasa bagaimana marah tu .. Di sini terdapat pelbagai character marah dalam diri manusia. Contohnya 'marah sayang' , 'marah dendam' , 'marah main-main', 'marah sedikit' , 'marah banyak' , 'marah tak dapat ', 'marah seorang guru kepada anak murid', 'marah mukmim kepada orang kafir' dan banyak lagi warna-warni marah yang ada pada manusia. 
Tetapi, apakah yang membezakan kemarahan-kemarahan tersebut ?Jawapannya ialah " KEIKHLASAN DALAM MEMARAHI " inilah yang membezakan baik buruk sesuatu sifat marah yang ada dalam diri manusia.
Perlu difahami bahawa manusia itu asalnya tenang / kosong, ia tidak marah, sebenarnya manusia itulah yang mendorong dirinya untuk memarahi dengan corak yang dirasakn puas. Kerapkali kita lihat orang yang marah dia mengasingkan diri atau mendiamkan diri .. Terbukti, manusia yang mendorong kemarahannya. Perlu selalu ingat bibit-bibit kemuliaan yang ditanamkan oleh ujian dalam diri manusia tidak akan tumbuh kecuali disiram dengan air kesabaran.
Wah, bukan main lagi sayan mengupade ni... hehe, niat baik ingin berkongsi .. Jadi  ,   harapan saya, semoga hari ini ketabahan dan kesabaran menemani kita dan InsyaAllah hari esok Allah akan menganugerahkan azimat pengubat luka semalam .. sekian terima kasih, ..


:: Kalau ada typo, sorry ye korang.. daa, jumpa di entry seterusnya ;) :: 

Hye reader yg setia dan comel,sudi2 lah komen ya ..

0 ulasan:

Catat Ulasan

Selasa, 19 November 2013

Marah Ke ??

Dicatat oleh Miss Duranni Alin di 7:41 PG
Reaksi: 

Hye, Assalamualaikum semua .. ntah kenapa malam ni tiba-tiba datang pulak idea nak update entry kali ni .. hmm.. Yelah, sebab dah lama sangat mengasingkan or menjauhkan diri dari menulis entry dalam blog ni .. Selalunya, kalau boring je baru terfikir nak update blog, kan ..... Yaa .. 
So, back to the topic, actually, saya tak terfikir pun nak bagi nama entry kali ni "MARAH KE??" .. maybe sebab this week saya rasa nak marah je.. ya3.. whatever .. Ntahla, saya tak tahu sejak kebelakangan ni selalu sangat nak marah.. terutama sekali dgn si " Dia " tu .. habis dia tu.. geramla... Tapi, lepas dah habis marah, saya bukannya rasa puas pun, tiap kali dia bersuara bukan nak menyejukkan hati but memanaskan hati adalah.. Ya, I admit it, dia memang jenis tak berapa pandai nak pujuk perempuan.. Nampak sangat la my dear, habis tiap kali saya merajuk.. satu benda yang si dia akan buat ambil jari dia, and then cucuk kat perut kita sampai kita shok, freak out .. Oh myyyy, and then dia siap bole ketawa lagi .. hmm.. Memang la dia tuu.. Saya marah bukan sebab apa pun, saya rasa bosan, sunyi, .. kawan pun jarang dah contact.. dah tu, tak lama lagi, in few dayys.. nak sambung belajar lagi.. tengok si dia asyik dengan kerja dia... Busy nye my bla..bla... Sekarang message pun jarang.. I miss you la, so so so much .. tapi, takpelah, ada masa jumpa.. kadang-kadang saya terfikir saya pun salah sebab tak pandai nak kawal emosi marah tu.. Bukan niat tak faham, tapi .. itulah, ntahla.. saya sendiri tak tau.. But now, takdala saya nak marah marah lagi, just mulakan hari-harimu dengan senyumannnn .. ;)
And last nak share la something, about maksud marah .. Haha, sorry kalau bahasa Bi saya tak berapa nak profesional, kan .. tak kesahla.. yang penting apa yang saya update ni dapat sampai kat korang, my dearestt felloss.. AdA ke yang bac ?? Okay .. tanpa buang masa..
Apa yang saya tahu marah ni maksudnya adalah satu perasaan panas hati, tidak puas hati dan berasa berang . " Hmm, siapa yang tak pernah marah ? Semua manusia boleh dikatakan rata-ratanya pernah rasa bagaimana marah tu .. Di sini terdapat pelbagai character marah dalam diri manusia. Contohnya 'marah sayang' , 'marah dendam' , 'marah main-main', 'marah sedikit' , 'marah banyak' , 'marah tak dapat ', 'marah seorang guru kepada anak murid', 'marah mukmim kepada orang kafir' dan banyak lagi warna-warni marah yang ada pada manusia. 
Tetapi, apakah yang membezakan kemarahan-kemarahan tersebut ?Jawapannya ialah " KEIKHLASAN DALAM MEMARAHI " inilah yang membezakan baik buruk sesuatu sifat marah yang ada dalam diri manusia.
Perlu difahami bahawa manusia itu asalnya tenang / kosong, ia tidak marah, sebenarnya manusia itulah yang mendorong dirinya untuk memarahi dengan corak yang dirasakn puas. Kerapkali kita lihat orang yang marah dia mengasingkan diri atau mendiamkan diri .. Terbukti, manusia yang mendorong kemarahannya. Perlu selalu ingat bibit-bibit kemuliaan yang ditanamkan oleh ujian dalam diri manusia tidak akan tumbuh kecuali disiram dengan air kesabaran.
Wah, bukan main lagi sayan mengupade ni... hehe, niat baik ingin berkongsi .. Jadi  ,   harapan saya, semoga hari ini ketabahan dan kesabaran menemani kita dan InsyaAllah hari esok Allah akan menganugerahkan azimat pengubat luka semalam .. sekian terima kasih, ..


:: Kalau ada typo, sorry ye korang.. daa, jumpa di entry seterusnya ;) :: 

0 ulasan on "Marah Ke ??"

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BliQbLink


MyCapturSymbol




Symbolise cursor

Welcome


My Blog List